Ugrás a fő tartalomra

Melody Grace: Untouched

Emerson Ray bajt jelent. Juliet ezt már abban a pillanatban tudja, amikor először látja meg Cedar Cove rossz fiúját.
Soha nem is számított rá, hogy, mikor a főiskola előtti nyarat az álmos kisvárosban kell töltenie, belebotlik a legellenállhatatlanabb srácba, akivel valaha találkozott, vagy arra, hogy Emerson kék szemei keresztüllátnak a  legsötétebb titkain és olyan vágyat kelt benne, amilyet eddig még nem ismert. Vonzódásuk tagadhatatlan, de Juliet sebzett. Tudja, hogy onnantól, hogy mindent megad neki, nincs visszaút.

Juliet McKenzie veszélyes. Emerson már abból tudja ezt, ahogyan a lány lerombolja az összes védelmi vonalát, és felfedi a démonokat, amiket élete során magával hordozott. Törött szívek sorát hagyta maga után és üres ágyakat, de Juliet esete más. Ártatlansága mámorító - ahogyan a szenvedély is, amit a lány a felszín alatt rejteget. A férfi akar lenni az, aki aki ezt a szenvedélyt szabadjára engedi, de minden csókkal közelebb kerül ahhoz, hogy teljesen elveszítse az uralmat érzései felett és megtörténjen vele az a dolog, amire megesküdött, hogy soha nem fog megtörténni: szerelmes lesz.
Egy nyár. 2 sebzett szív. Történetük csak most kezdődik.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Volt nekünk egy Unbroken című regényünk. Emlékeztek? Ha nem, akkor itt elolvashatjátok melyik regényről is van szó. http://nancykonyvei.blogspot.hu/2013/04/melody-grace-unbroken.html
Ez az Untouched nevezetű pedig annak a kiegészítő novellája, úgynevezett előzmény - novella.
Nem akarok róla sokat írni, és nem is tudok, mert igencsak rövid, mindösszesen 84 oldal, de ez nem is meglepő, hiszen csak egy novella.
Persze ez nem leminősítés akart lenni, mert ha jó, akkor felőlem lehet bármi.
De nézzük mit is rejt ez a rövidke történet.
Mivel az Unbroken már utalgatott a két főszereplő megismerkedésére, így nagy meglepetést nem okozott, ennek ellenére tetszett. Azonban még jobban tetszett volna, hogyha nem vágja el a novellát ott, ahol tette.
Leírta váltott szemszögből azt, hogy hogyan találkozott először Juliet és Emerson, hogyan ismerték meg egymás legféltettebb titkait, szóval mindent, ami egy kapcsolat velejárója. De az első együttlétük után egyszerűen elvágta a történetet, pedig olyan kíváncsi lettem volna arra, mit is éltek át, mikor szakítaniuk kellett, vagy, hogyan is játszódott ez le részletesen.
Ezt leszámítva azonban jó volt újra Cedar Cove-ba utazni és elmerülni Emersonék történetében, még akkor is, ha egyértelműen love -at- first - sight típusú történet az övék, ami számomra még mindig hihetetlen.
Ettől függetlenül kellemes volt, és felettébb túlfűtött is néhány helyen.. ;)
Akinek tetszett az Unbroken, annak ez is kötelező darab.

u.i.: A borító borzasztóan mű. Olyan mintha photoshoppal lenne összedobva.

Megjegyzések

  1. Szia :) Ehhez nincs rajongói fordítás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Fogalmam sincs, nem foglalkozom rajongói fordításokkal. De szerintem nincs, mert nem olyan népszerűek az írónő könyvei.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr