Ugrás a fő tartalomra

Sherry Gammon: Hihetetlen (Unbelievable) (Port Fare #2) - BTK (13)

Deliah Lopez Dreser családi ügyben száll a ringbe, és ha igaz is, hogy az alma nem esik messze a fájától, a lányt nem érdemes lebecsülni – szélvészként robban be Cole látóterébe, aki nem marad érzéketlen iránta. Persze nem lehet tudni, hogy a csábítás hátterében nem bosszú áll-e – bosszú Lilah fivérének haláláért. Maggie és Seth megtudja az igazságot, ami próbaköve lehet barátságuknak. Most azonban nem egy Dreser lesz az, aki felkavarja Port Fare-t, hanem Cole jóbarátja, Booker. Vajon Booker teljesen rossz úton jár? Ez nem jellemző rá…

A Maxim Kiadó jelenteti meg Könyvhétre Sherry Gammon: Port Fare trilógiájának harmadik részét Elviselhetetlen címmel. A Blogturné Klub ez alkalommal rendhagyó  turnét tart, kicsit felelevenítjük a sorozat második részét is, ami a Hihetetlen címet viseli. Érdemes követni a turné hat állomását, egy példány Elviselhetetlen című könyv kerül kisorsolásra a kiadó felajánlásában.


A Szerethetetlennek megvoltak a maga hibái, ennek ellenére - hogy elcsépelt legyek - egy igencsak szerethető sztori kerekedett ki belőle. Így szinte természetes volt, hogy valamikor sort kerítek a folytatásra is.

portfareturne33.jpg

Cole élete a kórház, a szó szoros értelmében. Ott dolgozik, eszik, alszik...él. Lakása van, de be nem teszi oda a lábát, szabadidejében Seth-tel és Maggie-vel lakik egy fedél alatt, néha Bookerrel is kiegészülve.
Az egyébként híresen esetlen sebész a hivatásában teljesedik ki, ám ez egyéb kapcsolataira is kihatással van, főleg romantikus értelemben, egészen addig, amíg Lilah meg nem jelenik a képben.

Cole könyve felépítésileg kicsit más volt, mint a Szerethetetlen, hiszen jóval kevesebb volt az akció, bár tény, hogy az esélye mégis mindvégig a szereplők feje felett lebegett és sok jelenetben azt vártam, hogy kiugrik valaki az ajtó mögül, és fegyvert fog az éppen jelenlévőkre.
Olyan szempontból is más volt, hogy hiába Cole kötete volt ez, Maggie-ék és Booker is legalább annyi szerepet kaptak, mint Cole és Lilah. Főleg Book. Visszagondolva, akár az ő könyve is lehetett volna.
Persze, annyira azért nem bántam a dolgot, mert ez a "nagy család" nagyon jó kis helyzeteket generált, legyen szó egy kis csipkelődésről vagy éppen egy vérre menő veszekedésről.

De térjünk vissza Cole-ra, aki mégiscsak a regény alappillére, és megismerkedik a merész és egyedi Lilah-val, majd beleszeret. Ami nem is lenne gond, ha a lány nem a kis csapat legfőbb ellenségének lánya lenne és nem valamiféle bosszú vezérelné a lépéseit, legalábbis az elején...
Azonban nem is maga ez a két, fentebb említett tény volt a fő probléma, hogy ő Dreser - lány és hazudott nekik, hanem az, hogy a többiek, legfőképpen Booker, miként reagált erre.
Nagyon óvta a barátait, ez már az előző részben is kiderült és ez itt csak fokozódott.

Cole meg egyébként is olyan kis esetlen, akit védeni kell, még barátai szerint is, Esetlen, sorra halmozza magán a kisebb - nagyobb sérüléseket, sebész létére. Így, hogy testileg ilyen könnyen sebezhető, barátai rögtön úgy veszik, hogy érzelmileg is meg kell védeniük és igazából ez az, ami amiatt meg akar változni. Idegesíti, hogy védtelennek nézik, és ezért sokszor beleszólnak az életébe, amit totál meg tudok érteni. Én is nagyon nehezen viselem, ha megpróbálják megmondani, mit, hogyan csináljak, netán helyettem döntenek olyan ügyekben, amelyek számomra fontosak.. Ilyenkor hajlamos vagyok dacból, már csak azért sem azt csinálni, amit elvárnak tőlem. Cole mondjuk ilyen szempontból nem ennyire gáz, de ő is tenni akar ellene, mert érzi, hogy ez így nem igazi élet. Ezért akart gyökeres változást. Persze ettől a kis csapat lelkesedése cseppet sem változik.

