figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2012. március 26., hétfő

Könyvajánló (3) - A szukkubusz dala

Richelle Mead munkásságát szerintem nem kell bemutatni senkinek, főleg azoknak nem, akik érdeklődnek a Ya irodalom iránt. Itthon, és igazándiból külföldön is a Vámpírakadémia sorozatával robbant be a köztudatba, pedig nem ez volt az első könyve, hanem a héten az Agave kiadó gondozásában megjelenő A szukkubusz dala című könyv, amely egy hatrészes sorozat nyitó darabja.
A Vámpírakadémiával ellentétben ez nem a fiatalabb, hanem a felnőtt közönséget célozza, és egy Szukkubusz a főszereplő.
Bevallom , nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet, mint a VA, de ennek több oka is lehet, de nem akarom magam mentegetni. Le azonban nem mondtam róla, mert  Rose kalandjait sem az első résznél szerettem meg. Úgyhogy a magyar megjelenésnek köszönhetően vár a könyve egy újraolvasás és előszedem a folytatásokat is.


Megjelenés: 2012. március 29.

Fülszöveg:
Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.

A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan...

Borító:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)