Ugrás a fő tartalomra

Jamie McGuire: Beautiful Oblivion (Gyönyörű tévedés) (The Maddox Brothers #1) - BTK (12)

A függetlenségét szenvedélyesen védelmező Camille Camlin, becenevén Cami boldogan hagyta a háta mögött a gyermekkorát, mielőtt az véget ért volna. Dolgozik, amióta megszerezte a jogosítványt, és a főiskola első éve óta albérletben lakik. Most a Red Doorban pultos, és a munkán meg főiskolai óráin kívül nincs másra ideje. Trenton Maddox az Eastern Állami Egyetem koronázatlan királya volt, aki már középiskolásként egyetemista lányokkal járt. A barátai irigyelték, a nők be akarták törni, de miután egy tragikus baleset fenekestől felforgatta az életét, Trenton otthagyta az egyetemet, hogy megbirkózzon iszonyatos lelkifurdalásával.
Tizennyolc hónappal később Trenton otthon lakik özvegy édesapjával és egy helyi tetováló szalonban vállal munkát, hogy fizetni tudja a számlákat. Amikor már azt hiszi, hogy az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba, a szeme megakad a Red Doorban egyedül üldögélő Camin.

A Maxim kiadó jóvóltából megjelenik Jamie McGuire, Gyönyörű tévedés című könyve, ami a Gyönyörű sorscsapás című sorozatnak a mellék története. A Maddox testvérek sorozatban a többi testvér történetét ismerhetik meg az olvasók, ezúttal Trentonét.

Jamie McGuire new adult regényeitől semmi sem tántoríthat el, még az sem, hogy a legutóbbi regénye, az Apolonia nem igazán jött be. Az sci-fi volt, úgyhogy elnéztem neki, ez a regény viszont egy újabb new adult történet, és tudtam, hogy ebben a műfajban ő nagyon jó.Cami egyetemista és távkapcsolatban él, legalábbis valami olyasmiben. Munkahelyén kerül közelebbi kapcsolatba Trenton Maddox-szal, akivel tulajdonképpen általános iskola óta ismerik egymást, azonban mégsem beszéltek túl sokat eddig. Viszont most kicsit más a helyzet, mint akkor az iskolában...

Valamiért eddig kicsit húzódzkodtam a regénytől, de ahogy az lenni szokott, fogalmam sincs, miért. Igen zaklatott és zsúfolt időszakon megyek most keresztül, így ez a könnyed kis romantikus new adult egyenesen simogatta a lelkemet. Nem is tudom mikor esett ennyire jól egy regény, még akkor is, ha nem volt benne semmi váratlan és kiszámíthatatlan sem. Maximum az utolsó mondat. 
Már csak azért sem volt benne semmi olyan nagyon váratlan, mert nagyjából egy időben játszódott Travis és Abby történetével. Ők is többször felbukkantak a történet folyamán, csak éppen annyira, hogy tudni lehessen, ők hol járnak a kapcsolatukban és ahhoz a fő sztorihoz képest időben hol is vagyunk. 

Ezt leszámítva azonban egy egészen más sztorit kapunk, ami elsősorban betudható annak, hogy egészen más személyiségek ennek a történetnek a főszereplői. Mind Cami, mint Trenton kevésbé impulzív. Na, jó, Trenton azért nem annyira nyugis, de nem is annyira őrült és szélsőséges, mint a kisöccse. Mivel egy Maddox tesóról van szó, így nem meglepő, hogy nagy nőfalóval állunk szemben, ami persze Cami hatására rövid időn belül megváltozik. Azért persze a védelmező ösztön Trentonban is igencsak él, úton - útfélen óvni akarja Camit, ami többnyire és alapesetben aranyos gesztus, de néha túlzásnak éreztem egy kicsit.

Az autós esetek még hagyján, mert arra megvolt az indoka, teljesen érthető volt, hogy rossz tapasztalatai miatt nem igazán hagyta vezetni a lányt, ha együtt voltak. De pont emiatt meg lettem volna lepve, ha nem történik az a valami a végén, ami megtörtént. Szinte kívánta magát, és ettől egy picit kiszámítható vált az a jelenet.

Cami egyébként végre nem az a tipikus dögös csaj, vagy legalábbis nincs tisztában vele, nem hangoztatja magáról minden másodpercben. Csak a dekoltázsára baromi büszke...
Ahogy az lenni szokott, itt is volt egy jófej legjobb barátnő és egyben lakótárs is, aki szintén zavaros és bonyolult szerelmi életével színesített a regényt.

Nagyon tetszett benne Cami munkahelye, a Red, tényleg olyanok voltak az ott dolgozók, mint egy nagy család. Kicsit emlékeztetett a Teny Tiny Breath-re ebből a szempontból. Az embernek simán kedve támad valami ilyen helyen dolgozni annak alapján, ahogy McGuire lefestette. Trenton tetoválószalonja ugyanez a kategória. Ki ne akarnak ezek után ott recepciósként dolgozni, még akkor is, ha a főnök néha tapló? 
Ezek az apróságok mind hozzátettek ahhoz, hogy jó hangulata legyen a regénynek a drámai pillanatok között/mellett.

Még egy dologról akartam írni, illetve kettőről. 
Az első az, hogy Trenton tényleg aranyos volt, de a cukiságfaktor akkor szaladt  meg, mikor megjelent Caminál  Olive-val. Na, ott végem volt. Ki ne szeretne  egy olyan pasit, aki így tud bánni egy ilyen édes kislánnyal? Valami zabálnivalók voltak együtt. Arra még kíváncsi lettem volna, hogy miként alakult ki ez a helyzet, hogyan került Trent-hez a kislány. Nagyjából, felületesen kapunk választ, de én részletesebben is szívesen olvastam volna erről.

A másik dolog T.J. Az utolsó mondaton nagyot néztem. Bevallom, elég rég olvastam Abbyék történetét, nem emlékszem, hogy volt - e valami erre utaló jel. Egészen az utolsó sorig nem is sejtettem, hogy mi lehet az a nagyon nagy titok. A problémám csak az volt vele, hogy amekkora titok volt, ahhoz képes nem sok következményét láttuk annak, hogy kiderült.
Ettől eltekintve azonban a regény nagyon kikapcsoló, gördülékeny, olvastatja magát. Főleg Cami és Trenton közös jelenetei. A kedvenceim a tetoválások, jó, hogy csak azt hiszem az első elkészülését követhetjük végig részéletesen, de totál megérte. 

Összegezve, kicsit jobban is tetszett, mint Travis könyve és az is pozitívum, hogy a két történetet itt-ott összefűzte az írónő, ezért nagy piros pont jár.
Egy biztos, aki szerette a Gyönyörű sorscsapást, ezt is imádni fogja!

Ami a folytatásokat illeti, nem kell félni, nem maradunk Maddox fiúk nélkül a jövőben sem. Külföldön januárban jelent meg a Beautiful Redemption, melynek főszereplője Thomas (és gyönyörűséges a borítója a könyvnek..).Ezt követi még két kötet, ebből az egyik Beautiful Sacrifice címmel idén májusban érkezik, és Taylor életét követi majd, és marad még egy, aminek még nincs címe, csak egy hozzávetőlege megjelenési dátuma, ami 2015 tél.
Szóval éljenek a Maddox - tesók! 

                        Játék

Trenton egy tetováló szalonban dolgozik és imádja a tetoválásokat. Ezúttal a ti feladatotok kitalálni, melyik könyvben hangzanak el az idézetek. Egy valamiben egyezik a könyvek témája, az idézet egy-egy tetovált szereplőtől, szereplőről hangzik el. Elég a könyv címét is megírnotok.
Figyeljetek oda, mert sajnos nem tudtok javítani az elküldött megfejtéseken!

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre, a megküldött e-mailre kell válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A mai idézet:
“Mondtam magának, hogy ma vámpírlátogatóba megyünk egy gót udvarházba. Akkor meg miért úgy néz ki, mint egy vidám szivárvány, Ms. Lane?”


Amennyiben kedvet kaptatok a könyvhöz, az alábbi linken akciós áron előrendelhetitek egyenesen a kiadótól!


A turné állomásai:
04.04 Deszy könyvajánlója
04.05 Angelika blogja
04.06 Insane Life
04.07 Book Heaven
04.08 Kelly & Lupi olvas
04.09 MFKata gondolatai
04.10 Kristina blogja
04.11 CBooks
04.12 Dreamworld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Brittainy C. Cherry: The Air He Breathes (Elements #1)

Brittainy C. Cherry regénye is egyértelműen azok közé tartozik, amikre kb. megjelenésük óta figyelek, de megvártam, amíg leül körülöttük a kezdeti lelkesedéshullám, meg azt, hogy az én kíváncsiságom kitart -e. Mivel a kíváncsiságom kitartott, a hype meg nagyjából leült körülötte, így itt volt az ideje, hogy nekiessek és elolvassam. Liz egy tragédiát követően érkezik haza a felejtés, és talán az újrakezdés reményében. Ekkor találkozik a mogorva, és mások által veszélyesnek titulált Tristan Cole - lal, akivel sokkal több a közös pont az életükben, mint azt a lány gondolná.

Hogyan telt a readathon?

Persze, hogy nem maradhat ki a beszámoló! Olyan jó visszaolvasni az évekkel ezelőtti élménybeszámolókat is, hogy muszáj most is írnom.