Megijedtem egyébként, mikor kiderült az a bizonyos hír Cole-lal kapcsolatban, de szerencsére nem lett rossz vége, bár így kérdéses, hogy mi maradt az esetlenségéből, ami mondhatni a szexepilje volt valamilyen szinten. De gondolom vagy legalábbis remélem, hogy kiderül a következő részből.

Ha már Cole-ról ennyit beszéltem, lássuk Lilah-t is. Őt sajnos nem sikerült megkedvelnem. Nem is tudom, miért, de nem volt szimpatikus. Fura volt, de nem pozitív értelemben. A végére azért egy semleges státuszt sikerült összeszedni, de ez még így is nagyon messze volt a kedvelhetőségtől.

Az elején ugyebár írtam, hogy kevesebb volt az akció, de azért a végére maradt izgulni való bőven, még akkor is, ha nem volt annyira nyers, mint az előző rész. Azt viszont sajnáltam, hogy ez kb. 10%-ot tett ki a könyvből. Túl hamar oldódott meg a konfliktus, de ez mondjuk magyarázható azzal, hogy ez elsősorban egy romantikus regény, az akció pusztán csak mellékszál.

Ami még feltűnt, illetve kiemelkedett, az Booker viselkedése volt. Egy ponton komolyan megfordult a fejemben, hogy kezd megkattanni, olyan kiszámíthatatlanul és indokolatlanul bunkó módon viselkedett bizonyos helyzetekben. Oké, hogy magánéletében átélt, amit átélt, és "kicsit" erős a védelmező ösztöne, de azok a kirohanások nem illenek egy ilyen kaliberű rendőrhöz. Kíváncsi vagyok, mi lesz vele a saját könyvében, remélhetőleg visszatér saját önmagához.

A regény egyébként hozta a saját színvonalát, a romantikát kedvelőknek egyértelműen ajánlott. Cole nagyon cuki és imádnivaló esetlenség ide vagy oda, jó volt olvasni, megismerni az ő történetét.

                      Extra

Már az előző résznél is feltűnt, hogy az írónővel nagyon egyezik a zenei ízlésünk. Most sincs ez másképp, épp ezért most megmutatnék párat a Hihetetlenhez tartozó zenék közül, amelyek a regényt ihlették, illetve hangulatukkal segítették a szerzőt a történet megvalósulásában.

Ugyan ehhez nem tartozik annyi, mint az első részhez, de azért kettőt itt is be tudok linkelni.
Az első Cole és Lilah közös dala, ami nem más, mint az imádnivaló Lifehouse duettje Natasha Bedingfielddel.A másik szám egy igen jó kis jelenethez kapcsolódik, mégpedig Cole és Lilah közös táncához, amit mindenki tátott szájjal nézett a szemtanúk közül...
Ki ne ismerné Ricky Martin híres neves számát?A harmadik szám titkos marad, ugyanis az írónő honlapjáról sem derült ki, hogy mi is lett volna az a dal, ami a páros "szakításához" kapcsolódik. Nagyon kíváncsi lettem volna rá. Ha mégis frissíti majd az oldalt, akkor én is belinkelem, mert tuti valami jó szám...

                       Játék

A játékunk most a sorozat első részére vonatkozik, hogy elsősorban azoknak kedvezzünk, akik ismerik a Szerethetetlent és folytatni szeretnék a sorozatot. Az állomásokon szereplő kérdésekre várjuk a választ a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére az értesítő e-mailre válaszolni. Sok szerencsét!

A mai kérdés:
Maggie édesanyja milyen egészségügyi problémával küzd?

Ha kedvet kaptatok a sorozat bármely kötetéhez, ITT megrendelhetitek.

06.01. Book Heaven

06.03. Dreamworld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Brittainy C. Cherry: The Air He Breathes (Elements #1)

Brittainy C. Cherry regénye is egyértelműen azok közé tartozik, amikre kb. megjelenésük óta figyelek, de megvártam, amíg leül körülöttük a kezdeti lelkesedéshullám, meg azt, hogy az én kíváncsiságom kitart -e. Mivel a kíváncsiságom kitartott, a hype meg nagyjából leült körülötte, így itt volt az ideje, hogy nekiessek és elolvassam. Liz egy tragédiát követően érkezik haza a felejtés, és talán az újrakezdés reményében. Ekkor találkozik a mogorva, és mások által veszélyesnek titulált Tristan Cole - lal, akivel sokkal több a közös pont az életükben, mint azt a lány gondolná.

Hogyan telt a readathon?

Persze, hogy nem maradhat ki a beszámoló! Olyan jó visszaolvasni az évekkel ezelőtti élménybeszámolókat is, hogy muszáj most is írnom.