Ugrás a fő tartalomra

S.C.Stephens: Effortless (Thoughtless #2)


Egy szerelmi háromszög mindig csapda, s mindig rút áruláshoz vezet. Így hát Kiera megfogadja, hogy tanul az elkövetett hibákból. Szilárd elhatározása, hogy soha többé nem okoz ilyesfajta fájdalmat senkinek, különösen annak az érzelmekkel teli, különleges férfinak nem, aki elrabolta a szívét. De az életben minden kapcsolatnak új kihívásokkal kell megbirkóznia. Vajon kiállja-e az utolsó próbát Kiera szerelme? Szeretni ugyanis könnyű, ám bízni valakiben... az a nehéz.

Az előzőleg olvasott regény után (All The Bright Places) vágytam valami nagyon jóra, ami felráz és úgy döntöttem, hogy Kellan és Kiera történetének következő fejezete tökéletes lesz erre a célra.

Kellan egyre sikeresebb, ezt mi sem példázza jobban, hogy felkérik őket egy országos turnéra, ami hat hónapig távol tartja egymástól a szerelmeseket.  De ismervén őket, ez sokkal nehezebb és bonyolultabb lesz, mint egy normál  pár esetében lenne.


Szinte még élénken él bennem minden érzés, amit az első rész gerjesztett, volt köztük rosszabb és jobb is, de egy biztos, nem hagyott hidegen.
Ettől a kötettől sem vártam mást fő párosunkat ismerve és pontosan ezért esett a választásom erre a regényre, a Niven könyv miatti állapot után. Tökéletesen ellensúlyozta azt, ahogy azon átszenvedtem magam.
Annyira nem hozott ki belőlem szélsőséges reakciókat, mint az elődje, de még így is bőven jó volt.
Miután végeztem vele, azon kaptam magam, hogy megint azon agyalok, vajon mi is a sorozat sikerének a titka? Mi az, ami miatt ilyen szinten imádom és magával ránt minden hibájával együtt? Nem tudom. Nem a rocksztár főszereplő pasi, és nem is maga a cselekmény. Olvastam már több ilyen sztorit is, de egyik sem volt ..... ilyen. Képtelen vagyok megfejteni a titkot. (remélem azért a sorozat végére sikerül)

Mint mondottam, nem volt annyira szélsőséges a regény, bár nyugodtnak sem mondanám, hiszen viszonylag rövid együttlét után főhőseink belekerülnek egy olyan új helyzetbe, a távkapcsolatba, ami igencsak próbára teszi türelmüket, érzéseiket és egymás iránti bizalmukat is. Alapból - boldogságuk ellenére - is elég törékeny a kapcsolatuk. Ráadásul ugye, Kellan sem egy irodában fog ücsörögni egész nap....

Az első kötetben nem igazán bírtam Kierát, de itt már inkább együtt tudtam vele érezni, legalábbis bizonyos pillanatokban sikerült belőlem előcsalogatnia az empátiát. A többi pillanatban meg....,  erről majd később. Szóval igazat adtam neki az aggódásban. Ember legyen a talpán, aki egy ilyen helyzetben ne találkozna legalább egyszer, egy kicsit (mondjuk egy gondolat erejéig) azzal a bizonyos zöld szemű szörnnyel, még akkor is, ha megbízik a párjában. Az ember sajnos így van programozva, amiben mások vagyunk az az, hogy miként kezeljük ezt a helyzetet. Na, itt volt, ahol nem értettem teljesen egyet a leányzóval, ő sajnos túl sokáig ment el néha. Elhiszem, hogy voltak kétségei, Kellan múltját tekintve ez egyáltalán nem is csoda, de tény, hogy sokszor túlparázta a helyzetet.
Jó, gyanakodni lehet, mert a jelek tényleg elég gyanúsak voltak, de egyértelműnek egyik sem volt nevezhető. Szóval azért szolidarítottam vele, mert tény, hogy a helyzet korántsem volt ideális.

