figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. január 17., vasárnap

Pár szóban (8) - Jamie McGuire: Something Beautiful (Beautiful #3)

America Mason, az  Eastern State University pimasz hallgatója szerelmes egy Maddoxba - Shapley Maddoxba. Unokatestvéreivel ellentétben Shepley inkább szerelmes, mint küzdő típus, de a út szülei otthonába, Wichitába a következő lépést jelentheti kapcsolatukban vagy mindennek a végét. 
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Sokan utálják a Gyönyörű sorscsapást és folytatásait, de én nem tartozom közéjük, így nagyon örültem, mikor kiderült, hogy Travis unokatesója, Shepley és barátnője, America is megkapják saját könyvüket. Egyedül attól tartottam hogy megint ugyanazt a történetet kapjuk csak más szemszögből.


Shepley és America nem egy hétköznapi páros. A srác egy Maddox, de temperamentumban a lány sem sokkal marad el tőle. nyilvánvalóan szeretik egymást, de a kérdés, hogy átvészelik - e  az útjukba gördülő akadályokat.


Hála a jó égnek, ez a kötet nem Abbyék történetével párhuzamosan játszódott, hanem jórészt azután, úgyhogy ezzel a résszel nem volt problémám, sőt, kimondottan örültem neki.
Az viszont meglepett, hogy ez nem egy normál regény volt, hanem jóval inkább egy rövidke kiegészítő sztori ( mielőtt nekiálltam, nem néztem utána a terjedelmének, hittem a besorolásnak, hogy a sorozat 3. része). Nem követtük végig a párocska történetét, inkább csak pillanatokat kaptunk belőle. Olyan érzésem volt, hogy az írónő akart nekik is egy könyvet, de nem volt hozzá története, így fogta és összegyűjtötte a meglévő jeleneteket majd időrendi sorrendben leírta azokat. Ezt az is jól mutatta, hogy rengeteg időben ugrálás volt, esetenként akár 3 év is, ráadásul nem mindig volt egyértelmű, hogy mekkora időintervallum maradt ki, ami kimondottan zavarónak bizonyult.

Részben az időben ugrálás miatt igazán plot sincs, ilyet maximum csak nyomokban tartalmaz, mint bármiféle élelmiszer mogyorót, ott viszont ahol volt, egészen jól vette ki magát, lásd a tornádós cselekményszálat, bár igazából ez is csak ilyen drámai hatást keltő elemnek tűnt. Mindenesetre teljesítette célját izgalmas volt és drámai, és egy kicsit kiszámítható. A kötet többi része nagy részben csak párkapcsolati szenvedés volt. Mármint a szereplőké.

Sokan mondták Shepley-re, hogy mekkora papucs lett belőle, de ha belegondolunk, melyik Maddoxból nem lett az valamilyen szinten, miután összejött álmai nőjével? Ráadásul Shepley köztudottan nagyon nyugodt (a nevéhez képes legalábbis), megfontolt és ritkán szakad el nála a cérna, úgyhogy nem volt ez olyan nagy gond. Ilyen és kész.
Mare már sokkal idegesítőbb volt. ami az eddigi részekben annyira nem jött ki, mint itt. Sokszor nem volt őszinte, ami elég sok gubancot okozott.
Összességében elszórakoztatott, de meglettem volna akkor is, ha nem kerül kiadásra.

2 megjegyzés:

  1. Imádom a sorozat borítóit. Ezt annyira nem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem rossz, illik a sztorihoz, de tény, hogy kilóg a sorból, ahogyan a könyv is más, mint az eddig részek.

      Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)