figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2015. szeptember 30., szerda

Múlt & Jövő - Összegzés (9)

Elég gyilkos tempót diktált ez a hónap, így eshetett meg, hogy majdnem elfelejtettem összegzést írni. Lehet, hogy nem lesz valami összeszedett a poszt, ami azért van, mert jelenleg alig látok ki a fejemből. Az, hogy zsúfolt volt a hónap, jól látszik az olvasmányaim számán is. Hol van már az az idő, mikor 16 könyvet olvastam el egy hónapban?
Örülhetek, hogy 3 egész, egy fél meg egy tized könyvet kiolvastam, annak meg még jobban, hogy ebből csak egy volt borzalmas, de erre majd kitérek.

Olyan szempontból sikeres volt a hónap, hogy a tervezett könyveket sikerült elolvasnom, ez is valami. Elsőként befejeztem Janet Evanovich The Chase című regényét, amit még augusztusban kezdtem el, és ami egy végtelenül könnyed, vicces történettel örvendeztetett meg.

Ezután következett a Collide H.M.Ward-tól, ami a hónap legnagyobb csalódása volt. Egyrészt ott kezdődött a dolog, hogy valamiért new adult regény vártam, de helyette ya-t kaptam, ráadásul nem igazán a jobb fajtából, sőt. Konkrétan semmi nem történt benne, a szereplők is idegesítettek. Egyetlen előnye, hogy nagyon rövid volt.

Ezután, végre egy tényleges new adult sztoriban sikerült elmerülnöm, mégpedig C.L.Stone Scarab Beetle sorozatának első részében, a Thiefben. Nagyon jó kis könyv volt, kikapcsolt, tetszett és hát Blake...

Ezt követően mondhatni ismerős vizekre eveztem és Jamie McGuire Beautiful Redemption c. regényét olvastam. Hozta az elvárt szintet, még akkor is, ha kicsit más volt, mint az eddigi könyvek.

Végül tegnapelőtt kezdtem bele C.J.Daugherty The Secret Fire c. regényébe. Nem sokáig jutottam, talán 2 fejezetet olvastam el, de nem rossz. Hétvégén szándékozom belevetni magam igazán, mert utálok úgy olvasni, hogy csak 5 oldalt tudok haladni naponta. Nagyon szaggatottá teszi a dolgot. De ez már egyéni szoc. probléma.

Viszont sikerült az Abstractelffel közös kis kihívásunkat teljesítenem ebben a hónapban (is), aminek nagyon - nagyon örültem, sőt egy várólista csökkentős könyvet is kihúztam. Az 50 könyves challenge-et nagyon úgy tűnik, hogy elbukom, de 37 körüli pontot kipipáltam, ami magamhoz képest nagy teljesítmény.

Merészeltem betervezni 5 könyvet októberre, de csak azért, mert lesz hosszú hétvége és nagyon úgy fest, hogy elutazom, így útközben lesz időm olvasni.
Első dolgom lesz, hogy befejezem a The Secret Fire-t, viszont a hónap többi részét nagyjából a new adult regények teszik ki. Két kivétel lesz, az egyik az új megjelenés, az Illuminae, Amie Kaufman és Jay Kristoff közös regénye, illetve a Szingli fejvadász 4. része, ami várólista csökkentős és a sorozatfolytatásos kihívásomba is beleillik.


Ezen kívül lesz itt még egy K.A.Tucker regény, amibe első olvasatra (az első fejezet alapján) beleszerettem, ez pedig nem más, mint a Burying Water. A Teny Tiny Breath nagy kedvencem, még ha a folytatása nem is nyerte el annyira a tetszésemet, így előbb - utóbb mindenképpen megpróbálkoztam volna ezzel a sorozattal.Októberre listára vettem még a The Moment of Letting Go-t is J.A. Redmerskitől. Ő is régi nagy kedvenc, így időszerű volt újra olvasni tőle valamit.
Végül pedig egy tök ismeretlen regény került az utamba, ami House of Paine - Book One névre hallgat. Nem tudom, mit várhatok tőle, de reménykedem benne, hogy jó lesz.
Ezek hát az októberre tervezett regényeim.
Kitartás emberek, már nem sok van hátra a hosszú hétvégéig, az iskolásoknak meg az őszi szünetig! De addig is olvassatok, mert akkor gyorsabban telnek a napok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)