Ugrás a fő tartalomra

2016. legjobban várt könyvei

Az évek alatt ez a bejegyzés is hagyománnyá nőtte ki magát, amit nem idén szeretnék megszakítani, úgyhogy most is nekiestem és összeszedtem, melyek azok a megjelenések, amiket tűkön ülve várok majd 2016-ban.
Ugyan még nincs itt teljesen az év vége, de úgy érzem folyamatosan csak várok és várok az új megjelenésekre, így gondoltam megosztom veletek is a kedvenceimet, hogy ne egyedül várakozzak. A fél életem várakozással telik, ha könyvekről van szó, de tényleg.
A kiemeltek legtöbbje egyébként folytatás, ami megint csak azt jelzi,  hogy túúúúl sok sorozatot olvasok, de hát ez van, ezt a korszakot éljük. Majd vége lesz ennek is.


A 2015-ös listában 11 könyvet emeltem ki, ezek közül hetet elolvastam,  a maradék négyből egy meg sem jelent, mert eltolták 2016-ra, szóval egész jók az arányok.
Remélem 2016-ban is sikerül legalább ennyit elolvasni majd a várományosok közül. Természetesen a lista nem teljes, mert biztos lesz még olyan nagyon várós könyv, amit vagy év közben jelentenek majd be, vagy év közbeni barangolásaim alkalmával bukkanok majd rá.
Addig is lássuk a már biztos kiválasztottakat. Igyekeztem őket időrendi sorrendbe tenni, de van néhány, ahol még nincs pontos megjelenési dátum.

Colleen Hoover & Tarryn Fisher: Never, never part 3 Ha minden igaz a sorozat befejező része, bár megmondom őszintén erről nem vagyok annyira meggyőződve, bár ha a 3 borítót sorban nézzük, akkor szerintem egyértelműen azt jelzi, hogy befejező kötet. Mindenesetre az év első "fontos" könyve reményeim szerint jobb lesz, mint a 2. rész, amiben egy kicsit csalódtam. Ettől függetlenül nagyon várom, mert kíváncsi vagyok mi az , ami főhőseinknél ezt a részleges és visszatérő amnéziát okozza.
Megjelenés: január 26.

Jamie McGuire: Beautiful Burn Az év első, de nem az utolsó McGuire könyve, személy szerint az egyik Maddox tesó története. Ugyan még a 3. részt ki kell olvasnom, hogy megkaparinthassam ezt, ami a 4. rész. Ami fura, hogy nagyon közeli a megjelenés, de még nincs borító. A kíváncsiság fúrja az oldalam, hogy milyen szépséges külsőt varázsolnak majd a kötetnek. A sorozatban az első rész borítója lóg ki egy kicsit , a többi gyönyörűséges. Remélhetőleg ez is beáll majd a kedvenc borítóim sorába.
Megjelenés: január 31.

Ruta Sepetys: Salt to the Sea Az írónő könyveit eddig is nagyon szerettem, de mióta találkoztam vele két éve személyesen a budapesti dedikálásán, hát azóta oda-vissza vagyok érte. Még egy ilyen tünemény nőt nehéz találni. Persze nem csak ezért várom az új könyvét, hanem azért is, mert az Árnyalatnyi remény egyik mellékszereplője lesz itt a főszereplő, és mert már nagyon vágyom tőle egy szuper regényre!
Megjelenés: február 2.

J.R.Ward: The Beast Hát igen, az FTT 14. része. Nem is tudom minek kellett volna történnie, hogy ez ne kerüljön fel a listára. De itt van és ez a lényeg. Ez a kiemeltek közül is az egyik duplán kiemelt, nem csak azért, mert imádom a Ward teremtette világot, hanem mert az egyik kedvencem, Rhage lesz ebben a részben rivaldafényben, és az előző kötet már elhintett valamit abból, hogy nagyon érzelemdús dolgok vannak készülőben. És még a borító is olyan Rhage-es. Imádom!
Megjelenés: április 5.

