Ugrás a fő tartalomra

Janet Evanovich: One For The Money (Stephanie Plum #1) - (Szingli fejvadász)


Stephanie Plum bizony nem mondhat magáénak szerencseszériát mostanság: (volt) férjét rajtakapta az ebédlőasztalon a szomszédasszonnyal, fehérnemű-felvásárlói állása pedig megszűnt létezni, arról nem is beszélve, hogy elmúlt harminc, és még mindig óvodáskori szerelméről, Joe Morelliről fantáziál. A válást és a kesergést leszámítva mit tehet ilyenkor az ember lánya, hogy változtasson az életén? Nos, Stephanie magándetektívnek áll, és valóban, nem sok unatkoznivalója akad ezután, hisz a helyi rosszfiúkra, Jimmy Alphára és a cimboráira kell vadásznia, ami bizony teljes embert igénylő foglalatosság… 

Igencsak kiléptem a komfortzónámból, mikor ezt a könyvet a kezembe vettem, de annyira tetszett a film verzió, hogy muszáj volt közelebbről is megismerkednem vele. És, hogy mi lett a randi végkimenetele? Maradjunk annyiban, hogy alakulóban van egy tartós kapcsolat....


Stephanie Plum egy nap a gödör alján találja magát. Elvált, munkanélküli és a csini kis autójára a behajtó épp most tette rá a kezét.
Sürgősen munkát kell találnia, mindegy, hogy mit. Vinnie, az unokatestvére ad neki egy esélyt, óvadékbehajtó ügynökként. Mivel sürgősen pénzre van szüksége, nem bajlódik kis halakkal, hanem  a nagy fogásra megy, a nagypályás, volt zsaru Joe Morellire. Arra a Morelire, aki nem mellesleg a volt pasija... vagy valami olyasmi.

Mint már fentebb is említettem, nem igazán az én műfajom ez a nyomozós dolog. Ám mégis vannak olyan könyvek, amik ennek ellenére egyszerűen vonzanak magukhoz, és hála a jó égnek eddig be is jöttek.
Ez a könyv is ilyen. Jóval többet adott, mint amit vártam , annak ellenére, hogy azért a filmverzióból nagyjából tudtam mire számíthatok.
Vannak azok  a megfilmesített könyvek, amiknél a film totál át van írva, és vannak azok, ahol szinte minden stimmel és a film könyvhű. A szingli fejvadász utóbbi kategóriába tartozik maximum annyi eltéréssel, hogy a könyv talán még viccesebb, mint a film.
Step hasonlatai valami hihetetlenek, a humor 90%-át azok adták egyéb más megjegyzései mellett.

 "I did what any other American woman would do in a similar circumstance. I roundhoused Ramirez square on the side of his head with my purse. Between the gun and the beeper and the other assorted paraphernalia, the bag must have weighed at least ten pounds."

A maradék 10%-ot pedig a banálisabbnál, banálisabb helyzetek adták, amibe Ms. Plum belekeveredett.  Vegyük csak az esetet,  mikor szakadó esőben a bokorban ülve azt várta, hogy Morelli megérkezzen a kocsijáért, vagy a fürdőszobai jelenetet. Még most is mosolyra húzódik a szám, mikor felidézem.
De meg kell mondjam, hogy a humor mellett a nyomozás része is lekötött, nyilván azért, mert olvashatóan volt tálalva.
Ehhez kellettek még olyan elemek is, mint Mazur nagyi, aki szintén hatalmas figura. A legjobb jelenete, mikor a vacsoraasztalnál a pisztollyal játszadozik..De szinte nincs szereplő, aki ne lett volna szimpatikus vagy vicces. 
Sajnálom, hogy ha nincs a film, akkor fel sem figyeltem volna rá, másrészt viszont örülök, hogy így legalább a kezembe került. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő történetben.
Aki még nem látta, az feltétlenül nézze meg a filmet , és olvassa el a könyvet is. Mindkettő nagyon jó.


Megjegyzések

  1. Úgy örülök, hogy szeretted :) Szerintem a második rész még viccesebb, Mazur nagyi több szerepet kap :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több Mazur nagyi? Ide nekem a folytatást! :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)