Ugrás a fő tartalomra

Ha nyár, akkor read-a-thon!

Forrás: virily.com
Idén nem a saját szervezésű readathonon veszek részt, hanem egy mások által rendezetten, mert most nem annyira érzem magamban az erőt, hogy megszervezzem a nagy nyári readathont, úgyhogy talán majd jövőre.

Viszont a részvétel mindig jótékony hatással van a tbr-om csökkentésére, úgyhogy ezért is döntöttem amellett, hogy mindenképpen benevezek egyre, mégpedig erre.


Július 22. és 28. közötti hétről van szó, ami azért is jó, mert akkor szabadságon vagyok, és jobb ütemben tudok haladni a könyveimmel, mint munka mellett.
Nem fogom teljesen komolyan venni olyan szempontból, hogy nem regisztrálok az oldalra meg egyebek, csak az időponthoz kötöm magam meg némileg a challenge-ekhez, amiket ebben a videóban láthattok.

De jöjjön a legizgalmasabb része, avagy mit is fogok olvasni.

Elterveztem, hogy az első challenge-hez, aminek a lényege, hogy olyan könyvet kell olvasni, aminek a borítóján megtalálható a lila szín, Kaylee Ryan: The Difference cím regényét szerettem volna olvasni. Igenám, de nem bírtam magammal és már elolvastam a könyvet, úgyhogy helyette másikat kellett választanom. Így esett a választás Natasha Preston: The Cellar című könyvére, amit már időtlen idők óta szeretnék olvasni, de valahogy mindig jött valami más, ami beelőzte.



A második challenghez, aminek a lényege, hogy a választott könyvet csak egy bizonyos helyen olvashatom, nem rendelnék külön könyvet, majd meglátjuk mi jön össze, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez teljesítetlen marad.

Aztán, a harmadik ponthoz egy olyan regényt kellett választani, amit már tavaly olvasnom kellett volna, de nem tettem. Erre tökéletes Nicholas Sparks regénye, a Mindig van holnap, amit már a tavalyi readathon alkalmával ki kellett volna végeznem (nem szó szerint!).


Az egy szerző debütáló regénye ponthoz Vivi Green Sing című könyvét választottam, ami azért is jó, mert viszonylag rövidke.

A  nem ember főszereplős pont kimarad, a fantasy műfajjal nem annyira vagyok kibékülve, ami meg fantasy lenne és olvasnám, annak meg emberek a főszereplői...

Bevettem a listába egy Sorensen kötetet is, név szerint a The Certainty of Violet & Luke-ot, mert egy olyan könyv kellett, aminek a címe öt vagy több szóból áll.


Az utolsó szemponthoz maradt a Sötét elmék, aminek a film verzióját is meg kéne néznem. Majd meglátjuk, hogy sikerül - e.

Igencsak ambiciózus tervek ezek, de a tervezés nem kerül semmibe. Az előző évek tapasztalata alapján, ha elkapom a fonalat, akkor talán négy könyvvel sikerül majd végeznem. Igyekszem majd napi beszámolót írni, hogy látható legyen a haladás.

Ha van kedvetek, ti is csatlakozzatok!

Megjegyzések

  1. Egèsz èvben a Read-a-thont várom :( :D #mileszvelem?! 😂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatlakozz ehhez, és akkor majdnem olyan lesz, mintha a szokott readathonunkon vennénk részt. :D A facebook csoportunk él, csacsogni ott is lehet. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)