Ugrás a fő tartalomra

Múlt & Jövő - Összegzés (13)

Volt egyszer egy tél, 4 egész órán át tartott. A szerencsétlenebbek átaludták.
Ennyit az időjárásunkról, de tényleg,  hó helyett az eső esett és tizensok fok volt (ahogy most is). A január nem volt olyan igazán januáros, viszont hamar eltelt, aminek azért is örülök személy szerint, mert látszólag rövidebb ideig szenvedek. Nagyon nehezen viselem a január - februárt, alig várom, hogy tavasz legyen, mert ez a semmilyen idő kikészít.
Sokszor ezért ki sem néztem az ablakon, hanem inkább beleástam magam egy jó kis könyvbe, aminek meg is lett az eredménye: teljesítettem a januárra kitűzött céljaimat.

A Blood Kiss volt az első könyv, amit idén befejeztem, de nem ezt veszem az első kiolvasott könyvnek, mert még 2015-ben kezdtem. Talán csak az utolsó 100 oldal csúszott át az új évre.

Hivatalosan az első könyvem a Tűzpróba lett James Dashnertől, ami a várólista csökkentősök közt is szerepel, jó a 40 pontos kihívásra és a sorozatosra is, szóval 3 legyet ütöttem egy csapásra. Azért is ezt vettem elsőnek, hogy végre megnézhessen a filmet, de meg kell mondjam, nagy csalódás volt (a film, nem a könyv).

Ezután a kolléganőmtől kölcsönkaptam azt a regényt, amiről nap, mint nap áradozott nekem, ráadásul még idézett is belőle, és ennek hatására úgy éreztem, hogy nekem ez kell. Nem csalódtam. A 100 éves ember, aki kiugrott az ablakon és eltűnt, egy végtelenül szórakoztató regény, halálosan jól mulattam rajta, ami sajnos a film verziójáról nem mondható el. Úgy látszik mostanában a a könyvből készült filmekkel nincs szerencsém.

A Princess Diearies (Neveletlen Hercegnő) valamiért eddig kimaradt az életemből, valahogy nem vettem tudomást a sorozatról. A filmet láttam és imádom. Nem is tudom, honnan jött az ötlet, hogy akkor én ezt most megveszem és elolvasom, mindenesetre nem bántam meg. Nagyon aranyos regény, csakúgy, mint a film. Cuki volt, és pont jókor talált meg, éppen ilyen aranyos, könnyed olvasmányra vágytam.

Mire végeztem Mia kalandjaival, épp megjelent a Never Never 3. része, az első kiemelten várt olvasmányom. Nagyon kíváncsi voltam, miként lesz vége Silas és Charlie kalandjainak, és bár nem úgy lett, mint arra én számítottam, nem okozott csalódást, Aranyosan lett vége. Egy pár dolog nyitva maradt, az viszont biztos, hogy a nyáron, mikor újraolvasós hónap lesz, egybe elolvasom majd a 3 részt, mert biztos egészen más élményt ad majd úgy, hogy nem kell éveket várnom a részek között.

Végül nekikezdtem a hónap utolsó tervezett olvasmányának, a Ready Player One-nak. Tartottam tőle, de az első 20%-ot követően beszippantott a sztori, még akkor is, ha simán elvesztem a sok ismeretlen játékutalás között. Most tartok 60% környékén és nagyon kíváncsian várom mi lesz a végkifejlet.

A Never never part three volt az új megjelenés, a Tűzpróba pedig a régi, így ez kipipálva januárra. Elolvastam 1 várólista csökkentős regényt, ez is pipa. Egész jól haladok.

Mivel ma már 31-e van, így biztos, hogy az Ernest Cline regény átcsúszik februárra. Ezen kívül beterveztem februárra a Thief folytatását C.L.Stone-tól, a Liart. Jó lenne szintre hozni lassan a sorozatot, de ahhoz bele kell húznom rendesen. Mindenesetre ez a kötet tökéletes a sorozatos kihívásra.


Aztán  lesz egy új megjelenés, ami februárban az egyik kedven írónőm könyve, a Salt to the Sea lesz. Igen, Ruta Sepetys új könyve. Ugyan nem vagyok oda a történelmi regényekért, de tőle még ezeket is szívesen olvasom. Ráadásul, ez a regény kicsit spin-off is, ugyanis az Árnyalatnyi remény egyik szereplője lesz ebben a sztoriban a főszereplő.

A The Opportunist azért került fel a listára, mert "állítólag" erről másolták a Volition c. könyvet én meg már csak azért is kíváncsi vagyok. Plusz Tarryn Fisher írta, aki társszerzője a Never Never könyveknek. Meglátjuk, mi igaz a vádakból...


És végül, de nem utolsósorban tervezek nekiállni a Cseresznyepiros nyárnak, (Carina Bartsch) amiről már nagyon sok jót hallottam. A regényt karácsonyra kaptam a folytatásával együtt, úgyhogy nagyon ajánlom neki, hogy jó legyen!

Mivel a február rövid hónap, így szerintem ez a négy könyv bőven elég lesz. Ha mégsem, akkor sem fogok kétségbe esni, biztosan találok magamnak valami olvasnivalót...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)