figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2010. július 31., szombat

Cecily von Ziegesar: Hot Girl 2.

"Tinsley, a suli legdögösebb csaja visszatért, aminek hírére a Waverly összes pasija a szívéhez kap, míg a féltékeny és pletykás csajok javában a „trónfosztásról” beszélnek, főleg azok után, hogy Tinsley egy idegen lányt talál a saját ágyában; a kis Jennyt… Brett egy baromira férfias új tanárral kavar, miközben Tinsley megalakítja a Café Societyt, bár a titkos, csajos társaság tagsága szinte napról napra változik, ahogy a divat. Akkor most Easy és Jenny haverok, vagy van köztük valami? Vajon összejön-e Callie és Brandon? Lehet, hogy Jenny lesz a suli sztárja?."

Az előző rész azzal fejeződött, be, hogy Callie, Brett és Jenny mellé megérkezik a balhékirálynő Tinsley, akit az előző tanév végén kicsaptak az iskolából. Azt mondják 2 dudás nem fér meg egy csárdában. És négy?
Hiába voltak tavaly a négyből hárman legjobb barátnők, azóta sok minden történt. Callival szakított Easy, a szőke, dögös művészlélek álompasi, és most feltűnően sokat lődörög a kis Jenny körül. Brett kis titkos viszonya Erickel, a töritanárral sem éppen zökkenőmentes. De Tinsley képest ezt a cifra helyzetet is megbonyolítani. Bosszút akar állni Brett-en, ki akarja túrni Jenny-t, hisz Callie expasijával kavar, márpedig ez így, hogy mind a négyen egy szobában laknak, nagy balhénak ígérkezik.
Jobb volt, mint az első rész. Ennek már valahogy megfoghatóbb volt a története: Tinsley bosszúállása, Easy és Jenny kapcsolatának alakulása, a titkos társaságok és a nagy buli a város legelőkelőbb szállodai luxuslakosztályában.
Jenny és Brett egyre szimpatikusabb. Vannak merész húzásaik, de mégsem annyira önzők és féktelenek, mint Callie és Tinsley. Akik viszont egyre unszimpatikusabbak, bármire képesek azért, hogy elérjék céljaikat.
A középpontban még mindig a divat, a fényűzés áll, de ez New York, tehát így jó.
Ismételten belefutottam olyan szavakba, melyek értelmezéséhez nem ártott volna éppenséggel egy szótár. Bár nagy nehezen szövegkörnyezetből sikerült kikövetkeztetni a körülbelüli jelentésüket. Ilyen volt például a "nyammerolni" és a "sztondulni". Beírtam a google-ba és az egyik előtt még ő is tanácstalanul állt. :)
Összességében még mindig egy könnyed, nyári olvasmány, de sajnos hemzseg a nyomtatási és helyesírási hibáktól. Az eredetileg tervezett kék borító szerintem jobb lett volna, mint ez a "csuparózsaszín", de ez mellékes.
Érdekelne, hogy a kiadó miért nem folytatta a sorozatot. Főleg, mert igencsak érdekes helyzet alakult ki az utolsó oldalakon. Ha az esküdt ellenségeket összezárják egy szobába, abból sosem sül ki semmi jó.
Azt hiszem megpróbálom eredeti nyelven megszerezni a folytatását, mert kíváncsi vagyok , mi lesz a lányok további sorsa.

Értékelés:

2 megjegyzés:

 1. Szia!

  Szeretnék átnyújtani neked blogos elismerést, amelyről bővebben nálam tájékozódhatsz:

  http://vilagesegyebkatasztrofak.blogspot.com/2010/07/blogos-dolgok.html

  Kellemes nyarat és jó blogolást! :)

  VálaszTörlés
 2. szia :) nálam is meglepi van :)
  http://creepie-blog.blogspot.com/2010/08/kreativ-osszeallitas-dij.html
  puszi :)

  VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)