Ugrás a fő tartalomra

Jamie McGuire: Beautiful Redemption (Gyönyörű megváltás) (The Maddox Brothers #2) - BTK (14)

Ha egy Maddox fiú szerelembe esik, az örökre szól. De mi történik akkor, ha először nem téged szeret? Liis Lindy kemény, tréfát nem tűrő FBI-ügynök. Úgy döntött, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Előléptetésről és megoldhatatlan ügyek megoldását követő kézfogásokról álmodozik. Minden erejével azon van, hogy ő legyen a legjobb. Thomas Maddox arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy sok életet megmentett, van egy ügy, ami meghaladja a képességeit. Fiatalabb öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel ott volt egy tragikusan végződő alagsori gyújtogatásnál, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi alkut ajánl öccse megmentése érdekében: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. A gond az, hogy ezt úgy kell közölnie az öccsével, hogy közben ne leplezze le titkos munkáját a családja előtt. Emiatt a családi ünnepségre elviszi magával Liist, mintha a párja lenne. Ám amikor véget ér a hétvége, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e a vonzalmukat. Betekintést kapunk a jóképű és ravasz Thomas Maddox világába, és megtudjuk, hogy milyen az, amikor valaki nem először, hanem utoljára lesz szerelmes.

A Maxim kiadó jóvoltából jelenik meg az itthon méltán kedvelt Jamie McGuire írónő Maddox testvérek sorozatának folytatása, a Gyönyörű megváltás.
Mostani alkalommal kilenc állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!Jamie McGuire könyveivel és a Maddox - tesókkal régre nyúlik vissza a kapcsolatunk, így szinte egyértelmű volt,  hogy előbb - utóbb Thomas története is sorra kerül.

Thomastól rettegnek a beosztottjai, ám a legújabb kolléganője nem riad vissza tőle, főleg, mert tudja, hogy ez a szigorú viselkedés csak egy álarc. Ahogy egyre több időt töltenek együtt, egyre csak bonyolódik kettejük helyzete, de egyre inkább szükségük is van egymásra, még ha nem is vallják be egymásnak.

Valahogy ez a kötet más volt, mint az eddigiek, de ez nagy részt adódhat a két főszereplő foglalkozásából, ugyanis mindketten FBI ügynökök, így veszélyesen élnek és ez meg az éppen folyamatban lévő titkos küldetésük nagyban meghatározta az egész regény hangulatát, de nem rossz értelemben. Csak azt sajnáltam, hogy a tényleges akció ennyire a végére korlátozódott, de ne szaladjunk annyira előre.

Forrás: goodreads.com
Azzal kezdtem, hogy miben különbözött a könyv az elődjeitől, most pedig azzal folytatnám, hogy miben hasonlított. Először is evidens, hogy egy Maddox- tesó a főszereplő, mégpedig az előző kötetben futólag már megismert Thomas. Nevéhez híven ő sem egy átlagos temperamentummal rendelkező férfi, a Maddox név kötelez. Néha forrófejű és az érzelmei vezérlik, márpedig abban igencsak bővelkedik, hiszen nemrég élt át egy hatalmas csalódást Camille személyében, aki azóta öccse barátnője lett. Így érthető, hogy nem igazán van mosolygós hangulatban.
Liis is hasonlóan érzi magát, hisz ex-pasija miatt kényszerült átkéretni magát egy másik városba.
És milyen az, ha két sérült lélek találkozik? Kaotikus, pontosan olyan, mint Liis és Thomas kapcsolata. A vonzódás szinte azonnal kialakult köztük, de mindketten lelkileg sérültek, így a bizalom nem épp olyan dolog, amit könnyen osztogatnak, ráadásul FBI ügynökként hajlamosak mindketten egy hangyányit túlanalizálni a másik és a maguk minden lépését. Ebből pedig, mint tudjuk, nem sok jó sül ki.
Amiben még hasonlított az előző részhez, hogy sok olyan apró, jelenet, részlet köszönt vissza, amelyet már valamely más könyvből ismerhettünk, akár a Gyönyörű sorscsapásból, akár a Gyönyörű tévedésből, mint pl. Travis és Abby pótesküvője vagy éppen az a bizonyos tűzeset, amiben Travis is gyanúsított.

