figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2018. április 1., vasárnap

Múlt & Jövő - Összegzés (39)

Először is, Boldog Húsvétot és azzal járó kajakómát mindenkinek!
Én tegnap már megsütöttem 2 adag linzert, meg megcsináltam egy hatalmas adag kókuszgolyót és a készítésétől (meg az illatoktól) jól is laktam, így már nem tudok ránézni sem. Mondjuk ez a palacsintával is így van. Mire megsütöm, tele is leszek vele. De egy picit elkalandoztam. Mivel április elseje van, álljon itt halálosan komolyan a havi összesítés.

Azt hiszem, nem lehet okom panaszra, egészen jól haladtam az olvasásaimmal ( a posztírás már más téma, de arról most ne essék szó...),  bár kicsit máshogy alakultak a dolgok, mint ahogy azt terveztem.

Első "feladat" volt, hogy befejezzem Janet Evanovich könyvét, ami sikerült is. Jó volt, jó volt, de nem hagyott bennem mély nyomokat. Nagyon meg kéne magam erőltetni, hogy össze tudjam foglalni, miről is szólt, pedig azt tudom, hogy olvasás közben jókat nevetgéltem.

Aztán, mivel kaptam az értesítést, hogy megjelent az Obsidio, így egyértelmű választásnak tűnt a Gemina újraolvasása, hiszen ennek a trilógiának az esetében nem árt tisztában lenni az apró részletekkel is, mert néha azokban rejlik a titok.

Egyik nap beleolvastam Amazonon a Gentleman Nine című Penelope Ward regénybe és kedvet kaptam hozzá. Nem bántam meg, nagyon kellemes kis regény volt, végig lekötött, tetszett. Szeretem az ilyen hirtelen felindulásból születő jó élményeket.

A hónap második hirtelen felindulása a Midnight Sun volt. Na, nem kell a fejetekhez kapni, nem a Meyer féle, hanem Trish Cook könyve. Nagyban hasonlított a Minden, mindenhez, de mégsem volt ugyanaz. A lezárás szép volt, illett a sztorihoz, még ha nem is volt meglepő.  Egyébként nemsokára moziba kerül a film is (egészen pontosan április 19-től látható), úgyhogy külön jó, hogy sikerült elolvasnom. Nem hosszú regény, de jó.

A hónap közepe felé megjelent az egyik nagyon várt folytatásom, a Brighter than the Sun. Kicsit nehezen hangolódtam rá, ki tudja milyen okból, de végül mégiscsak jó élmény lett.  Mackenzie egy földre szállt angyal (ha nem számítjuk a póker - függőségét) és tényleg többnyire bonyodalom mentes a sztori, tiszta romantika az egész, de jó értelemben. Ja, és ami a legjobb, az írónő azt írta a facebook oldalán, hogy ha nem is a közeljövőben, de valószínűleg Nolan is megkapja a saját könyvét.

A hónapot pedig a friss és ropogós Obsidio elkezdésével zártam, eddig nagyon tetszik, hozza az elvárt szintet. Az előzetes vélemények alapján lesz benne egy - két igencsak meglepő és kegyetlen fordulat.Az Obsidio befejezését követően még nem tudom, hogy mihez fogok nyúlni. Valószínűleg a várólista csökkentős könyvek közül fogok válogatni, mert eggyel le vagyok maradva az ütemtervhez képest. Legnagyobb esélyes Kirsty Moseley Enjoying the Chase című regénye, amibe belelestem valamelyik nap és rájöttem, hogy kedvem lenne olvasni. Ez egyben a havi régi olvasás is lesz.Nézegetve a listámat, kedvem támadt Becca Fitzpatrick Dangerous Lies könyvéhez is. Ha hasonló lesz, mint a Black Ice, akkor már jól jártam. Ráadásul várólista csökkentős is a könyv.


Claire Contreras Then There Was You című regénye is piszkálja a fantáziámat, úgyhogy ha marad rá időm, kap egy esélyt, ez a második esélyekről szóló regény, ami egy 2 részes sorozat kezdő kötete. És azt hiszem, ennyi elég is lesz erre a hónapra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)