Ugrás a fő tartalomra

Pár szóban (13) - Katey Wolfe: Undone

A mikrobiológiát hallgató Jess Devereaux egy lány tervekkel — le akarja rázni a zaklató expasiját, függetlenedni akar kontrollmániás családjától és a boldogsága szempontjából a legfontosabb, hogy elcsábítsa a dögös lövész oktatóját egy laza, kötetlen kapcsolatra.

A lövészklub tulajdonos  Declan Cavanagh egy pasi tervekkel — bármibe is kerül, meg akarja szerezni féltestvére felügyeleti jogait az erőszakos mostohaapjától, még akkor is, ha ehhez véres ketrecharcokban kell részt vennie, amiről azt hitte, hogy a háta mögött hagyta. Emellett az okos, kedves, dögös Jessről álmodozik. 

Mikor Jess veszélyben találja magát, Declan úgy dönt, hogy a lánynak testőrre van szüksége. Jess úgy dönt, hogy félreteszi a csábító tervét, és a férfit profiként kezeli. De Declan egyáltalán nem ezt szeretné.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Ha nem hívják fel rá a figyelmem, hogy ez az írói álnév valójában Kelley Armstrongot takarja, valószínűleg simán elmegyek a történet mellett. Elöljáróban annyit, hogy ez bizony nagy hiba lett volna.

Jess egyetemista, aki egy nagyon helyes pasival akad össze. Exe után nem igazán akar komoly kapcsolatot, csak egy könnyű kalandot. Az élet azonban természetesen közbeszól.

Olvastam már az írónőtől fantasyt és krimit is, ya és felnőtt kategóriában egyaránt, viszont a new adult műfajban ez volt tőle az első, és nagyon remélem, hogy nem az utolsó.
Annak ellenére, hogy ez egy iszonyatosan rövid sztori volt (160 oldal körül), teljes volt és kimondottan jó new adult regény. Tényleg remélem, hogy egy teljes regény is kikerül majd egyszer Armstrong kezei közül, tuti, hogy én vevő leszek rá.

Nem mondom, hogy teljesen új elemekkel dolgozott, de mentségére legyen szólva, ezt mára a sok NA sztori között igen nehéz megoldani. Azonban a kivitelezés mégis kiemelte a többi hasonló regény közül.
Volt itt őrült ex, egy őrülten helyes pasi, aki nem bunkóból lesz normális, hanem tényleg alapból az, és ebben rejlik a vonzereje egy része ( a másik része a kinézete, de hát na, ki tudna ellenállni egy kigyúrt testű sportolónak, aki még a fegyverrel is jól bánik?).
Jess tipikus egyetemista, van egy barom expasija, aki nem igazán akarja felfogni, hogy véget ért a kapcsolatuk. Részben emiatt ( részben meg Declan, az oktató miatt) kezd el lőni tanulni. Aztán egy este Declan fegyvert ad neki, hogy ne essen baja, de hát pont ellenkezőleg sül el a dolog, ahogy az már várható volt.
Ennek ellenére jól épül fel ez a szál, izgalmas és nem teljesen átlátszó illetve kiszámítható, ami szintén előny.
A romantika része is rendben van, 1-2 jelentet leszámítva nincsenek nagy, nyálas párbeszédek, ehelyett a kommunikáció viszonylag normálisan, életszerűen zajlik.
A párocska megismerkedése teljesen kimaradt, csak néhány visszautalásból tudjuk meg, hogyan is találkoztak egymással. Erről azért szívesen olvastam volna, azokról a bizonyos pillanatokról,
Így visszagondolva, nem tudom egyértelműen megmondani, hogy mitől is volt más, mint a többi jó NA regény, de más volt. És jó volt. Nagyon.
Lehet, hogy Armstrong stílusa teszi, meg a jól felépített karakterek. de az is lehet, hogy az ő chemistry-jük, mert az bizony volt. Szinte forrt a levegő.
Szóval nem tudom, mitől volt jó, de iszonyatosan lekötött, szívesen olvastam volna még tovább is, ezért is remélem, hogy fog még hasonló történetet írni az írónő.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr