figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2017. augusztus 1., kedd

Múlt & Jövő - Összegzés (31)

Üdv mindenkinek, így nyár derekán, egyenesen a pokolból. Azt hiszem, a nyári időjárásra eddig nem sok panaszunk lehet, kimaxoljuk a nyarat.

Azonban valahogy ez a meleg az én olvasási kedvemre nem hatott valami jó, sőt. Mondhatni borzalmasan. Nem volt kedvem a könyvet a kezemben tartani sem, ezért váltottam hangoskönyvre, de arra sem tudtam koncentrálni, így végül feladtam, és úgy döntöttem, hogy pihentetem a dolgot, 1-2 oldalakat olvastam. Ennek megfelelően baromi lassan haladtam, de nem bántam.


Azért így is sikerült egy - két könyvvel végeznem, igaz, korántsem annyival, mint terveztem. Ebbe az is belejátszott, hogy a read-a-thonunk átkerült augusztusra és ezzel együtt a júliusra betervezett könyvek nagy része is.

A tervezettnek megfelelően július első napján befejeztem a Just married-et. Kicsit olyan fanfic érzést hagyott maga után, igazi cselekményt csak nyomokban tartalmazott, mint bármiféle élelmiszer mogyorót, de lezárásnak megfelelt, és vicces is volt.

A következő olvasmányom az Ice Dogs lett, ami a Hear the Wolveshoz hasonlóan egy fiataloknak szóló túlélő regény. Bár igazából nem ez a tény döntött, mikor választottam, hanem az, hogy "kutyás" könyv, én meg imádom a kutyákat. 

Ezután vágytam egy olyan igazi jó new adult regényre, a Stone in the Sea pedig pont kapóra jött. Szinte az első oldalon instant imádat állt fent, ami nagyban köszönhető a kisvárosi környezetnek. Imádom azokat a regényeket, amik ilyesmi helyeken játszódnak. 

Utána belekezdtem abba a könyvben, amit egy vloggernél láttam, aki élete egyik legmeghatározóbb regényének titulálta Matt Haig The Humans (Én és az emberek) című művét. Több sem kellett, nekiálltam, de nagyon nehezen haladtam vele, emésztgetni kellett, mert a látszat és a felső rétegek ellenére nem egy egyszerű regény.

A hónap utolsó napján pedig elkezdtem a We were Liars-t (Hazudósok), de mindössze 9 oldalig jutottam benne.


A hónapot egyértelműen a readathon fogja meghatározni, amelyre a már júliusban is említett könyveket tervezem olvasni, de nem részletezném ismét, mert külön posztban is írtam róluk.

Ezen kívül arra gondoltam, hogy újraolvasós hónapot fogok tartani, és szeretett, számomra kedves regényeket fogok újra kezembe venni, hátha visszahozzák a kissé megcsappant olvasási kedvemet., ráadásul a readathon utáni levezetésnek is tökéletes lesz. Hogy mi kerül elő? Még nem tudom, attól függ, mihez lesz kedvem, de van jó pár könyv, ami szóba jöhet. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)