figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2013. szeptember 29., vasárnap

Vegyes felvágott (30) - Megfilmesítések, filmes hírek

Ez a mostani vegyes felvágott, amint a címéből is láthatjátok különleges lesz abból a szempontból,  hogy csak filmes hírek lesznek.

Nem kell ám megijedni, nem váltottam profilt és nem nyargaltam át filmkritikára (azt meghagyom a nagyoknak), csakhogy az az eset áll fent, hogy mindegyik film egy általam kedvelt, vagy vágyott könyvhöz kapcsolódik. :)

Lássuk tehát, mit is tartogat ma ezen a téren a hírek világa.

Elsőként az If I Stay című Gayle Forman regény megfilmesítéséről beszélnék, akarom mondani írnék. Bár még nincs poszt a blogon róla, de olvastam a könyvet, épp két nappal ezelőtt fejeztem be, úgyhogy pont jókor jött a hír, hogy felfedtek néhány szereplőt.
Chloe Moretz Miát, Jamie Blackley Adamet, Liana Liberato Kimet fogja alakítani. (Forrás)

Jamie Blackley - Adam

Chloe Moretz - Mia
Liana Liberato - KimMásodik hírem Az Éhezők Viadala trilógia záró epizódjához, a A kiválasztotthoz kapcsolódik, bár még a második részt sem mutatták be. Újabb színészek csatlakoztak a casthoz Stef Dawson és Julianne Moore személyében. Előbbi Annie Cresta utóbbi pedig Coin elnök bőrébe fog bújni. (forrás)


Julianne Moore, mint Coin elnök
Stef Dawson, mint Annie
Talán pont az előző vegyes felvágottban említettem Lauren Kate Fallen című könyvének film verzióját, és annak eddig nyilvánosságra hozott szereplőit. Akkor azt nyilatkozta az írónő, hogy már Cam megtestesítőjének kilétére sem kell sokáig várniuk a rajongóknak, és igaza volt. Bár nagyon kis adagokban csepegteti az információkat, de azt legalább biztosan teszi. Sokak kedvencét Cam-et Harrison Gilbertson alakítja majd a mozivásznon.
Nekem személy szerint nem tűnik elég "rosszfiúsnak", de ki tudja? Lehet, hogy mindenkit le fog játszani :)  (Forrás)

Harrison Gilbertson - Cam

Azonban hála a jó égnek, nem csak a friss megjelenésekből készülnek megfilmesítések, hanem a klasszikusokból is, erre jó példa A Nagy Gatsby, A szép remények és a készülőben lévő Édentől keletre, ami John Steinbeck, amerikai író azonos című regénye alapján készül. Ezt azért emeltem ki, mert egyrészt örülök neki, hogy a klasszikusokat is felkarolják, mert ezáltal talán azokhoz is eljut, akik egyébként átsiklanának felette, pedig Steinbeck felett kár, de ez már csak személyes vélemény. Másrészt azért örülök neki, mert szeretem Steinbeck munkásságát, harmadrészt pedig azért, mert Jennifer Lawrence (Az éhezők vialdal, Az élet napos oldala stb.) játssza majd az egyik főszerepet. Akárki akármit mond én nagyon bírom a színésznőt, kicsit esetlen, de ettől csak még közelibbnek érezzük őt az átlagemberekhez, ellenben a vásznon ebből semmi nem látszik, ott vérprofi a csaj. Szóval Jennifer Cathy Ames szerepébe bújuk majd. (forrás)

Jennifer Lawrence
Utoljára pedig szintén egy klasszikus maradt. 2013-ban jön a Rómeó és Júlia legújabb verziója, amire alapvető okokon kívül azért is nagyon kíváncsi vagyok, mert két kedvencnek nevezhető színész is játszik benne. Hogy messzire nem menjünk, Douglas Booth játssza a történet egyik főhősét, Rómeót. A színészt egyébként a LOL című filmből ismerhetjük, illetve több sorozatban is felbukkant már.

Douglas Booth - Rómeó
A másik, aki miatt biztosan leragadok majd a képernyő elé, ha meglesz a dvd, az Ed Westwick. A Gossip Girl milliomos rosszfiújaként megismert színész, most Tybalt bőrébe bújik majd.

Ed Westwick - Tybalt
Nem tudom mennyire lesz korhű vagy éppen könyvhű a feldolgozás, de egyszer mindenképpen megéri megnézni.
Addig is elhoztam nektek a trailert.


Azt hiszem, ez elégséges mennyiségű hír erre a vasárnap délelőttre. Remélem találtatok közte olyat, ami feldobta a napotokat! 
Olvassatok, nézzetek filmet és kávézzatok, mert ma van a kávézás világnapja. Kávéra fel! ;) (én már a másodiknál tartok)

2 megjegyzés:

 1. Néhányat már nagyon várok. Mindig várom a könyves filmeket, aztán a magyaro-i bemutató után 2 évvel nézem meg. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Melyiket várod leginkább?
   Ezzel a később nézzük meg helyzettel nem vagy egyedül. Valahogy én is mindig be vagyok zsongva és sosem jutok el a moziba, így marad a dvd verzió. Mondjuk ennek is megvannak az előnyei.:)

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)