Ugrás a fő tartalomra

II. Nagy Nyári Read-a-thon

Igen, eljött az évnek az az időszaka. Az, ami időszerűvé teszi a read-a-thon kihirdetését, amit immáron már második alkalommal rendezünk meg Abstractelffel, az Always Love a Wild Book blog bloggerinájával kézen fogva.

Az első nagyon új volt, néhány dolog apróbb változtatásra került, de abban már tavaly is biztosak voltunk, hogy szeretnénk idén is megrendezni ezt az eseményt. Szerintem, akik részt vettek a 2016-os verzión, jól érezték magukat, és sokat haladtak a felhalmozódó olvasmányaikkal azalatt az egy hét alatt.
Mert ez első sorban a kilométeres hosszúságú várólisták viszonylag gyors csökkentése érdekében született, meg azért, mert együtt könnyebb.
Annak érdekében, hogy ne legyen unalmas, és könnyebb legyen talán kiválasztani a könyveket a hétre, ismét fogalmaztunk meg mini-challengeket, amik a következők.

1. Olvass el egy regényt, amelynek a borítóján található kék szín - a tenger jegyében.

2. Olvass el egy regényt, ami nyáron játszódik vagy szerepel benne nyaralás!

3. Olvass el egy sorozatfolytatást!

4. Olvasd el egyet a szervezők kedvencei közül!
Nancy:   ☯ Janet E.-Lee G. - A nagy zsákmány ( vagy az épp aktuális rész a sorozatból)
                ☯Rain Arlender:Y 1-2
                ☯ Ruta Sepetys: Salt to the Sea (Tengerbe veszett könnyek)

Abstractelf: ☯ Maggie Stiefvater: The Raven Boys sorozat bármelyik része
                        ☯ Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
                        ☯ Catherynne M. Valente: Tündérföld sorozatának bármelyik része

5. Olvass el egy 2013 előtt megjelent regényt!

+1. Olvass el egy szabadon választott regényt!

Jaj, és a lényeg!!! Az időpont! (jó, hogy végül is csak a legfontosabb tényezőt felejtettem el leírni...)
Szóval a read-a-thon 

2017. július 31-én 00.00-kor startol és egészen 2017. augusztus 6-án 23:59-ig tart.

Ismét készül majd esemény a facebookon, de lehet, hogy csoport lesz belőle, aminek a linkjét a későbbiekben ide be fogom tenni, hogy minden érdeklődő megtalálhassa.

Az alábbiakban találhattok egy formanyomtatvány is a jelentkezésre. Aki jelentkezik, és megadja az email címét, annak néha meglepi emaileket fogunk küldeni. Nem kell aggódni, nem spammeljük tele a fiókokat, ez az egy hét alatt kb. 3-4 email jelent és semmi szemetet nem küldünk, csak egy kis lelkesítést, biztatást, mert az sosem árthat! (Amennyiben nem jelenik meg rendesen a nyomtatvány, ezen a linken elérhetitek)


Azt hiszem, minden fontos információt leírtam. Amennyiben mégis akadna valamilyen kérdésetek, nyugodtak tegyétek fel itt a blogon kommentben, de írhattok emailt is nekem, a címemet megtaláljátok az Elérhetőségek menüpontban.

Egyéb tudnivalók, pontosítások:

  • A szervezők kedvenceiből nem egyet- egyet kell választani, hanem a hat felsoroltból egyet.


Ha van kedvetek azt is megírhatjátok, hogy mit fogtok olvasni az egy hét alatt. Nekem még csak nagyjából van meg, hogy mivel is szeretném csökkenteni könyveim hatalmas kupacát, a végleges listáról tervezek egy külön posztot írni a readathon kezdete előtt nem sokkal.

Olvasásra fel! Szeretettel várjuk a jelentkezéseket.


Megjegyzések

  1. Jaj, de jó ötlet, szerintem idén csatlakozom is! :) Egy kérdésem lenne: magyarul 2013-ban jelent meg egy könyv, azonban az eredeti 2011-ben. Így el lehet fogadni az 5. ponthoz?

    VálaszTörlés
  2. Remek! Várunk szeretettel! :))
    Az szerintem úgy belefér. De akkor sincs semmi gond, ha nem, mert ez csak nektek szempont, hogy könnyebb legyen kiválasztani a könyveket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben, köszi. De jók ezek a challengek, mert enélkül könnyebben el lehet kanászkodni. :D

      Törlés
  3. Hoznám is a választottaimat. :) (Nagyon belelkesedtem, úgyhogy hamar összeraktam. :D)
    http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/2017/07/read-thon-2017.html
    (Az előző válasznál lemaradt a link, azért töröltem :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy megírtad! Jó választások, de ezt a blogodon is kifejtettem már! :D

      Törlés
  4. Nekem is elkészült a lista:
    https://molybirodalom.blogspot.hu/2017/07/2017-read-thon.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy megírtad! Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk és sok sikert a jövő héthez! :D

      Törlés
  5. Kedves Nancy!

    Az űrlap kitöltésével benyújtottam a kihívásra való jelentkezésemet, illetve elkészítettem a könyvlistámat, mely az alábbi linken elérhető:

    http://husznap.blogspot.hu/p/ii.html


    Üdv,

    Selly

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper! Üdv a Readathonon, és jó olvasást! :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)