Ugrás a fő tartalomra

Liebster Award újratöltve

Utoljára jó pár évvel ezelőtt kaptam hasonló díjat, és amennyiben nem csal az emlékezetem, pontosan ezt is megkaptam több ízben is. Viszont az a jó benne, hogy mivel mindig mástól kapom, mások a kérdések, amire válaszolnom kell. Jelen esetben Abstractelf volt az a drága, aki megajándékozott vele, ezúton is köszi neki! 😊

A szabályok a következők:
1. Nevezd meg és linkeld be a bloggert, akitől a díjat kaptad, és köszönd meg neki!
2. Válaszolj az általa feltett 10 kérdésre!
3. Tegyél fel 10 kérdést!
4. Add tovább a díjat más blogger(ek)nek!

Most pedig lássuk, mire is volt kíváncsi az én barátosném!



1. Mi a legújabb hobbid?
Sajnos nincs sok időm mostanában a hobbiknak hódolni, de nem is olyan régen rákaptam a mandala színezésre. Rettenetesen kikapcsol már 10 percnyi ezzel való tevékenykedés is. Más színezőket is próbáltam, de azok nem kötöttek le ennyire.


A másik, ami mostanában hobbinak nevezhető, az a kötés. Eltökéltem, hogy jövő télre kötök magamnak egy szép kis sálat. Elég jól haladok, még van is esélyem rá, hogy befejezzem a tervezett időre, de képet inkább még nem tennék fel róla. Egyébként ez is igencsak jó kikapcsolódás, közben meg tökéletesen lehet hangoskönyvet hallgatni.

2. Nevezd meg azt a könyves karaktert, aki szerinted leginkább hasonlít rád!
Hű, ez nagyon nehéz kérdés. Nem is tudom, kihez tudnám hasonlítani magam. Inkább olyat tudnék mondani, akihez egy - egy tulajdonságban hasonlítok, vagy olyat, akihez szeretnék hasonlítani. De nem nagyon találkoztam még olyannal, aki igazán olyan lett volna, mint én.

3. Ha kilépnél a komfortzónádból, milyen műfajú könyvvel próbálkoznál?
Valószínűleg thrillerrel vagy non-fictionnel. Ezekből viszonylag ritkán olvasok, ahogy sci-fi-t is. Eddigi próbálkozásaimmal viszonylag szerencsém volt, mert amihez nyúltam, az tetszett, de a komfortolvasások híve vagyok, ráadásul, így nem tűnik el az újdonság varázsa.

4. Van-e valamilyen különleges olvasási szokásod?
Nem igazán vagyok extrém személyiség, így igazán extrém szokásaim sincsenek. Viszont szeretek reggel, közvetlenül ébredés után olvasni, valahogy akkor jól megy, és ezért képes vagyok előbb felkelni, ami nagyon nagy szó, mert aludni is imádok. Más szokásom nem nagyon van, minden alkalmat megragadok ami adódik, hogy olvashassak. Ennyi.

5. Mik a top 3 klisé könyvekben, amiket nem kedvelsz?
Érdekes, de nincsenek ilyen kliséim, ugyanis megrögzötten hiszem, hogy a klisé is lehet jó, ha normálisan van megírva. Nem egy olyan könyvvel találkoztam, ami tele volt tipikus fordulatokkal, mégis rettenetesen élvezhető volt. A klisé csak akkor válik klisévé, ha rosszul írják meg, mert ha eltalálják, már nem is klisé és fel sem tűnik, hogy benne van.
Egyébként, ha már mindenképpen mondanom kell valamit, akkor talán, ami a legkönnyebben elrontható, az a rossz pasi megjavul a nő hatására vagy a szerelmi háromszögek.

6. Ha nem könyves blogger lennél, miről írnál blogot?
Van másik blogom, egy személyes blog (igaz, már egy ideje nem írtam bejegyzést rá), úgyhogy ez innentől adott. De az is bennem van, hogy munkahelyi anekdotákat osztanék meg, ha nem ütközne személyiségi jogokba és nem kötne titoktartási kötelezettség. Lennének érdekes sztorik, és nem utolsó sorban jó stresszlevezető lenne.

