figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2013. április 23., kedd

Elmélkedés

Drágáim, lenne hozzátok egy költői kérdésem. (ha nagyon akartok azért válaszolhattok rá, nem haragszom meg érte).
Miért van az, hogy a töltelékposztjaimat (hírek, megjelenések) sokkal többen olvassátok, mint a könyvekről szóló posztokat?
Így lassan értelmét vesztik a könyves posztok... meg az egész blog is.


10 megjegyzés:

 1. Nem igazán tudok erre válaszolni, de én pl. nem is közlök a blogon híreket, legfeljebb, ha az egyik olyan könyvhöz kapcsolódik, amiről épp írok. :) Erre a célra van egy külön tumblr oldalam, amit tényleg többen olvasnak :D Volt már, hogy egy kiadó előtt közöltem a folyamatban lévő könyvükről valamit, ami mondjuk a külföldi megjelenést érintette, a kiadó megosztotta, és 1700-an olvasták el 2 óra alatt :D Ne ilyen a blogomon nemigen lesz :D Tarts ki! ;)
  Szerintem van értelme csinálni, amíg neked örömet okoz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem sem sokszor van egy hónapban híres poszt, általában egyszer, maximum kétszer, de a nézettsége félelmetesen több a sima könyves bejezésekénél még így is, hogy havonta csak egyszer van.
   Én elvagyok vele, meg szeretem csinálni, ezzel nincs gond, csak kicsit érthetetlen ez a különbség :)
   De ez persze nem tántorít el az írástól. :)

   Törlés
 2. Pff, fogalmam sincs :( Én mindig (szinte) mindent elolvasok, legyen akár hír, akár hosszabb elemzés.
  Nyilván a hír könnyebben, gyorsabban fogyasztható és a megjelenésről is szó van benne, ami a legtöbb embert érdekelhet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kezd az az érzésem lenni, hogy erőteljesen időhiányos az emberek igen nagy százaléka, és lusták hosszabb lélegzetvételű bejegyzéseket olvasni.
   Lassan eljutunk odáig, hogy egy poszt annyiból fog állni, hogy : "Jó volt." :) Nyilván ez erős túlzás, és nem gondolom, hogy valójában így lesz, de érzékelteti a lényeget.

   Törlés
  2. Akkor nekem konkrétan végem lesz. :D

   Törlés
  3. Ha más nem marad, akkor olvassuk egymást :D

   Törlés
 3. Én nem szoktam megjelenésekről olvasni blogokban, mert azt úgyis megtudom máshonnan. Nálad leginkább a könyves posztokat olvasom, habár sokáig hanyagoltam ezt, mert nem tetszett a betűtípus, nehéz volt olvasnom (ez talán egy kicsit sznobnak hangzik, de tényleg nem tudtam kiolvasni a szavakat - de nekem eleve rossz a szemem). Így én erre nem igen tudok válaszolni, mert szeretem a könyves posztjaidat, főleg a külföldi könyvekről szólóakat.
  Egyébként, mint blogger én talán egyszer írtam megjelenésekről. Igazából nem nagyon látom értelmét, hogy ilyenekre szakítsak időt, mert nálam meg ezeket olvassák kevesebben. Érdekes.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Alapból lehet, hogy én sem írnék megjelenéses posztot, de nekem is jó az, ha látom tisztán mire számíthatok a hónapban, és így össze van gyűjtve egy helyen. Eddig azt gondoltam, hogy senki nem is olvassa ezeket rajtam kívül, de a statisztika rám cáfolt.

   Törlés
 4. szia :) én pl mindkettőt elolvasom, de szerintem azért van ez, mert a könyvelemzésekhez az emberek annyira nem tudnak hozzászólni, de a megjelenéssel felcsigázod őket, vagy emlékezteted egy adott vmire :D de ez csak tipp xd

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is várom, hogy hozzászóljanak, és nem is ezzel van gond, bár a hozzászólások mennyiségével kapcsolatban is össze lehetne hozni egy hasonló bejegyzést.
   Én sem tudok és nem is akarok sok könyves poszthoz hozzászólni, de azért elolvasom őket.
   Úgy látszik ez is nagyban egyéni ízlés kérdése. :)

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)