Ugrás a fő tartalomra

Briana Pacheco:A Sky Full of Secrets (Cosmic Love #1)

Ez megint egy olyan regény, ami teljesen véletlenül került az utamba, de a kötődés szinte azonnali és tagadhatatlan volt, amiben nagy szerepet játszott a borító is, ami egyszerűen szemet gyönyörködtető.

Luna egy gyermekkori fertőzés következtében egyik pillanatról a másikra elveszíti a hallását. A kezelés, illetve a műtétek sorozata anyagilag és érzelmileg is romba döntötte a családot. Most azonban a lány megszabadulhat ettől a nyomasztó környezettől. Kérdés, hogy a legjobb barátja és az ő lakótársának szárnyai alatt le tudja - e vetkőzni az évek alatt felöltött álcát.Nem tudtam semmit az írónőről, a neve teljesen ismeretlenül csengett. A történetről is csak annyi információm volt, amennyit a fülszöveg nyújtott, azonban mégis úgy éreztem, érdemes belekezdeni, és a Trónok Harca mellé tökéletes kiegészítőnek bizonyult, még akkor is, ha nem volt teljesen hibátlan.
Illetve nem is azt mondanám, hogy voltak hibái, hanem, hogy az én ízlésemnek nem feleltek meg bizonyos részek. Ettől még más lehet, hogy teljesen odalesz érte.

Maga az alaptörténet találó volt, aktuális és fontos mondanivalóval rendelkezett. A részben a média által közvetített hamis képek következtében sok fiatalnak (és nem olyan fiataloknak is) gondja akad az önértékeléssel és az önbizalommal, ezért is volt jó, hogy ez is központi szerepet kapott a regényben, még ha Luna esetében nem is a média okozta ezt a torzulást, hanem saját családjának, legfőképpen idősebb bátyjának reakciója.
Elhitette a lánnyal, hogy minden, ami a családjukkal történt, Luna hibája, nem ér ő semmit, csak egy szörnyszülött. Borzalmasan viselkedett, amit csak tetézett az, hogy a saját testvérével szemben volt ilyen elviselhetetlen. Rettenetesen utáltam a karakterét, visszataszító volt, de szerencsére nem sokat szerepelt.

Ilyen állapotban költözik Luna a gyermekkori legjobb barátjához, Mac-hez, akivel elég kiadós múltjuk van, de talán pont ez az, ami miatt ennyire jóban vannak. MacKay bármit megtenne a lányért, akármit csak, hogy feledtesse vele azt, amit elszenvedett családjától. Ebben a másik lakótársuknak is szerepe van a történet folyamán.
Mindkét fiú nagyon cuki volt, de hogy valójában nem talál az ember ilyen pasit, az tuti. Ritka, mint a fehér holló. Kettő együtt meg egyenesen mission impossible.

forrás: goodreads.com
Phoenix egy kicsit nerd típus, imádja a csillagászatot, érdekli az asztrológia és ehhez társul egy olyan külső, aminek látványától lehullanak az alsóneműk, amerre csak jár. (én mondtam, hogy ilyen pasi nem nagyon létezik, főleg, ha azt vesszük, hogy emellé még tényleg kedves és rendes is. Tiszta unikornis)

A történet nem mondható túlzottan eseménydúsnak, bár a szereplők féltve őrzött titkainak felbukkanása okoz némi meglepetést, és töri meg az egyhangúságot. Az tette ennyire hatásossá, hogy ezeket a titkokat az olvasó sem tudja előre, hanem  a történetbe ágyazva kapjuk, ami nagyon tetszett. Az eseménytelenség ellenére azonban nem válik unalmassá, mert a szereplők interakciói nagyon jók, hol viccesek, hol elgondolkodtatóak. A humorba a mellékszereplők is belejátszottak, elsősorban Phoenix tizenéves öccse, aki fülig szerelmes volt Lunába, és ez bőven okozott nagyon mókás helyzeteket.

Az egyik negatívuma a történetnek - csak, hogy azokról is beszéljek - valószínűleg csak számomra jött így ki. Nem tetszett, hogy szerintem indokolatlanul el volt húzva a történet. Persze, érzékeltetni kellett a romantikát, ehhez elengedetlen volt, de nekem kissé már a túlzás kategóriába esett. Ennek ellenére viszont imádtam a két fiatal kapcsolatát, nagyon szerettem, ahogy Phoenix lassan visszahozta Luna önbizalmát és igyekezett vele megértetni, hogy igenis értékes annak ellenére is, amit családja évekig táplált belé.

A vége egész jól alakult, nincs az a nagyon rózsaszín, fluffy happy end, csak olyan normális, de a történet nem is igényelt ennél többet. A következő részben elvileg Mac lesz a főszereplő, amire szintén nagyon kíváncsi vagyok, mert ő sem egy hétköznapi személyiség.

Összességében egy nagyon jó kis regény lett, itt -ott kimondottan humoros, ahol kell, ott pedig komoly. Mindenképpen várom a következő részt belőle.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr