figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. április 30., szombat

Múlt & Jövő - Összegzés (16)

Sűrű volt az április, de tulajdonképpen jó értelemben, már ami az élet könyves vonatkozását illeti. A legnagyobb esemény természetesen a könyvfesztivál volt, amit én sem hagyhattam ki.

A május könyves szempontból nyugisabb lesz, mert más fronton lesz majd túlzsúfolt a program, de remélem, hogy az eltervezett olvasmányaim azért beleférnek, ha másképp nem, lazításképpen.
Azonban, mielőtt megnéznénk , mit is tervezek olvasni májusban, lássuk, mit sikerült teljesítenem áprilisban.

A hónapot a márciusról áthozott Of Orcas and Men című könyv befejezésével kezdtem. Érdekes volt, sok olyan sztorit, legendát tartalmazott, amit imádtam, de a nagyon tudományos részek nem kötöttek le annyira, azonban még így is megérte elolvasni.

Ezután elkezdtem a következő, egyben utolsó előtti Morganville-i vámpírok részt, szám szerint a 14.-et. Nagyon jó volt újra együtt izgulni a szereplőkkel, és tegyük hozzá, volt min. Szerettem, és rettenetesen furcsa a tudat, hogy már csak egy rész van a sorozatból. 

Ezután egy új, nagyon - nagyon várt megjelenés következett, melynek egy rendkívüli vámpír volt a főszereplője. A The Beast hozott mindent, amire számítottam, és nagyon jól esett az egyik kedvencemről olvasni. Rhage új oldalát ismerhettük meg, a szokásos humorral, drámával és akcióval karöltve.

Kicsit a realistás talajára visszaevezve elővettem a Recklesst, azaz Kellan és Kiera trilógiájának utolsó részét. Szinte semmi nem történt benne, csak apró - egy rocksztárhoz képest - hétköznapi dolgok és mégis imádtam. A két főszereplő egészen összeszedte magát, és visszatekintve az első részre, nagyon sokat változtak a kezdetek óta, ez a kötet pedig a tökéletes befejezés volt számukra.

A Reckless közben elkezdtem egy másik könyvet is, a How to Be a Womant, de igazándiból csak tegnap tudtam ténylegesen belemélyedni. Eddig egész érdekes gondolatokat tálal a szerző, de talán a stílus teszi igazán fogyaszthatóvá a könyvet.

Sajnos a First Kiss kimaradt, de nem baj, áttolom a következő hónapra. Az új megjelenés (The Beast) és a régi (Reckless) is megvolt, ráadásul sikerült kihúznom 2 várólista csökkentős könyvet is, ahogyan a sorozat folytatásos kihívásomhoz is hozzáadtam két regényt. Így összefoglalva egészen sikeresnek mondható a hónap.A májust tehát A How to be a Woman befejezésével kezdem majd. Utána jöhet majd a First Kiss, ami áprilisról csúszik át, de nem bánom.

23004848

Szeretnék sort keríteni az egyik könyvfesztiváli szerzeményemre, Az üzenetre, ami Markus Zusak nevéhez fűződik. Asbtractelf hívta fel rá a figyelmem és miután beleolvastam, azonnal eldőlt, hogy be kell szereznem. Remélem az egész olyan jó lesz, mint amilyennek az eleje tűnt.

Aztán, beterveztem még Ellen Hopkinstól a Perfectet, ami az egyik nagy kedvencem, az Impulse folytatása. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy megráz - e annyira, mint az első rész.

 9917945

Aztán lesz majd egy Türkizzöld tél is, ha minden igaz. Az első rész, a rázós kezdet ellenére tetszett, kíváncsi vagyok mit hoz a 2. rész a szereplők életébe.

Majd a hónap új megjelenése, a The Unexpected Everything (Morgan Matson) vár még rám. Bevallom, kicsit tartok tőle, mert az írónő ugyan nagy kedvencem, de az utolsó regénye nem igazán lett kedvenc, sőt kimondottan csalódás volt. Remélem ez emlékezetesebb élmény nyújt majd, természetesen pozitív értelemben.

 28578654

A Perfect várólista csökkentős és a sorozatos kihívásra is jó. Régi megjelenés a Türkizzöld tél, míg új a Matson könyv lesz.
Mivel szinte mindegyik könnyed, gyorsan haladós könyv, így szeretném mindegyiket sorra venni. Eltökélt vagyok, hogy ez sikerüljön!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)