figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. január 2., csütörtök

Megjelenő szépségek (20) - január

Íme itt az év első bejegyzése, tehát mindenkinek BÚÉK! Remélem egészben átvészeltétek a szilvesztert és a másnapot is.
Tavaly ilyenkor egy Ward bejegyzéssel jelentkeztem, és érdekességként elmesélném, hogy elvileg most is az jönne tekintve, hogy 1-én fejeztem be a Fekete Tőr Testvériség 11. részét, a Végre szeretőket, de mivel még mindig nagy az elmaradásom bejegyzések terén, így az arról szóló véleményemre még egy kicsit várnotok kell.
Idénre egyébként nagyon sok mindent tervezek, lesz újraolvasós hónap meg lesz csereolvasásom is Absztrakttal, az Always Love a Wild Book szerzőjévelmelynek keretein belül egymás kedvenceit, illetve kedvenc jelöltjeit olvassuk majd. Lesznek természetesen BTK-s bejegyzések is (eddig kettő van tervben, de amint közeledik a könyvfesztivál meg a könyvhét, valószínűleg ez a szám is változni fog). Emellett megmaradnak az eddigi bevált rovatok, mint ez a megjelenéses, meg a vegyes felvágottas, hírekkel tömködve. Tervezek nyereményjátékot is tőlem nem megszokott módon, ha elérünk egy bizonyos mérföldkövet, de erről még korai beszélni.
Most azonban nézzük, hogy mivel is bombáznak minket a külföldi kiadók rögtön az év elején.


Erről a könyvről már volt szó 2014 legjobban várt könyvei között. Nem sokat tudok hozzátenni az ott leírtakhoz, kíváncsian várom Luke történetét, mert tényleg nagyon megkedveltem az előző könyvekben.
Megjelenés: január 7.

Erről a könyvről is hallhattatok már nálam. Kiemelt figyelemmel kísérem az írónő munkásságát, és sajnos nagyon sokat támadják őt választott témái miatt, amit azonban személy szerint teljesen feleslegesnek tartok. De becsülöm benne nagyon , hogy nem adja fel, nem húzza meg magát, hanem új könyveinél is komolyabb dolgokat, problémákat állít középpontba. (Kíváncsi leszek mit jelképez a repedés a lány lába előtt a borító)
Megjenés: január 7.

Az első rész valami hihetetlenül mást adott, mint amire számítottam, de jó értelemben. Rég olvastam ilyen jó fantasyt, és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra is, de valószínűleg megvárom a magyar kiadást.
Megjelenés: január 28.

Az ő neve is sokszor elhangzik itt nálam, annak ellenére, hogy rég nem olvastam tőle. Pedig imádom a könyveit, ő is kicsit olyan, mint a fentebb említett Anderson, realisztikus, komoly témákat jár körbe.
Itt a fülszöveg alapján azt mondanám, hogy a romantika lesz előtérben, de remélem az is olyan Scottos formában.
Megjelenés: január 28.Ennyi lenne januárra az engem érdeklő megjelenés, de természetesen ennél sokkal több könyv jön ki, ahogy az lenni szokott. Mindenkinek jó olvasást az újévre is!

2 megjegyzés:

 1. Már csináltam is polcot az újraolvasás jelöltjeinek... 11 db. Valahogy nem érzem a potenciált magamban hozzá. :)) Viszont a drága Divergentet és Mara-t soooon! *-*
  És még mindig kevés ez a mennyiség neked. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ma én is megcsinálom aztán meglátjuk. Nekem tuti több lesz rajta, mint 11 tekintve, hogy csak az FTT 11 részes. :D Örülhetek, ha négyet elolvasok közülük, nemhogy az összeset :D

   Tudom, hogy kevééés. Ehhez még jön mondjuk egy, mert most küldte a gr a havi megjelenések hírlevelét, és abban már volt egy, amit kihagytam :P
   Egyébként meg azért ennyi, mert tudatosan korlátozom magam, hogy tényleg tudjam csökkenteni a to - read kupacot, különben soha nem jutok egyről a kettőre. :D

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)