Mint fentebb már említettem, azért voltak még pillanatok, amikor nagyon könnyedén egy kis kanálnyi vízben meg tudtam volna fojtani a hülyeségei miatt. Mintha semmit nem is változott volna, és semmit nem okult volna a korábban elkövetett hibákból. Az elején megint előjött az, hogy az ő csudiszép, csudijó, csudiszexi, rockisten pasija csak az övé, és ezt hajlamos volt minden mozgó élőlény orra alá dörgölni, nehogy valaki szemet merjen vetni rá. Egy ponton úgy éreztem, hogy, ha lehetősége lenne rá, mindenki szeme láttára körbepisilné, mint a kutyák a tűzcsapot, csak, hogy tényleg ne nyúljon hozzá senki, sőt, még rá se nézzen.

Esetenként a régi jó meggondolatlanság is felbukkant. Gyakorlatilag ugyanazt eljátszotta, amit az első részben, csak fordítva. Titokban akarta tartani, hogy Danny visszatért a városba, de azért mindenhová együtt mászkáltak. Kiera két barátnőjének a pasija is Kellan bandájának tagja, mégis mire számított? Meg egyébként is. Annyian ismerik mindkettejüket, csak idő kérdése volt, hogy mikor jut a dolog Kellan fülébe. Ez tökéletes fordítottja volt annak, mikor Danny háta mögött sétikált mindenfelé kézenfogva Kellannal az első részben. És az is mennyire jól sült el...
Oké, hogy itt nem jutott vissza Kellanhoz, hanem teljesen máshogy derült ki, de ez sem Kierának volt köszönhető. Azonban, azt itt kell megjegyeznem, hogy ez csak az elején állt fent. A regény vége és közepe felé minimális, de kézzel fogható változás látszott. Igazából, nem tudom mi volt nála a fordulópont, de Kiera elkezdett érettebben és felelősségteljesebben viselkedni. Talán az is közrejátszott, hogy Kellan távollétében bizonyos dolgokkal kénytelen volt egymaga szembenézni (volt mivel - elég csak nővére helyzetét néznünk).
Szóval észrevehető volt a karakterfejlődés, még, ha kis mértékben is. Egyébként nem csak nála, hanem Kellan esetében is, bár nála ennyire nem volt feltűnő.

Kellan. A regény egyik legjobb része. Már - már irreálisan jó pasi, még a személyes démonjaival és lobbanékonyságával együtt is. Imádtam a szövegét, a gondolatait, a megmozdulásait, mindenét.  És még mindig tartom, amit az első rész értékelésénél is említettem, hogy határozottan a normálisabb pasik közé  tartozik, múltbeli életmódja ellenére is. Ő is sokat változott, igyekszik szokni a gondolatot, hogy van valaki, aki az állandó társa,  várja haza, félti őt és aggódik érte. Ez számára egy teljesen új érzés, élethelyzet, de mindent megtesz, hogy ennek megfelelően viselkedjen és adaptálja az új körülményeket.
Kirohanásai és forrófejűsége még nem múltak el teljesen, ezt az is jól mutatja, hogy mikor meglepetés-szerűen hazaérkezik, hiába hangoztatta addig, hogy bízik a lányban, esélyt nem ad Kierának a helyzet magyarázatára, hanem azonnal levonja a maga kis konklúzióját és persze a legrosszabbat feltételezi barátnőjéről. De még ezzel a tulajdonságával együtt is elfogadnám. Ki nem?

Bár, mint mondtam, nem annyira csapongó a regény, mint elődje, mégis ugyanúgy szerettem. Egyszerűen olvastatták magukat a sorok. Pont egy ilyen kikapcsoló olvasmányra volt szükségem. Alig várom, hogy kézbe vehessem a 3. részt. Sőt, nemrég néztem, hogy lesz 4. rész is, igaz, ez már Griffinre koncentrál majd.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)