figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2015. december 6., vasárnap

Pár szóban (7) - Tammara Webber - Breakable

Landon Lucas Maxfield gyermekként azt hitte, tökéletes az élete, és örömmel nézett a reményteljes jövő elébe – mígnem egy tragédia szétzúzta a családját, és kételyeket ébresztett a fiúban mindennel szemben, amiben addig hitt. 
Nem akart mást, csak maga mögött hagyni a múltat. Miután megismerkedett Jacqueline Wallace-szal, könnyen jött a vágy, hogy mindazzá váljon, amit a lány igényel… 
Már amennyire könnyen jöhetett annak a férfinak, aki megtanulta, hogy a lélek törékeny, és hogy mindazt, amiben reménykedünk, egy szempillantás alatt elragadhatják tőlünk.

Az Easy az első new adult regények között volt, amit olvastam, így igazán pozitívan indult a kapcsolatom a műfajjal. Már csak ezért is felkerült a listára a folytatás.

Lucas múltját tragédia árnyékolja be. Amikor Jackie az útjába kerül, az egész élete felfordul, de vannak olyan személyek, akikért megéri mindent félredobni.

Kicsit kétkedve fogadtam anno az Easy folytatásának hírét, tekintve, hogy némileg hadilábon állok ezekkel a másik-szemszögből-ugyanaz- a-történet típusú folytatásokkal. Nagy részük érzésem szerint csak a kiadók kérésére született meg, az ő szemszögükből érthető okokból. Ezzel alapjában véve nem is lenne gond, ha adnának valami kis plusz az eredeti történethez, ami általában kimarad, itt viszont hála a jó égnek belekerült. 
Persze - mert én egy elégedetlen dög vagyok - ez úgy lett volna tökéletes, ha az Easyvel, Jackie szemszögével együtt olvashattam volna. Így is jó volt, csak a memóriámat elég erőteljesen kellett kapargásznom, hogy vissza tudjak emlékezni, mi hogyan történt az Easyben, amit már jó pár évvel ezelőtt olvastam.

Lucasnak elég húzós a múltja, és most ebbe a múltba is beleláthattuk majdnemhogy egészen a kezdetektől. A tizenhárom évesen átélt eseményektől indulunk és jutunk el majdnem egészen addig, amíg megismerkedett Jackie-vel (tudom, hogy nem ezen a néven futott, de lusta vagyok a hosszabb verziót leírni). Emellett a jelent is követhetjük, azt a jelent, amit tulajdonképen részben más ismerünk az előző kötetből. A két Lucas sztori közül valahogy jobban élveztem az idősebb, jelen idejű Lucas fejezeteit, részeit, hiába volt a tizenéves éves önmaga ugyanaz a személy, mégsem kötött le annyira. A felnőtt Lucas gondolatait viszont nagyon szerettem olvasni, igazán megérte már csak ezért is elolvasni a könyvet. Ha lehet, még szimpatikusabbá vált, de hát hogyne vált volna egy olyan pasi, aki így gondolkodik bizonyos helyzetekben. Ki ne szeretne egy ilyen pasit, aki ilyen véleménnyel van a barátnőjéről és a kapcsolatukról?
Jó volt olvasni, hogy mennyivel hamarabb kiszemelte magának Jackie-t, mint az a lány szemszögéből kiderült. 

Szóval annak ellenére, hogy a sztori tulajdonképpen részben ugyanaz volt, mégis más dimenziókat és látásmódot mutatott meg a regény Lucas szemén keresztül és így sokkal többet kaptam egy sima folytatásnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)