Ugrás a fő tartalomra

K.A.Tucker: Ten Tiny Breaths

Kacey Cleary élete szinte darabjaira robbant 4 évvel ezelőtt egy ittas sofőr okozta autóbaleset miatt. Jelenleg azon dolgozik nagyon keményen, hogy eltemesse a múlt darabkáit, egyet kivéve. Kishúgát, Livie-t. Kacey képes lenyelni nagynénje, Darla folytonos rosszallását, önmegsemmisítő életmódja miatt, képes megállni, hogy egy jól irányzott kick-box mozdulattal megüsse Raymond bácsit, aki elvesztette a lányok főiskolára félretett pénzét a blackjack asztalnál. Csak addig kell kitartania, amíg Livie már nem számít kiskorúnak, és akkor elhúzhatják a csíkot a michigani Grand Rapidsből. 
De mikor egyik éjjel Raymond bácsi becsusszan Livie ágyába, Kacey úgy dönt, itt az idő a menekülésre. Két buszjeggyel és azzal az álommal karöltve, hogy az óceánparton élhetnek, Kacey és Livie új életet kezdenek egy Miami társasház komplexumban, kiegészülve egy morgós főbérlővel, egy pervez emeleti lakóval és egy szomszéddal, akinek a művészneve tökéletesen illik a választott hivatásához. De Kacey nem aggódik. Tudja kezelni őket. Akit nem tud kezelni, az Trent Emerson, az 1D lakás lakója.
Kacey nem akar érezni semmit. Nem akar, így biztonságosabb mindenkinek. De a szexi Travis megtalálja az utat a lány érzéketlen szívéhez, és feléleszti a képességét, hogy újra szeretni tudjon. A lány kezdi elhinni, hogy talán mégis maga mögött hagyhatja a múltat és újrakezdhet mindent. Hogy talán nem javíthatatlan.
De nem Kacey az egyetlen, aki össze van törve. A látszólag tökéletes Trentnek is megvan a maga felejthetetlen múltja, amit ha Kacey felfedez, összetöri az újonnan felépített életét és visszataszítja őt a fojtogató sötétségbe.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Kacey (forrás: pinterest.com)
K.A.Tucker regényére már megjelenése előtt felfigyeltem. Hogyan is lehetett volna nem felfigyelni erre a gyönyörű borítóra? Természetesen  cover-whore énem felülkerekedett és már röppent is a listára.

Kacey szülei, legjobb barátnője és barátja négy évvel ezelőtt meghaltak egy autóbalesetben. A lánynak nem maradt más családtagja, csak húga, mert nagynénjééktől is el kellett költözniük.
Kacey még nem dolgozta fel a négy évvel ezelőtt történteket, de reménykedik benne, hogy az új helyen sikerül túllépnie a múltbeli eseményeken, de, ami ott várja, az jobban felkavarja, mint arra bárki is számíthatott volna.

Nem ilyen regényre számítottam, de nem csalódtam, illetve igen, csak kellemesen. Ha röviden jellemeznem kéne, akkor azt mondanám, hogy egy kimondottan intenzív szerelmi történet, azonban ennél mégis valamivel több.
Az eleje nagyon hasonlított egyéb más átlag new adult regényekre abban, hogy a leányzó meglátja a pasit, azonnal izzik köztük a levegő és a hölgyemény már dobná is le magáról a bugyit. Azonban itt némi magyarázatot kapunk Kacey eme viselkedésére. A visszaemlékezésekből kiderül, hogy korábban alkalmi kapcsolatokkal próbálta tompítani a gyász okozta űrt és az emlékek okozta fájdalmat, de húga érdekében letett erről az életmódról, azonban Trent, a szomszéd fiú láttán újra fellobbant benne a vágy.
Trent (forrás:pinterest.com)
Ennek ellenére nem esnek egymásnak a fiú tanácsára, amitől csak még jobban nő köztük a vonzalom, már - már frusztrálóan.
Nagyon aranyosan voltak egyébként, ahogy lassan lépkedtek előre
a kapcsolatuk igencsak rögös útján, még akkor is, ha néha megbotlottak. Kicsit olyan első szerelem jelleget kapott, annak ellenére, hogy mindketten túl voltak már jó néhány kapcsolaton, főleg Kacey, bár mondjuk nem hiszem, hogy az ő esetében beszélhetünk klasszikus értelemben vett kapcsolatokról. Lényeg, a lényeg egyikük sem nevezhető tapasztalatlannak.
Egyébként nem csak a romantikán van a hangsúly, hanem a karakterdrámán és a személyiségfejlődésen is. Kaceynek tragikus a múltja a baleset miatt, és ez kihat jelenlegi életére is. Nem bírja, ha megérintik a kezét (amire nyomós oka van), és úgy általában véve nem más, mint egy érzelmi roncs. Azonban jó volt látni a fejlődését, ahogyan újra kinyílt, a régi önmaga lett.
Az azonban végig sejthető, hogy több van itt a háttérben, mint valami kis románc némi fejlődéssel. Trentnek is megvan a maga baja, amit mindenki elől nagyon jól titkol. Amikor leesett, hogy mi is ez a titok, virult a fejem. Na, nem azért mert olyan vidám volt a dolog, hanem, mert előbb rájöttem, mint a szereplők, úgy, hogy nem is akartam előre kitalálni, de egyszer csak olvasás közben belém villant a felismerés. Igazándiból  nagyon sok árulkodó jel volt, nem is tudom így utólag visszagondolva, hogy Kacey miért nem rakta össze a dolgot magában.
A könyv része a 2014-es várólista csökkentő projektnek
Olyan szempontból viszont kimondottan örültem neki, hogy szépen megkavarta az állóvizet ezzel az írónő.
A szereplők is sok színt vittek a történetben. Nagyon vegyes társaság voltak ők, kezdve Kacey szomszédjaival, a főbérlőjén át a főnökéig és a kidobó emberekig.
Vegyesen voltak, de szerethetőek. Tényleg, még Nathan a legmorcosabb, a kétajtós szekrény is segített, ahol csak tudott és ezt olyan jó volt olvasni.
A vége is egészen jól sikerült, bár megint előjött az a dolog, amit én kimondottan nem szeretek, mégpedig az időben előugró utószó. Valahogy elrontja az összhatást, főleg itt.
Annyira illett volna hozzá egy szomorú vég, amin az ember kisírja a szemét, de nem volt szerencsém. Persze, tudom, ez is egyéni ízlés kérdése, de attól még reménykedni lehet, nem?
Nem annyira tipikus new adult könyv, kimondottan tetszett, még akkor is, ha a realitás tartalmát szinte nullára csökkentette az írónő a végével.
A többi része azonban rendben volt, történet szereplők, fordulatok, minden.
A borító pedig minimum egy plusz csillagot ér és kompenzálja a befejezést.
A történetnek szoros folytatása nincs,  a mellékszereplők kaptak saját történetet a következő részekben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)