Ugrás a fő tartalomra

Jessica Sorensen: The Secret of Ella and Micha (The Secret #1)

Ella és Micha gyermekkoruk óta legjobb barátok, de egy tragikus este összetöri barátságukat és az életüket is örökre. 
Ella régen szabálytörő lélek volt, tüzes személyiség, ami a szívén az a száján. De mindezt maga mögött hagyta, amikor főiskolára ment és átalakult valakivé, aki követi a szabályokat, mindent összefog, és elrejti a problémáit. 
Azonban most, hogy nyári szünet van, nem tud máshová menni, csak haza. Fél, hogy az a sok munka, amivel mindent elrejtett, kárba vész, és minden újra felszínre bukkan, főleg a szomszédban lakó Micha-val. Ha a fiú megpróbálja visszacsábítani régi énjét, tudja, hogy nehéz lesz ellenállnia a kísértésnek.
Micha, szexi, okos, magabiztos és úgy tud beférkőzni Ella bőre alá, ahogy más senki. Mindent tud róla, beleértve a lány legsötétebb titkait. Ráadásul eltökélte, hogy visszahozza legjobb barátját, és a lányt, akit szeret, mindegy, milyen áron.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

A Jézuska hozta ezt a könyvet és meg kell mondjam, hogy marha jó ízlése van vagy csak tök ügyesen tud olvasni a fejemben. Na jó, kit hülyítek? Én rendeltem meg magamnak, mert akitől kaptam, nem ért a bookdepo-s rendeléshez. Persze, ez a lényegen nem változtat, azon, hogy nagyon örültem neki.


Ella egy tragikus este után hirtelen eltűnik régi ismerősei, családtagjai elől, úgy, hogy senkinek nem mondja meg hová is megy. A Las Vegasban található egyik egyetemen köt ki, de az a lány más, mint aki otthagyta szülővárosát. Ám a nyári szünetben haza kell mennie és szembe kell néznie azzal, amit és akiket hátrahagyott. De vajon sikerült - e neki úgy, hogy megőrzi új személyiségét?

Jessica Sorensentől már olvastam korábban a The Coincidence of Callie és Kaydent meg a folytatását is, így nem véletlenül került a listámra ez a másik sorozata sem. Hála a jó égnek nem is csalódtam. 
Azzal azért legyünk tisztában, hogy aki eddig nem kedvelte a new adult műfajt, nem emiatt a regény miatt fogja megkedvelni, nekem viszont tetszett.
Ella édesanyja bipoláris zavarral küzdött, amíg a lánya holtan nem találta őt fürdőszobájukban. Ella élete ezek után teljes mértékben megváltozott, egyedül talán Micha-t, legjobb barátját engedte közel magához, talán már túl közel is.
Ella elsősorban menekülni akar múltja elől, ezért veszi fel a nyúlcipőt és húzza el a csíkot Vegasba. Úgy gondolja, ha megszökik és megváltozik, meg nem történtté teheti a múltat. Meg van győződve róla, hogy ő tehet anyja haláláról, mert ha jobban figyelt volna rá, nem történt volna meg, ami megtörtént. Ráadásul testvére, akivel amúgy sem jó a kapcsolata, szintén elköltözik, ő is menekül, ami nem is csoda, hiszen apjuk egyre sűrűbben kerül kapcsolatba az itallal.
Ella múltjáról nem igazán tudunk semmit az elején, minden részletre folyamatosan derül fény, mikor hazamegy a nyári szünetre.Az új átalakult Ella minél tovább van otthon, annál inkább elhalványul s adj át a helyét az eredeti Ellának, amiben Micha-nak is nagy szerepe van.
A drága,  jó Micha, aki halálosan szerelmes a legjobb barátnőjébe, aki szépen összetörte a szívét 8 hónappal a történet kezdetet előtt. Ennek ellenére még mindig bolondul a lányért, és egy lehetőséget sem hagy ki, hogy ezt bármilyen módon kinyilatkoztassa felé. Olyan ostromot indított Ella ellen, hogy lány legyen a talpán, aki ennek ellenállt volna. A srácnak is megvan egyébként a maga keresztje, apja hat éves korában otthagyta őket és azóta sem hallatott magáról, és ez nagyon mély sebet hagyott a fiúban, azonban ezt a nagyon vagány, laza viselkedéssel igyekszik leplezni. Egyébként imádja a sebességet és az autókat, ha utcai versenyzés kerül szóba, ő már ugrik is.
Ellával olyanok egyébként, mint a mágnesek, olyan erővel vonzzák egymást, még akkor is, ha a lány tagadja, és ez volt az a dolog, a vonzódás, ami a leginkább tetszett a regényben. Meg az,. hogy a másik, régi Ella folyamatosan bontakozott ki újra a fiú közelségében,  ugyanis kiderül, hogy a leányzó egy kis adrenalin- junkie és az ilyen autóversenyes helyzetek kihozzák az "állati "énjét.
Sorensen könyveit azért is szeretem, mert ahogy fentebb is említettem, jó a kémia a szereplői között. Nagyon aranyosak ő ketten.
Ezen kívül még a tipikus kisvárosi hangulat is megfogott a könyvben, ez a mindenki ismer mindenkit fajta város, aminek nagyon egyedi a hangulata jó értelemben, még akkor is, ha Ella ezt borzalmasnak festi le.
Nagy zenerajongóként azt is meg kell említenem, hogy bizony a zene is átszövi a cselekményt bőségesen, tekintve, hogy Ella bátyja is zenés és Micha is az aqua-kék szemével. Gitározik a drága, és saját dalokat szerez, nem lehet nem kedvelni.
Emellett az írónő is sokszor megmondja mi szól éppen bizonyos jelenetek közben, hogy ezzel is érzékeltesse a hangulatot, éppen ezért érdemes rákeresni a dalokra olvasás közben és meghallgatni őket.
Még annyit így a végére, hogy a mellékszereplők között megismerhettük Lilat (Ella szobatársa) és Ethant (Micha legjobb barátja), akik saját könyvet is kaptak, bár én még most nem éreztem köztük a vonzalmat, remélem abban a könyvben érezhető lesz majd kettejük kémiája. (jajj, de hülyén hangzik ez magyarul...)
De addig még hátra van Elláék történetének folytatása. Kivételesen, legnagyobb örömömre a könyv nem függővéggel fejeződött be, (nem úgy mint a másik sorozata) de mivel megvan a második kötet, már neki is kezdtem a folytatásnak.
Összességében egy romantikus, de itt - ott az akciót sem mellőző new adult regény a jobbik fajtából.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)