figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. december 11., péntek

Rachel Caine: Carpe Corpus (Morganville Vampires 6)

"Morganville már nem a régi mióta Bishop, a vámpírok titkos könyvét keresve megérkezett a városba, átvette az uralmat és átírta a szabályokat.Azóta halálos rettegésben tartja a város lakóit.Most azonban a föld alatt ellentámadás készülődik. Ahhoz, hogy ezt kordában tartsa, piszkosabb eszközökhöz kell nyúlnia.Ha kell eltörli a várost és a lakóit a Föld felszínéről.Claire Danvers és barátai az egyetlenek, akik ennek a tervnek az útjában állnak.De ha sikerül is legyőzniük Bishopot, kérdés, hogy a vámpírok hajlandóak lesznek - visszatérni a régi szabályokhoz most, hogy megérezték a hatalom ízét?"

(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)


6.rész. A  4 lakótárs nem jó barát többé, a szerepek felcserélődtek. Miután Morganville-ben Bishop átvette a hatalmat, Claire és Michael neki dolgozik (az más kérdés, hogy akaratukon kívül). Shane és apja börtönben vannak, Eve pedig egyedül maradt házukban, és egyikőjükkel sincs beszélőviszonyban.
Amelie és emberei vagy megszöktek vagy csak valahol a föld alatt bujkálnak.  És ami a legrosszabb, Bishopnál van a mostanra már jól ismert, felbecsülhetetlen könyv.
Persze Claire lassan rájön, hogy nem minden az aminek látszik. Bishop körül van véve Amelie beépített embereivel (többek között vele és Michael-lel) és hatalomátvételre készülnek.
Bár nincsenek könnyű helyzetben hiszen megmaradt embereiket rohamtempóban pusztítja a titokzatos betegség, aminek Bishopnál van az ellenszere.
Aztán a játszma elkezdődik, és nem lehet tudni ki teszi meg a nyerő lépést.
Féltem, hogy olyan lesz, mint az előző rész, de hála annak a jó égnek, nem. Mozgalmas, izgalmas, mint az eddigi részek (az 5. kivételével). Új szereplők is kerülnek a képbe, jó és rossz oldalon egyaránt.
Sokszor megint azon vettem észre magam, hogy nem tudtam eldönteni ki ki mellett áll. Ehhez nagyon jól ért az írónő. Az egyik percben megbízható az egyik szereplő,  a másik percben elárulja az állítólagos barátait, aztán később kiderül, mindezt csak azért, hogy segítsen. Persze ez sosem vehető biztosra. Eddig csak Myrnin volt ilyen kiszámíthatatlan, de most már több ilyen van. De azt nem panaszkodásképpen mondom, hanem éppen ellenkezőleg. Pont ettől lesz abszolút kiszámíthatatlan a végkifejlet. Azért, hogy ne legyen mindig sima győzelem, ebben a részben búcsúzni is kényszerülünk több szereplőtől is. Volt akit sajnáltam, volt, akit nem annyira.
Most viszonylagos nyugalom látszatával végződött a könyv, bár nem tudom mennyire nevezhető nyugalmasnak, hogy az egyik főszereplő épp a kórházi lábadozását töltötte az utolsó oldalakon. Kíváncsi vagyok milyen konfliktust lehet még kicsavarni ebből az elkövetkezendő részekben. Főleg, hogy összesen 12 részes lesz a sorozat, és ebből még csak 7 rész jelent meg. A 8. rész 2010 tavaszára várható.
( A bal oldali borító az eredeti, a jobb pedig az újonnan kiadott)

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)