figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2018. augusztus 11., szombat

C.L.Stone: Love's Cruel Redemption (The Ghost Bird #12)

El sem hiszem, hogy már a 12. résznél tartunk. Olyan keveset haladtunk, és mégis olyan nagyon sokat. Egy dolog azonban nem változott, és ez nem más, mint a lelkesedésem.

Sang és a fiúk visszatértek az Ashley Watersbe, ám ezúttal más státuszban. Most már Sang is a Blackbourne csapat tagjaként van jelen, ami úgy tűnik, kissé megzavarta az állóvizet, és jóval veszélyesebbé tette a helyzetet.

Azt hiszem, említettem már, hogy az ilyen hosszú ( 10 rész feletti) sorozatokra nagyban jellemző a hullámzás, olyan szinten, hogy az egyik kötet erősebb, míg a másik esetleg egy kicsit gyengébb. A Ghost Bird sorozat eme része határozottan az erősebbek közé tartozott.


Visszatért a történet az alapkonfliktusok egyikéhez, a Mr. Hendricks ügyhöz, ami tulajdonképpen a fiúkat ebbe a  kisvárosi iskolába hozta. Mivel az ügy gyanúsítottjai érzik a vesztüket, így módszereik egyre durvulnak, elég csak Nathanre gondolni Victor autójában, illetve arra, ami Kotáék házában történt Kota anyjával, Sanggel és Nathannel.
Azon viszont meglepődtem, hogy az események következtében Mr. Blackbourne milyen jól helyezkedett, és hogy milyen pozícióban kötött ki. Bevallom, erre a fordulatra nem számítottam, de határozottan jól járt vele. Itt egyébként félbemaradt a kajacsere meg a mérgezés szál, amit nagyon sajnáltam, mert így elég logikai baki hatása volt, úgy tűnt, mintha elfeledkezett volna róla az írónő. Azonban, ha a következő részben lesz még ennek folytatása, akkor visszavonom eme állításomat. Meglátjuk, elvégre Dr. Green anyjának jelenléte, illetve a doki vele való kapcsolata sem lett jobban kibontva az előző részhez képest.

Aztán, itt volt a dolgok érzelmi oldala is, ami nagyon kezd tetszeni. Imádom, hogy szét van zuhanva a társaság, és a szakadás szélén állnak. Nem tehetek róla, kicsit drukkolok is, hogy bonyolódjanak a dolgok, mert eddig túlságosan simán ment minden, ezt már írtam a korábbi részekről készült véleményemben is. Szeretem, ha előjön némelyikükből az ilyen esetekben "elvárható" reakció: féltékenyek, harcolnak, össze vannak zavarodva, vitáznak.
Ráadásul végre az is bekerült  kalapba, hogy mi legyen a külvilággal? Mit mondjanak majd a hozzátartozóiknak? Most már egyikük sem biztos benne, ha ebbe belevágnak, akkor folytatni tudják majd eddig életüket olyan formában, ahogyan eddig tették.

Pár éve olvastam egy fanficet, abban tök jól működött a közös ház, nagyon szerettem az ott játszódó jeleneteket, épp ezért örültem neki, hogy itt is elkezdtek ezen erőteljesen gondolkodni, sőt már a házkeresésbe is belevágtak! Kívánsi leszek rá, hogy ha összeköltöznek, ez mennyiben fogja megváltoztatni a kapcsolati hálójuk dinamikáját.

Amiről még nagyon sok szó esett, az Volto. Sokat szerepelt megint, és végre eljutottunk addig, hogy már van gyanúsított a kilétét illetően. Mondjuk, azt azért hozzá kell tennem, hogy olyasvalaki az egyik gyanúsított, akire álmomban sem gondoltam volna. Ennek megfelelően, nem is áll össze a kép, de remélhetőleg a következő kötetek majd segítenek ezen.
A másik gyanúsított logikusabb lenne, bár, ha belegondolok, az meg túlzottan egyértelmű választás.... Tudom, bonyolult vagyok.

A szívfájdalmam csak az, hogy megint sokat kell várni a következő részre. Igaz, hogy addig még jön egy rész a másik sorozatból, amit szintén imádok, de akkor is messze van a folytatás.
Addig nincs más hátra, mint reménykedni, hogy a következő rész is legalább ennyire eseménydús lesz, és tudunk meg új információkat minden téren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)