figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2015. szeptember 17., csütörtök

Agymanók tag avagy érzések a könyvek világában

Ismét kaptam egy aranyos kis könyves taget Abstractelf jóvoltából. Ugyan nem ismerem az animációs filmet, ami ihlette, de a képek alapján úgy döntöttem, hogy mindenképpen megnézem a közeljövőben. De addig is nézzük, milyen könyvek jutnak eszembe az egyes pontoknál.
Derű - harsány hahota, vagy kecses kuncogás: egy vicces, vidám, derűs könyv, amiken jókat somolyogtál
Ha kuncogás, akkor mindig Janet Evanovich A nagy zsákmány című könyve jut eszembe. Mai napig emlékszem rá, hogy milyen jókat mulattam rajta, és ez az újraolvasásnál sem változott. A sorozat második része is gyakran mosolyt csalt az arcomra, de a favorit akkor is az első rész.


Undor - torz arcfintorok, homlokráncolás és elfordított tekintet: egy könyv, amitől undorodtál, amiben szörnyű tettek, ocsmány lények, antipatikus karakterek voltak.

Klasszikus választás lesz: Fifty Shades of Grey. És amikor azt gondoltam, hogy a könyvnél nem lehet rosszabb, jött a film... De ha csak a könyvet lehet figyelembe venni, akkor is egyértelműen ez a döntésem.

Bánat - lefelé görbülő száj, krokodilkönnyek, bánatos nosztalgia: egy szomorú könyv, ami akár könnyeket is csalt a szemedbe.

Jodi Picoult bármelyik könyvét ide sorolhatnánk, de azt hiszem a Nővérem húga az, ami igazán megfelel a leírásnak. Bár, ha jobban belegondolok, a Törékeny is nagyon szorosan ott kullog a nyomában. Mindkettőnek elég szomorú a vége, meg úgy végig az egész történet.


Harag - dühkitörés, csapkodás, felbőszült mégismivoltez?-ek kiáltozása: egy könyv, amit a sarokba hajigáltál, még ha csak képletesen is, ami felmérgelt és haragszol rá.

Azt gondoltam első olvasatra, hogy ilyet nem fogok találni. Aztán rájöttem, hogy dehogynem, sőt, mi sem egyszerűbb. Egy ilyen könyv élményem volt az utóbbi időben, mégpedig a Thoughtless S. C. Stephenstől. Ó, te jó ég, hányszor akartam a földhöz vágni a kindle-t, meg sem tudom számolni...

Majré - c-c-c-c-cidri, lapulás, kislámpával alvás: egy könyv, ami olyan félelmetes volt, olyan ijesztő, hogy akár még rémálmaid is voltak tőle.

Alapvetően kerülöm az ilyen jellegű könyveket, mert tudom, milyen hatással vannak rám. Azonban, amikor évekkel ezelőtt elkezdtem olvasni Stephen King Cujo-ját, még fogalmam sem volt. Azóta sem
féltem úgy könyvtől, meg a kutyákra is más szemmel nézek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)