figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. március 31., csütörtök

Múlt & Jövő - Összegzés (15)

Elhussant ismét egy hónap, mintha nem is lett volna, de ezt nem az óraátállítás okozta, az már tuti. Olvasás szempontjából is gyorsan telt az idő, de ez csak annak köszönhető, hogy igencsak jó könyveket sikerült olvasnom.

A hónapot két megkezdett könyv befejezésével kezdtem, az egyik Ruta Sepety Salt to the Sea című frissen megjelent regénye volt, ami természetesen hozta az elvárt szintet, a másik pedig egy klasszikus, W.M.Theckeray Hiúság vására elnevezésű féltégla, aminek befejezéséhez az egész hónapra szükség volt.

A Sepetys regényt követően muszáj volt valami könnyed olvasmányt elővennem, így esett a választásom arra a könyvre, amit Abstract jelölt ki számomra csereolvasásra, az Ugly Love-ra Colleen Hoovertől. Egy nagyon könnyen fogyasztható, kellemes new adult regényt kaptam, pont azt, amire vágytam és számítottam.

Ezután folytattam Tella és a pandorák történetét, kíváncsi voltam, hogy az első kötet megpróbáltatásai után, hogyan élnek túl vízen és a hegyekben. Bizonyos szempontból sokkal jobb volt, mint az első rész, de a függővégénél már csak az az elkeserítőbb, hogy a sorozatnak egyelőre nincs befejező kötete... Nagy érzékem van belenyúlni a reménytelen sorozatokba.

Közben esténként egy - egy mese erejéig olvasgattam Wass Albert Tavak és erdők könyvét. Valami csodálatos élmény még mindig, aktuális, és valóságos mozgó képet tár az olvasó szeme elé, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt nagyon ajánlott.

Még mindig vágytam valami jó kis new adult sztorira, ezért következett a Withering Hope. Meg kell mondjam, egy  rejtett kincsre bukkantam. Semmi különös nem volt benne, csak egy kis zuhanás meg túlélés, és mégis olyan szinten magába szippantott, hogy azt magam sem hittem. Egy kis csiszolatlan gyémánt volt ez a regény. 

Orkaimádatom hozott össze az Of Orcas and Men című könyvvel, ami részben tudományos, részben saját élményeken alapszik. Ugyan nem értem még a végére, de eddig egészen érdekes dolgokat tudtam meg belőle. Voltak kevésbé érdekfeszítő részek is, de ez is kell a teljes megértéshez. Emellett bőven vannak benne olyan tények, történetek és nevek is, amik szinte már ismerősként köszönnek vissza.

Közben kölcsönkaptam kolléganőmtől Jonas Jonasson másik könyvét is, mivel tudta, hogy a 100 éves ember nagyon tetszett. Így került hozzám Az analfabéta, aki tudott számolni. Hasonló volt olyan szempontból a másik könyvéhez, hogy itt is rettenetesen jól szórakoztam. Sokszor annyira szürreális és beteg volt az egész, hogy muszáj volt fülig érő szájjal olvasni, holott az ember azt gondolná, hogy egy atombomba története ennyire nem vicces. De ezen egyszerűen nem lehetett nem nevetni.

Majd végül a Titans következett Victoria Scott-tól, amit nagyon imádtam. Azt hiszem, simán viszi a hónap olvasmányát. Kicsit klisés, de mégis olyan aranyos sztori, a család és a barátok jelentőségéről, illetve a kitartásról.

Mivel márciusban nem volt engem érdeklő új megjelenés, így most az új-régi olvasmányos játékot elbuktam. Viszont a Salt & Stone személyében elolvastam el várólista csökkentős könyvet és jó pár pontot kipipáltam a 40-es kihívásról.Ezt a jó tendenciát és tempót szeretném tartani áprilisban is. Remélem hasonlóan jó élményekkel zárom majd azt a hónapot is. És hogy mik lesznek terítéken az előzetes tervek szerint?

A hónapot valószínűleg a Morganville-i vámpírok utolsó előtti részével, a Fall of Nighttal kezdem majd, ami jó a sorozatos kihívásomra és nem utolsó sorban várólista csökkentős is. Talán még az egész sorozatot is befejezem idén, ami nagyon fura élmény lesz 15 rész után. Hiányozni fognak a szereplők nagyon.

1573981713600318
   
Aztán jöhet egy jó kis new adult, a Reckless, amivel szintén a sorozatos kihívásomnak kedvezek. Eredetileg ez sorozatbefejező is lett volna, de azóta megjelent egy negyedik rész is, így ez az opció kiesett, de ettől még nem várom kevésbé S.C.Stephens harmadik regényét.

Aztán megpróbálkozom Caitlin Moran How to be a Woman c. könyvével. Mostanában szeretek non-fiction könyveket olvasgatni és találtam köztük nagyon jókat. Hátha ez lesz a következő.

10600242

Ezek után két finomság maradt már csak, ráadásul mindkettő friss megjelenés és mindkettő kiemelten várt megjelenés (igen, április könyves szempontból nagyon kényeztet). 
Az egyik J.R.Ward új könyve, a The Beast (az én drága jó Rhage-em könyve), a másik pedig a First Kiss, a Ghost Bird sorozat 10. része, C.L.Stone tollából.

25293695      23004848

Mivel a könyvek többsége különleges finomságnak ígérkezik, szerintem sikerül mindegyiket kiolvasnom. Ha mégsem, hát csúsznak a következő hónapra. Meglátjuk. Csodaszép áprilist mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)