7. Milyen bejegyzéseket szeretsz leginkább írni?
Ha igazán őszinte akarok lenni, akkor mostanában semmilyet. Kicsit megcsömörlöttem és nagyon ritkán van kedvem gép elé ülni és írni, úgyhogy nem is erőltetem. Talán nemsokára visszaáll a rend és újra ontom majd magamból a bejegyzéseket. Egyébként imádom a havi összegzést írni, így ez kinevezhető kedvencnek.

8. Hogyan rendezed a könyveidet a könyvespolcodon?
Elég kaotikusan. Nincs általánosan érvényes elv. Egy polcon vannak az olvasatlanok, egy, illetve másfél polcon vannak a Maximos könyvek, mivel azokból van a legtöbb, aztán van egy polc az egyéb magyar nyelvűeknek, majd jön az angol kedvencek polca, majd egy másikon a maradék angol. Ezen kívül van még szakkönyves szekcióm is, ami 3 polcot foglal el. Ja, és a lényeg: van egy külön polcom a Ward könyveknek. Polcon belül a sorozatok egymás mellett foglalnak helyet, s többi könyv meg épp, ahogy esik, nem rakok sem szín, sem magasság szerinti sorrendbe.

9. Mennyire tudatosan vásárolsz könyveket? Mennyire tudnak elcsábítani az akciók?
Érdekes módon mára már nagyjából lecsengett a mókus - effekt, az akciók már abszolút nincsenek rám hatással. Egy ideje nagyon is tudatosan vásárolok, csak azt veszem meg, amit tényleg el is szeretnék olvasni. Olyat már nagyon rég csináltam, hogy bementem egy könyvesboltba és megvettem valamit, ami épp ott megtetszett. Ha könyvesboltba megyek, azt is nagyon célirányosan teszem, tudom mi az, amit meg akarok venni, de általában, a csábítást megelőzvén inkább megrendelem a neten a kiválasztott darabot.

10. Van valami rituáléd blogposztírásnál?
Nem tudom, hogy rituálénak nevezhető - e, de mindig egy kézzel írt piszkozatot írok előbb a posztokról és az alapján kerül fel a blogra az igazi. Közben a szöveg néha teljes átalakításon megy át, néha csak egy - két szó kerül kozmetikázásra, ez sok mindentől függ. A kézzel írott verzió jobbára az első benyomásokon alapszik, míg az éles kitett verzió már tartalmazza a leülepedett véleményt is többnyire.
Ezen kívül annyi van, hogy az évek alatt kialakult a rutin, hogy szombaton írom a posztot, mert akkor van rá időm, illetve teszem ezt gyakran Absztrakttal, így motiváljuk egymást, illetve megakadályozzuk a másikat, hogy elkalandozzon a net útvesztőiben posztírás közben.

Sajnos nem vagyok most képben, ami a bloggereket illeti, akiknek adnám a díjat, azok már nem aktív bloggerek, úgyhogy ez most elakad itt nálam.
Ennek ellenére köszönöm a kérdéseket, felüdülés volt válaszolni rájuk!

Megjegyzések

  1. Aaaannnyira jó poszt lett! Milliót mosolyogtam rajta, bár szomorú, hogy most ilyen "bloggerválságban" szenvedsz. :( De majd hátha megszáll az ihlet. Nem mintha hiány lenne a posztjaidból, hiszen így is törekszel arra, hogy azért kerüljön ki 1-2 poszt. <3
    Also: Mert a hajnali 4-kor való reggeli olvasás nem extrém. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziiiii <3 reményeim szerint a válság a nyárra tovaszáll és minden a régi lesz, addig pedig maradnak a kiszámíthatatlan időzítésű töltelékposztok, meg elvétve 1-2 könyves is, ha elkap a hangulat.
      A hajnali 4 órai meg olvasás nem is extrém :D Inkább természetes :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)