figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. november 12., csütörtök

Sophie Kinsella: Shopaholic & Sister

Becky Bloomwood visszatért. Ő és újdonsült férje, Luke 10 hónapja tartó mézesheteiket töltik, utazgatnak, bejárják a világ minden pontját, azonban mégis mindketten kíváncsiak mi újság az otthoniakkal. Mikor hazaérnek, Becky-t fura dolgok várják: legjobb barátnője új legjobb pajtásra tett szert távolléte alatt, szülei pedig nagyon furán viselkednek.
Végül fény derül  rejtélyre miszerint apjának van egy másik lánya. Becky-t teljesen felvillanyozza a gondolat, hogy végre van egy testvére, egy lelkitársa, akivel majd mindent együtt csinálnak, együtt vásárolnak, együtt manikűröznek stb. A valóság azonban nem ilyen habkönnyű, ugyanis Jess, a lelki társ, nem egészen olyan, mint amilyennek Becky elképzelte.
Aztán ott van a házassága is, ami szintúgy nem olyan zökkenőmentes. Ezt a kalamajkát még tetézi az, hogy Rebecca felelőtlen ígéretet tett egy nagyon szimpatikus úriembernek, aki hozzásegítette álmai táskájához.
A sorozat 4. része is hozza a színvonalat. Becky még midig vérbeli butus. Bár tényleg csak jót akar, és a maga egyszerű és logikus módján szeretne segíteni másokon, csak valahogy ez a segítő szándék mindig rosszul sül el.
Bírtam, hogy Luke kitart mellette, annak ellenére, hogy néha azt éreztem, hogy legszívesebben lecsapná őt. :) Maradjunk annyiban, hogy egy kis észheztérítés szerintem sem ártott volna a "főhősnőnek". :)
Ennél többet nem igazán tudok írni róla, persze ettől még nagyon is jó könyv. Csak nem egy olyan regény, amiről órákig lehetne írni, mert tele van magvas gondolatokkal. Viszont szórakozásra kiváló, mert poénokban igencsak bővelkedik. És pont ezt szeretem benne annyira.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)