figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2013. július 6., szombat

Melody Grace: Untouched

Emerson Ray bajt jelent. Juliet ezt már abban a pillanatban tudja, amikor először látja meg Cedar Cove rossz fiúját.
Soha nem is számított rá, hogy, mikor a főiskola előtti nyarat az álmos kisvárosban kell töltenie, belebotlik a legellenállhatatlanabb srácba, akivel valaha találkozott, vagy arra, hogy Emerson kék szemei keresztüllátnak a  legsötétebb titkain és olyan vágyat kelt benne, amilyet eddig még nem ismert. Vonzódásuk tagadhatatlan, de Juliet sebzett. Tudja, hogy onnantól, hogy mindent megad neki, nincs visszaút.

Juliet McKenzie veszélyes. Emerson már abból tudja ezt, ahogyan a lány lerombolja az összes védelmi vonalát, és felfedi a démonokat, amiket élete során magával hordozott. Törött szívek sorát hagyta maga után és üres ágyakat, de Juliet esete más. Ártatlansága mámorító - ahogyan a szenvedély is, amit a lány a felszín alatt rejteget. A férfi akar lenni az, aki aki ezt a szenvedélyt szabadjára engedi, de minden csókkal közelebb kerül ahhoz, hogy teljesen elveszítse az uralmat érzései felett és megtörténjen vele az a dolog, amire megesküdött, hogy soha nem fog megtörténni: szerelmes lesz.
Egy nyár. 2 sebzett szív. Történetük csak most kezdődik.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Volt nekünk egy Unbroken című regényünk. Emlékeztek? Ha nem, akkor itt elolvashatjátok melyik regényről is van szó. http://nancykonyvei.blogspot.hu/2013/04/melody-grace-unbroken.html
Ez az Untouched nevezetű pedig annak a kiegészítő novellája, úgynevezett előzmény - novella.
Nem akarok róla sokat írni, és nem is tudok, mert igencsak rövid, mindösszesen 84 oldal, de ez nem is meglepő, hiszen csak egy novella.
Persze ez nem leminősítés akart lenni, mert ha jó, akkor felőlem lehet bármi.
De nézzük mit is rejt ez a rövidke történet.
Mivel az Unbroken már utalgatott a két főszereplő megismerkedésére, így nagy meglepetést nem okozott, ennek ellenére tetszett. Azonban még jobban tetszett volna, hogyha nem vágja el a novellát ott, ahol tette.
Leírta váltott szemszögből azt, hogy hogyan találkozott először Juliet és Emerson, hogyan ismerték meg egymás legféltettebb titkait, szóval mindent, ami egy kapcsolat velejárója. De az első együttlétük után egyszerűen elvágta a történetet, pedig olyan kíváncsi lettem volna arra, mit is éltek át, mikor szakítaniuk kellett, vagy, hogyan is játszódott ez le részletesen.
Ezt leszámítva azonban jó volt újra Cedar Cove-ba utazni és elmerülni Emersonék történetében, még akkor is, ha egyértelműen love -at- first - sight típusú történet az övék, ami számomra még mindig hihetetlen.
Ettől függetlenül kellemes volt, és felettébb túlfűtött is néhány helyen.. ;)
Akinek tetszett az Unbroken, annak ez is kötelező darab.

u.i.: A borító borzasztóan mű. Olyan mintha photoshoppal lenne összedobva.

2 megjegyzés:

  1. Szia :) Ehhez nincs rajongói fordítás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Fogalmam sincs, nem foglalkozom rajongói fordításokkal. De szerintem nincs, mert nem olyan népszerűek az írónő könyvei.

      Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)