figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2018. június 2., szombat

Múlt & Jövő Összegzés (41)

A hónap, amikor sok mindent elengedtem. Akár ezt a címet is adhattam volna a posztnak, mert tényleg erről szólt a hónap. A magánéletben is elengedtem dolgokat, meg könyves téren is. Könyves téren többnyire azért, mert egyszerűen a kihívások által meghatározott olvasmányok nagy százalékban nem igazán jöttek be, illetve nehezen haladtam velük. Így úgy döntöttem, hogy innentől szabad a vásár, azt olvasok, amit akarok, kihívásokról függetlenül.Elsőként egy szakkönyv került a kezembe, a Pszichotrükkök 3-6 éves korig. Mivel ezzel a korosztállyal dolgozom, jól jött Suzanne Vallières könyve, és habár elsősorban szülőknek nagyon jó kis mankó, azért én is el tudtam tanulni belőle egy - két trükköt. Ezzel a könyvvel pedig le is tudtam a havi 1 régi olvasmányt (ez az egy kihívásom megmaradt... még).

Az Invisible Emmie is kívül esett a komfortzónámon, egyrészt mert a middle grade korosztálynak szól elsősorban, másrészt meg a részben képregény mivolta miatt. Azonban kellemes csalódás volt, jó volt a téma nagyon. Nyilván bele lehetett volna mélyülni jobban a bullying témába, meg jobban ki lehetett volna dolgozni a közösségi média veszélyeit és hátrányait, de a célkorosztálynak, kezdésnek tökéletesen megfelelő, a felhívó jelleg így is érvényesült és emellett rettenetesen jó humorral szórakoztatott is.

Teljesen véletlenül bukkantam rá Angel Lawson A Piece of Heaven című regényére az újdonságok között, ami egy önálló reverse harem történet. El nem tudom mondani mennyire jól esett, még akkor is, ha messze nem volt hibátlan. De rettenetesen kikapcsolt és elszórakoztatott, illetve jó volt addig alapozásnak, amíg a hónap végén megjelent a Ghost Bird sorozat 12. része, a Love's Cruel Redemption. Most tartok kb. a felénél és végre egy kicsit több benne az akció, mint az előző részekben. Ez már nagyon hiányzott.

Közben olvasgattam az Enjoying the Chase-t is, de nagyon lassan haladok vele, egyszerűen nem tudok ráhangolódni. Már azon is gondolkodtam, hogy félbehagyom, de tisztában vagyok azzal, hogy akkor már az életben nem fogom kézbe venni.

Forrás: https://qnholifield.com

Júniusban azért megpróbálom majd befejezni a Kirsty Moseley regény, mert nehogy már ne, meg a végére érnék a Stone regénynek is (ez utóbbival szerintem nem lesz gond).


Aztán innentől kezdve szabad a vásár. Azt tudom, hogy mindenképpen szeretném az új Jamie McGuire regényt olvasni és jön a hónap végén a Rebecca Donovan sorozat folytatása is. Így azt gondolom, nem lesz gond, hogy mit olvassak, inkább azzal, hogy mikor. De ez már egy másik kérdés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)