Ugrás a fő tartalomra

Richelle Mead: Blood promise (Vampire Academy 4) - (Véreskü)

Az előző részről szóló bejegyzésemet azzal a kérdéssel kezdtem, hogy vajon tudja - e fokozni az izgalmakat az írónő. Hát sikerült neki. Bár ebben nem voltam olyan biztos az előzeteseket elolvasva. Bennem volt egy kicsit a félsz, hogy mivel ez a rész az első három résszel ellentétben nem az akadémián , nem a megszokott környezetben játszódik, nem lesz olyan jó. Meg kell mondja, kellemesen csalódtam.
Rose elindul Dimitri felkutatására Oroszországba. Útja során nagyon sok új, érdekes emberrel találkozik, akik igazándiból izgalmassá tették a történetet.( egyikükkel - másikukkal biztosan találkozunk még) Bepillantást nyerhetünk Dimitri gyermekkorába, családjába is.És aminek nagyon örültem, hogy azért Rose akadémián hagyott barátairól sem feledkezett meg az írónő, az ő sorsukat is figyelemmel követhetjük a  Rose - Lissa köteléken keresztül.Van is mire figyelnünk, mert az, hogy Rose nincs ott , az nem azt jelenti, hogy a baj nem találja meg a barátait, sőt, a legjobb barátnőjét. Kérdés, hogy hogyan segíthet neki több százezer kilométer távolságból.
Végül is főhősünk- sok segítséggel bár, de eléri célját, találkozik a hőn szeretett pasival. Azt azonban nem fogom leírni, hogy hogyan alakulnak a dolgok közöttük.:) Maradjunk annyiban, hogy nem úgy ahogyan várnánk... :) Tetszik, hogy nem a keresgélésről szól az egész könyv, és aztán a találkozást egy fejezet alatt elintézi az írónő, hanem a fő attrakció viszonylag hamar bekövetkezik, hogy utána a könyv hátralévő részében tovább bonyolódjon a történet.
A történet végén Roza - Adrian és a többiek nagy örömére - visszatér az Akadémiára, hogy leérettségizzen, ahogy anyjának, LIssának és Adriannak megígérte, de egy levél mindent felkavar. És hogy mi jön ezután? Azt majd megtudhatjuk a 2010 tavaszán megjelenő 5. részben a Spirit Bound c. könyvben.(azt már szinte mondanom sem kell, hogy alig várom)
Tartja, sőt szerény véleményem szerint növeli a színvonalat a sorozat. Voltak benne nagyon akció dús, nagyon szívszaggató, és nagyon vicces részek. Mindaz,amit Richelle Meadtól illetve a Vampire Academy sorozattól megszokhattunk. 

Értékelés: mi más lenne, mint

Megjegyzések

  1. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy angolul olvastad? Nem tudsz esetleg valamilyen kalózfordításról, mert magyarul csak télen fog megjelenni. A címem: florixnv@freemail.hu , ha esetleg tudsz valamit a magyar fordításról. Nagyon köszönöm: Flóra

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Igen, angolul olvastam a könyvet.
    Nem tudok róla, hogy lenne fordítása, igaz, nem is kerestem, úgyhogy sajnos nem tudok segíteni.
    Üdv: Nancy

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon tetszik a blogod, és hamar felhívtad a figyelmem a Vámpír akadémiára:)))
    Azt szeretném kérdezni ha esetleg gépen olvastad el tudnád-e küldeni nekem a 4. részt? Kissé analfabéta vagyok hozzá, és nem sikerült letöltenem angolul.:S
    A címem: dia2.0@freemail.hu
    Köszönöm, Dia

    VálaszTörlés
  4. @Dia: Szia! Normál könyv formátumban olvastam, úgyhogy sajnos nem tudok neked segíteni.
    Üdv: Nancy

    VálaszTörlés
  5. magyarul csak az első három része van meg ? a negyedik mikor lesz ? és hány részes ez a sorozat?

    VálaszTörlés
  6. @Beáta Igen, magyarul még csak az első 3 rész jelent meg. A 4. rész idén télre várható.
    A sorozat összességében 6 részes, Amerikában decemberben jelenik meg a 6. kötet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr