figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. június 29., szerda

Múlt & Jövő - Összegzés (18)

Ez a hónapom csúnyán elúszott. Majdnem, hogy minden tervem csődöt mondott, már ami az olvasást illet, amiben közrejátszott a túlhajszolt időszak a munkahelyemen, illetve az utóbbi két hétben itthon zajló lakásfelújítás. Semmit nem találtam a káoszban, még egy nyugodt helyet sem, ahol le tudtam volna 5 percre ülni. A könyveimről már nem is beszélve, tekintve, hogy mindegyik dobozokba csomagolva csücsült.

Viszont ennek is megvan az előnye, mégpedig az, hogy szép, megújult környezetben kezdhetem meg a júliust, amikorra is be van tervezve jóóóóóóóóóó sok pihenés és olvasás.
Az eltervezett négy könyvből csak kettőn sikerült végigérnem a Perfect befejezése után, az Elviselhetetlenen, ami nagyon gyors és izgalmas olvasmány volt, illetve a The Fifth Wave második részén, a The Infinite Sea-n, ami szintén tartogatott izgalmakat bőségesen.

Mindkét könyv jó volt a sorozatos kihívásomra, így már csak nyolc sorozatfolytatást kell elolvasnom a teljesítéshez. Azt hiszem egészen jól állok. A Szerethetetlen pedig várólista csökkentős is volt.

Ezen kívül becsúszott még egy Simple Buddhism című könyv, amivel már rég óta kacérkodtam. Az utóbbi időben egyre nyitottabb vagyok más vallások, más kultúrák iránt, ez ennek a hozadéka. Érdekes dolgokat tudtam meg, bár nem mondom, hogy részletekbe menően. Mivel rövid könyv, tényleg csak a legfontosabb tudnivalókat emelte ki a témával kapcsolatban, de kezdetnek megtette.

Végül az Elviselhetetlennel párhuzamosan végre elkezdtem a Trónok harcát. Eddig, mondanom sem kell, hogy imádom. Imádom, hogy a film mennyire hű a regényhez, ennek ellenére a könyv mégis mennyivel többet ad. Nem sietek vele, mert ki kell élvezni.A hónapot egyértelműen a hét királyság történetének első kötetével kezdem, illetve annak befejezésével.

Nagy terveket szövögetünk Abstractelffel júliusra, amiről hamarosan titeket is tájékoztatunk majd. Elöljáróban annyit ezzel kapcsolatosan, hogy sok - sok könyv olvasásával jár majd a dolog, ennek megfelelően igencsak merészen terveztem júliusra.

Mivel nyár van és pihenés, így elsősorban a könnyed és szórakoztató könyveké a főszerep, ezért esett a választásom többek között a Scarab Beetle sorozat harmadik részére a Fake-re. Mindig megmosolyogtatnak a szereplők, remélem ez most sem lesz másképpen.

Aztán jön majd egy romantikus regény is Nicholas Sparkstól, a Tűzlovag amit mindenképpen illene elolvasnom, mert ég a pofám, olyan rég óta van nálam kölcsönbe, és ideje lenne visszaszolgáltatni a tulajdonosának.

Szeretném folytatni és egyben be is fejezni Ella és Micha történetét is Jessica Sorensentől, a The Ever After of Ella and Micha című kötettel. Majd műfajnál maradva jöhet Amy Harmon regénye, a Making Faces, amiről eddig csak szuper dolgokat hallottam (ezért félek is egy kicsit tőle, tudjátok, az a bizonyos magas léc...), illetve a Maddox tesók történetének következő részét is sorra venném, ha belefér, név szerint a Gyönyörű áldozatot.Végül, de nem utolsó sorban újraolvasásnak betettem az egyik jelenlegi nagy kedvencemet az Illuminae-t. Remélem másodszorra is ugyanolyan (ha nem nagyobb) élmény lesz.


Ha esetleg valami csoda folytán kifogynék a fent felsorolt könyvekből, akkor jutalmul engedélyezem magamnak, hogy bármit olvassak, amihez éppen kedvet kapok. Maradjunk annyiban, hogy van miből választani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)