figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. június 26., vasárnap

Summer Lovin’ Book Tag


Kedvem támadt írni, de természetesen nem véleményes bejegyzést, ahhoz túlságosan meleg van, így elkezdtem (Abstract felvetésére) tageket keresgélni és találtam is egy kimondottan nyárit, ami Summer Lovin' Book Tag névre hallgat.

Annyi lesz benne a challenge, hogy az idei könyveim közül igyekszem majd válogatni a pontokhoz.
1. A nyár kezdete - válassz egy könyvet, aminek figyelemfelkeltő az első sora
Ehhez a ponthoz nem is találhattam volna jobbat, mint Markus Zusak Az üzenet c. könyvét. Tulajdonképpen az első 3 mondata után döntöttem úgy, hogy ezt mindenképpen olvasnom kell, de ha csak az első mondatot olvastam volna, akkor is így döntök. Erős kezdés, az ember elgondolkozik azon, vajon mi is történhetett, ha így kezdődik a sztori:

A fegyveres tök béna.

2. Túl meleg van ahhoz, hogy kimenjünk - válassz egy könyvet benti olvasásra
Az evidens választás a Titans Victoria Scott-tól. Az biztos, hogy legszívesebben egy ültő helyemben elolvastam volna, ha lett volna rá lehetőségem, eszembe nem jutott volna kimenni.

3. Nyári road - trip - válassz egy könyvet, amit magaddal vinnél egy utazásra
Ez kicsit ellentmondásos kérdés, mert egy road - trip esetén nem igazán lenne időm olvasni, inkább a nézelődéssel lennék elfoglalva. De sima utazásra magammal vinném... mondjuk... a Withering Hope-ot. Ha repülővel utaznék, és netalán kényszerleszállást hajtana végre a gép a dzsungel közepén, még kapóra is jönne ez a kis túlélő regény.

4. Isteni Ice Tea - válassz egy könyvet, ami hideg környezetben játszódik
Itt egy kicsit csalni fogok, mert nem az egész regény játszódik hűvös környezetben, csak egy jó része. Winterfell (Deres) még nevében is elég hűvös, így a Trónok harca nem is lehetne jobb választás, és aktuálisabb sem tekintve, hogy épp most olvasom.

5. Csúnya felégés - egy könyv, ami nem nyerte el tetszésed
A The Opportunist sajnos csalódás volt. Végig az volt az érzésem, hogy nem azt a könyvet olvasom, amit a rajongók többsége. Minden évben belefutok egy - két ilyenbe, idén ehhez a könyvhöz kapcsolódik az első - és remélhetőleg egyetlen -  csalódás.

6. Perzselő nyári olvasmány - ajánld valamelyik idei kedvenced!
Két nagy kedvenc született idén eddig. Na jó, három. Ezek közül bármelyiket szívesen ajánlanám. Elsőként a Ready Player One, ami elsősorban a retro számítógépes játékok kedvelőinek nyújthat igazi csemegét, de mezei olvasó is simán szerelembe eshet a történettel (lsd. én).
A másik a már fentebb is említett Titans, ami ugyan "csak" egy szimpla családi történet, mégis befészkeli magát az ember tudatába. Nagyon szerethető történet, szeretnivaló karakterekkel.
A harmadik pedig a The Beast, mi is lehetne más. Természetes, hogy Rhage könyve bekerült a kedvencek közé.

A tag természetesen szabadon rabolható, csak kérnék egy linket, ha elvittétek, a fordítás miatt. Csodaszép nyarat mindenkinek! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)