Rá kell térnem arra is, hogy mi az, ami eddig nem igazán volt, ez pedig nem más, mint a nyomozás az ügyben, amit Liis és Thomas ügynökökként megoldani igyekeztek. Érzésem szerint az egész ügy csak ilyen töltelékszál volt, ami azt a célt szolgálta, hogy főhőseink kicsit összemelegedjenek undercover küldetésük alatt (vagy éppen még jobban összekuszálódjanak a dolgaik), illetve, hogy a végén kialakuljon a drámai helyzet. Félre ne értsétek, elszórakoztatott a cselekményszál ezen része, csak egy cseppet átlátszó volt és ezt egy picurit sajnáltam. Ahogyan azt is, hogy az igazán akciódús részek az utolsó 1-2 fejezetre korlátozódtak, és annak a megoldása sem lett igazán kibontva. Az egész ügyet, ami a történet alatt szépen felépítettek minimális erőfeszítéssel, a végén egy - két mondatban lerendezték, a megoldást csak utólagos elmesélés alapján tudtuk meg.

De tudjátok mit? Nem zavart igazán, mert hiszen nem ez volt a lényeg. Jamie könyveit egyáltalán nem az akciódús részek miatt szeretjük, hanem egyértelműen a férfi alapanyag és a romantika miatt, amiből itt is volt bőségesen. Bár az én ízlésemnek talán egy cseppet túl sok volt a dráma része, túl sokat analizálták a helyzetet (igaz, ez a személyiségükből is fakadt nagyrészt), de azt gondolom, hogy a rajongók így sem lesznek elégedetlenek a végkifejlettel, hiszen némi izgalom sosem árt.
Összességében hozta az elvárt szintet a regény, és abszolút beleillik az eddigi "gyönyörű" könyvek közé.

                      Extra

Azt hiszem, a cover whore énemből fakadóan nem meglepő, hogy érdekességként a külföldi borítókat szeretném nektek megmutatni. Annyit elöljáróban, hogy néhányuk kimondottan szemet gyönyörködtető!

Rögtön kezdenem kell a legkülönlegesebbel, mégpedig a magyar keményborítós verzióval, ami nagyon más, mint a puhaborítós, viszont egész jól visszaadja a könyv keltette hangulatot.


Aztán van itt még egy német, egy olasz, és egy brazil kiadás. Nekem a személyes kedvenc egyértelműen a német verzió, a maga egyszerűségével és a pillangójával, még ha nem is érzem, hogy olyan nagyon kapcsolódna a sztorihoz.                         Játék

A Gyönyörű megváltásban egyik főszereplője, Lindy FBI ügynök, ezért nektek ezúttal olyan könyveket kell idézet alapján megtalálnotok, amelyekben valamelyik szereplő FBI ügynök, titkosügynök vagy beépített ügynök.
A helyesen válaszadók között három példány kerül kisorsolásra. 
Játékra fel! :)

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A mai idézet pedig a következő:
"– És ha esetleg mégis elfogy a szerencsénk – szólt a férfi –, akkor mi más áll rendelkezésünkre a ládikádban?
– A szokásos turista holmik.
– Mint például?
– Bilincs.
– Perverz – mondta Nick.
– Egy Glock – folytatta Kate.
– Természetesen.
– Fojtóhurok.
– Mindig kapóra jön.
– Éjjellátó, rugós kés, golyóálló mellény, rengeteg lőszer, valamint egy tartalék kézi páncéltörő gránátvető.
– A legalapvetőbb felszerelés – bólintott a férfi.
– Uramisten – nézett Willie Kate-re. – Te mégis milyen vakációkhoz vagy szokva?
– Pont ilyenekhez – felelte a nő."
Ha kedvet kaptatok a könyvhöz, ITT megrendelhetitek.

További blogturné állomások:
11.25. Book Heaven
11.26. Kelly és Lupi olvas
11.27. Deszy könyvajánlója
11.28. Insane Life
11.29. Angelika blogja
11.30. MFKata gondolatai
12.01. Kristina blogja
12.02. CBooks
12.03. Dreamworld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Brittainy C. Cherry: The Air He Breathes (Elements #1)

Brittainy C. Cherry regénye is egyértelműen azok közé tartozik, amikre kb. megjelenésük óta figyelek, de megvártam, amíg leül körülöttük a kezdeti lelkesedéshullám, meg azt, hogy az én kíváncsiságom kitart -e. Mivel a kíváncsiságom kitartott, a hype meg nagyjából leült körülötte, így itt volt az ideje, hogy nekiessek és elolvassam. Liz egy tragédiát követően érkezik haza a felejtés, és talán az újrakezdés reményében. Ekkor találkozik a mogorva, és mások által veszélyesnek titulált Tristan Cole - lal, akivel sokkal több a közös pont az életükben, mint azt a lány gondolná.

Hogyan telt a readathon?

Persze, hogy nem maradhat ki a beszámoló! Olyan jó visszaolvasni az évekkel ezelőtti élménybeszámolókat is, hogy muszáj most is írnom.