Ugrás a fő tartalomra

Jennifer Estep: Touch of Frost (Mythos Academy #1)

A nevem Gwen Frost, és a Mythos Akadémiára járok - a mítoszok, mágia és harcosok gyerekeinek iskolájába - ahol még a legjelentéktelenebb stréber is tudja, hogyan kell levágni valakinek a fejét egy karddal. Logan Quinn a legjobb spártai pasi az iskolában és történetesen a leghalálosabb is.

Azonban mostanában furcsán alakulnak, még a Mythos Akadémiához képest is. Először is a gonosz Jasmine Ashton-t meggyilkolják az Antikvitások Könyvtárában. Ezt követően valaki ellopja a Könnyek Tálját, azt a mágikus műtárgyat, amely segítségével ki lehet robbantani a második Káosz Háborút. Tudjátok,  halál, pusztulás, meg más nagyon - nagyon rossz dolgok.
Ilyen és hasonló ijesztő dolgok történnek folyton a Mythos Akadémián, de én elhatároztam, hogy rájövök  ki ölte meg Jasmine-t és miért - főleg, hogy nekem kellett volna meghalnom helyette...
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Elég régóta kerülgettük  már egymást Jennifer Estep könyveivel, mind a felnőtt sorozata, mind a YA fantasy sorozata várólistás már egy jó ideje. Aztán, hogy, hogy nem, drága barátosném a molyról, abstractelf (szia :D) finoman rávett, hogy ugyan olvassam már el, mert neki is várólistás, és ha én azt mondom, hogy nem jó, akkor le tudja venni a listájáról.
Én meg ilyen karácsonyi hangulatban nem tudtam visszautasítani, úgyhogy belekezdtem (cserébe ő is "letesztel" nekem egy könyvet ), és egyáltalán nem bántam meg.

Gwen az anyja halálát követően bekerül a Mythos akadémiára, de nem találja a helyét. Az iskola istenek, istennők, amazonok stb. számára van fenntartva  Nem is érti, hogy kerül ő ide szimpla cigánylányként, hisz  képessége mindössze annyi, hogy érintéssel tud meg dolgokat az adott tárgyról vagy személyről. Sem harcolni, sem varázsolni nem tud, de még csak nem is elég erős. Egy nap a könyvtárban szemtanúja lesz az egyik diák halálának. Mivel rajta kívül nem tűnik úgy, hogy bárkit is nagyon megviselt volna a haláleset, nyomozni kezd, és valami olyasmit talál, ami akár az életébe is kerülhet.

Kezdeném azzal, hogy ide nekem Logan "freaking" Quinnt. Most bizonyára értetlenül néztek rám illetve a monitorra, hogy miért is ezzel kezdtem. Általában nem ilyen jellegű információ szokott lenni az első, amit elmondok egy könyvről, azonban ezt most egyszerűen nem tudtam kihagyni. Mindjárt megértitek, hogy miért is.
Képzeljétek el Dimkát meg Adriant a Vámpírakadémia című sorozatból. Ha őket összegyúrjuk és kivesszük az italhoz fűződő szoros viszonyt meg az orosz származást, meg is kapjuk Logant. Hát nem maga a tökély? Erős, szarkasztikus, badass, de tud gyengéd is lenni ha kell.
Ezen a fontos információn túllendülve meglepően jó volt a könyv. Persze, nem hibátlan, de ezek igazán felejthető apró kis bakik.
Bevallom féltem tőle, mint mostanában az összes YA fantasytól, de ez esetben félelmeim teljesen alaptalannak bizonyultak.
Az írónő, a sablonosnak tűnő magániskola ellenére, tudott újat alkotni. Új lények, jó mitológiai alap, egészen jó humor, szerethető karakterek, és már készen is van a jó könyv.
Nem sok olyan regény van, melynek istenek és istennők a szereplői. Ami van, az meg olyan, amilyen. Ez viszont jól sikerült. Az istennőkön kívül Valkűrök, Amazonok, Spártai harcosok állnak a középpontban. Erőssége még a regénynek az, hogy nagyban támaszkodik mitológiai alapokra. Nem egyfajtára, hanem vegyesen, de nem sült el rosszul az ötlet. Az azért sokat elmond, hogy a gonoszok Loki kiszabadításán munkálkodnak, míg a jók próbálják ezt megakadályozni. De találkozhatunk Nikével is, a győzelem istennőjével.
Szóval jól össze volt ez rakva. 
Gwen nem annyira tipikus főszereplő, hanem hasonló gyengeségei, illetve problémái vannak mint a hétköznapi embereknek. Nincs eltúlozva, nem az a nagyon idegesítő személyiség.
Ráadásul a nyomozás része is egészen leköti az olvasót.
Emellett még a romantika része is igencsak kiegyensúlyozott  sőt, mondhatni ez kapta a legkisebb szerepet a regényben. Nincs konkrét ájuldozás, meg első látásra sírig tartó szerelem. Sőt még csók sem csattan el, bár az is igaz, hogy ennek is megvan a külön oka. Ez azonban csak javított a könyvön és nem rontott.
Szóval egy sorozat első részéhez képest nagyon is jól indított és mindenképpen el fogom olvasni a többi részt is, mert megéri. Aki akar egy kis friss, jól megírt ya fantasyt, nem a megszokott lényekkel,,az nyugodtan próbálkozzon meg vele, mert igenis megéri.


Megjegyzések

  1. Szia! :D - És igeeen, Angelfall v. Slated - még nem tudom, melyiket tudom le előbb. *.* Nem vagyok nagyon fantasy hangulatban. Viszont már úúúúgy vártam a bejegyzést, és igen, így azért már jobban bízom a könyvben - jövőre lehet bepróbálkozom vele. *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyes, helyes. Szerintem nem fogod megbánni, nem egy Torment. :D (szó szerint és átvitt értelemben sem xD)Kíváncsi leszek, hogy neked mennyire fog tetszeni.

      Törlés
  2. Tudtam én, hogy akarom ezt a könyvet. Adrian+Dimitri=Logan? Elég volt ez az egy mondat arra, hogy meggyőz!:D

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tetszeni fog, és nem csak Logan miatt. :D Kicsit Vámpírakadémia feelingje van. :D

    VálaszTörlés
  4. De gonosz vagy!
    Ez annyira jól hangzik, és annyira rákívántam, pedig annyira nem hiányzik nekem még egy sorozat. :)

    Egyébként megkaptam az smst, nagyon köszönöm, és bocsánat, hogy nem válaszoltam, de sikerült napokra elkevernem a telefonom szilveszter előtt.
    BUÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ééén? Gonosz? Soha xD Csak leírtam a véleményemet. Az már más kérdés, hogy igencsak íncsiklandónak festette a le a könyvet ;))

      Nagyon szívesen az sms-t. Ne aggódj, én a telefon töltőmet kerestem a két ünnep között, úgyhogy tudom hogy van ez :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)