C.L Stone: First Kiss Igen, az idén felavatott kedvenc sorozatom immár 10. része, ami hihetetlen, tekintve, hogy júliusban kezdtem el olvasni. Bár nem tudom, melyik fiú könyve lesz ez, csak tippek vannak, ettől nem várom kevésbé.
Megjelenés: április (pontos dátum még nincs)

Morgan Matson: The Unexpected Everything Egy újabb regény az egyik kedvenc írónőmtől. Bár őszintén szólva picikét tartok tőle, mert még mindig tart a contemporary ya tagjaival való rossz viszonyom, de a kíváncsiságom jóval erősebb. Egy esélyt mindenképpen kap, aztán meglátjuk. Hátha ennek segítségével barátkozom majd újra meg a műfajjal.
Megjelenés: május 3.

Leah Raeder: Bad Boy Nincs még ugyan leírása a regénynek, de az írónő Black Iris c. regénye után szinte vakon nyúlok minden irományához. Valami olyan kicsavart csodát képes létrehozni, amit muszáj olvasni. A végleges borítóra meg különösen kíváncsi leszek.
Megjelenés: május 31. 

Janet Evanovich  & Lee Goldberg: The Pursuit Igen, 2016-ban Nick és Kate kalandjainak már 5. része érkezik. Igaz, hogy én még csak a 2. részig olvastam, de nyárig van időm, hogy bepótoljam a dolgot, ami nem lesz nehéz, tekintve, hogy rettenetesen szórakoztató a sorozat. Szeretem a két főszereplő évődését, csipkelődését meg úgy egyébként kettejük kapcsolatát.
Megjelenés: június 21.

C.L.Stone: Ghost Bird #11 Igen, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy még egy rész megjelenik a sorozatból 2016-ban a First Kiss után. A kötetnek még se címe, se borítója, csak egy megközelítőleges megjelenési dátuma. Nagyon remélem, hogy nem nagyon fogják tologatni a megjelenést. Csalódás lenne.
Megjelenés: október (pontos dátum még nincs)

Rebecca Donovan: Igniting Lies Ez az egyik könyv, ami idénről áttolódott 2016-ra. Pontos megjelenési dátum még most sincs sajnos, még egy körülbelüli sem, remélem nem tolják még egy évet, mert már nagyon olvasnék egy jó kis regényt az írónőtől, főleg Jonathan sztoriját.
Megjelenés: 2016

Jamie McGuire: Other Lives Az írónő másik, 2016-ban megjelenő könyve, ami egyelőre úgy néz ki, hogy önálló kötet lesz (persze ez még bőven változhat, tekintve, hogy leírás sincs, sőt a műfajára vonatkozólag sem található túl sok információ, azt leszámítva, hogy new adult és romantikus).Még az a szerencse, hogy ő is automatikus szerző, bármit ír, vevő vagyok rá.
Megjelenés: 2016

Amie Kaufman & Jay Kristoff: Gemina Az idei év egyik új kedvencének, az Illuminae-nek a folytatása, a másik kiemelt a kiemeltek között. A fene megesz, hogy még majdnem egy évet várnom kell rá, de van egy olyan érzésem, hogy nagyon megéri. Ha csak fele olyan jó lesz, mint az első rész, már jól járok. Biztos vagyok benne, hogy addig még újraolvasom párszor a már megjelent kötetet. Remélem Aiden megint feldobja majd a hangulatot!
Megjelenés: 2016. ősz

Ezek hát a kiemelt könyveim a jövő évet tekintve, legalábbis annak az első felét. Lehet, hogy nyár környékén lesz még egy ilyen poszt, hogy a közben bejelentett könyveket is összegezni tudjam. De lehet, hogy nem lesz. Éljen a spontaneitás (ha - ha).
Ti milyen könyveket szemeltetek ki? Nyugtassatok meg, hogy nem csak én várakozom ennyi megjelenésre!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)