Ugrás a fő tartalomra

Becca Fitzpatrick: Hush, hush ( Hush, hush 1.)

"Nora Gray számára a szerelem nem volt a terv része. Soha nem érdekelte egyetlen pasi sem a suliból, legjobb barátnője Vee rábeszélése ellenére sem. De amint Patch belépett a képbe minden megváltozott. A srác mosolya és a szemei.... Nora minden rossz előérzete ellenére vonzódik hozzá. De egy sor rémisztő esemény után a lány már nem tudja kiben bízhat. Patch mindenhol ott van, ahol a lány feltűnik és többet tud róla, mint a legjobb barátai. Nem tudja eldönteni, hogy a karjaiba vesse magát vagy elmeneküljön és elbújjon előle. És amikor válaszokat kezd keresgélni olyan dolgokra lel, amik sokkal zavaróbbak, mint az , ahogyan a fiú iránt érez.
Nora hirtelen egy ősi csata közepén találja magát a halhatatlanok és a bukottak között. Választani a kell, ki mellé áll, ám a rossz döntés az életébe kerülhet..."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Ez volt az első olyan könyvem, ami bukott angyalokról és a velük kapcsolatban álló lényekről szól.
Bár már olvastam olyan könyvet, amiben szerepeltek (Richelle Mead Succubus Blues c. könyve), de ott nem ők voltak a főszereplők.
A bukott angyalok a földön élnek, mert kitaszították őket egy rossz cselekedetük miatt (vannak speciális esetek, de azokat most nem írnám le) és levágták szárnyukat, aminek a helyén egy hatalmas fordított V alakú sebhely maradt. Ha egy bukott angyalnak és egy embernek közös gyermeke születik, ő Nephilim lesz. Ezeket csak azért írtam le, hogy tisztába tegyük a rokoni szálakat. :)
Szóval Nóra egy középiskolás lány. Jó tanuló, anyja sokat utazik így gyakorlatilag egyedül él, illetve a házvezetőnő vigyáz rá. Apja egy lövöldözés során életetét vesztette. Vee a legjobb barátnője, aki leginkább azon fáradozik, hogy pasit szerezzen mindkettőjüknek, Nora akarata ellenére is. Aztán egy nap biológia órán Patch mellé ültetik. Innentől megváltozik az élete, támadások célpontjává válik. Véletlen van sem, hogy a támadások kezdete egybeesik Patch megjelenésével?
Azt hiszem nem fogok sokat írni a történetről, mert nagyon sűrű az események sorozata, és biztos vagyok benne, hogy elárulnék olyan részleteket is amiket nem feltétlenül kellene. Tényleg annyi minden történik folyamatosan, hogy nem lehet egy pillanatra sem elszakadni az történettől. Ennek megfelelően faltam a sorokat.
Tudom, hogy ez a sablon már nagyon unalmas, hogy van a jó tanuló lány, aztán jön a veszélyes, dögös pasi, aki felforgatja az életét. De ez a könyv akkor is nagyon jó. Itt egyébként az elején a srác tényleg veszélyes és nem csak annak látszik. Vannak bizonyos szándékai.
Egyébként csíptem Patch stílusát. Hát ez van. Bírom a rossz fiúkat. :) Jók voltak a Norával való párbeszédeik, köszönhetően a köztük lebegő "szeretlek is meg nem is " érzésnek. Szinte állandóan izzik körülöttük a levegő. :) "Önkényesen" gyakorlatilag az ismeretségük elejétől Angelnek (Angyalnak) keresztelte át Norát. :) Gondolom azért, mert ő már tudott valamit, amit Nora akkor még nem. DE mielőtt messzemenő következtetéseket vonnátok le ebből, kijelenteném, hogy nem, Nora NEM angyal.
Az az igazság, hogy egy ideig én sem tudtam eldönteni, hogy ki is igazándiból Nora igazi ellensége. Az elején volt egy tippem, az első affér után, aztán valahogy elterelődött róla a gyanú, mások lettek a fő gyanúsítottak. Ilyen szempontból nagyon jó a történet, mert végig fenntartja az érdeklődést.
Nagyon tetszett az a megoldás, ahogy Nora megtudta Patch szándékait és egy kis részletet a múltjából. Azért annyit hozzá fűznék, hogy ebből még ki lehetett volna hozni dolgokat. Szívesen olvastam volna még egy kicsit a dolgok eredetéről, a miértekről. De talán majd a következő részben.
Egy szó, mint száz:  nagyon jó volt. A vége pedig happy end. Bár gyanítom ez a második részben (ami Crescendo címmel fog majd megjelenni 2010 őszén) nem sokáig marad így. :)
Érdekességként akartam még írni, hogy az írónő honlapján olvasható, hogy milyen zenéket ajánl hozzá.Örömmel fedeztem fel egyik kedvenc együttesem számát is köztük: Within Temptation: Angels. Azt kell mondjam, tényleg illik a témához a dalszöveg alapján és nekem hangzásban is.
A könyvborító pedig nagy kedvencem lett.

Értékelés:

Megjegyzések

  1. Ez a könyv is jónak tűnik, megy a listára. :) (Bár halkan jegyzem meg a lista csak bővül-bővül, de én nem haladok az olvasással. :( )

    VálaszTörlés
  2. Hát ezek a listák már csak ilyenek...mindig egyre több rajtuk a könyv .:)
    Jó lenne egy kicsit megállítani az időt, hogy utolérjük magunkat olvasásban, nem? :)

    VálaszTörlés
  3. A Könyvmolyképző egyik kis hirdetőjében láttam, hogy kiadják a "Hush, hush"-t 2010. novemberében. Nem tudom, hogy olvastál-e róla valahol, vagy már írtál-e róla, de gondoltam ez másnak is hasznos információ lehet, nem csak nekem. ;)

    VálaszTörlés
  4. Igen, már tudtam róla, csak még nem volt biztos az időpont. Így viszont már biztosra vehető. Javítom is a dátumot a blogon. Köszi, hogy szóltál! :)

    VálaszTörlés
  5. Pont, ma olvastam róla a Könyvmolyképző kiadó egyik hírlevelében... Csatoltak hozzá egy kis részletet is, és meg kell valljam iszonyatosan megtetszett... Ha most nem magyar lenne az anyanyelvem, hanem mondjuk angol, akkor már tuti olvastam volna :P
    P.S.: Jó lett a bejegyzés, nem unalmas. ^^
    xoxo

    VálaszTörlés
  6. @°°°XuShan°°° : Ha az a kis részlet tetszett, akkor biztos lehetsz benne, hogy az egész tetszeni fog. :)
    Szerencsére már nem kell sokat várni és itthon is kézbe lehet venni a könyvet. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)