Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (8)

Újra itt a vegyes felvágott, izgalmasabbnál izgalmasabb hírekkel :)


Első hír Cynthia Handdel kapcsolatos. Még mégpedig megkaptuk a Boundless borítója mellé a befejező kötet leírását, fülszövegét is: 
(értelemszerűen spoileres lehet az első két részre)
Az elmúlt néhány évben a részben angyalvérű Claranak több meglepetéssel kellett szembenéznie, mint, amennyit előre látott. Azonban az izgalmas első szerelemtől kezdve egy közeli hozzátartozójának elvesztésén át sem tudja tagadni, hogy  esélye sincs a normális életre.
Mióta felfedezte az angyalvérűek közti különleges szerepét, eltökélte, hogy megvéde Tucker Avery-t a gonosztól, amely követi... még akkor is, ha ezt azt jelenti, hogy mindkettejük szíve megszakad.
A város elhagyása tűnik a legjobb megoldásnak, így a lány visszaindul Californiába, ahogy Cristian Prescott is, az ellenállhatatlan srác a látomásából, ami tulajdonképpen ezt az egész folyamatot elindította. 
Ahogy Clara egy ijesztően új életben próbál eligazodni, felfedezi, hogy a bukott angyal, aki megtámadta, minden mozdulatát figyeli. És nem ő az egyetlen....
A fenyegető, Fekete Szárnyúak elleni háborúval a nyakában, Clara tudja, hogy be kell teljesítenie végzetét. De ez nem meg áldozatok és árulás nélkül. 
Az Unearthly trilógia izgalmas befejező részében, Clara-nak meg kell találnia a végzetét egyszer és mindenkorra. 


A másik hírem az egyik kedvenc írónőm új könyvével kapcsolatos, mégpedig a Richelle Mead tollából várható Age of X első részével, a Gameboard of the Gods -zal. Richelle a blogján összefoglalta az első rész tartalmát, ami nagyon izgalmasnak tűnik:
Religious extremists released a virus that wiped out half the world's population and plunged it into chaos. A hundred years later, some places have recovered better than others, including a high tech new country formed out of pieces of the former US and Canada (I'm pretty sure it's only a matter of time before our countries unite anyway). After its troubled past, this country has an understandably wary attitude toward religion. It goes out of its way to dismantle most religious groups and debunk any claims of the mystical or paranormal. My hero is an uber charismatic guy who helps carry out that agenda for the government. My heroine, who hangs out with him, is a former Finnish debutante who's now a kind of super soldier. Unfortunately, denying that the supernatural exists gets a little hard when it starts following them around...

 Ennek is várható majd a magyar változata a hétvége folyamán.

A harmadik és egyben a legjobb hír (legalábbis számomra) az, hogy a Cor Leonis kiadó bejelentette, hogy új szerzőt köszönthetünk náluk mégpedig Morgan Matsont. Igen, azt a Morgan Matsont, aki az Amy és Rogers's Epic Detour című imádnivaló könyvet írta :) Hogy melyik könyvét adják ki először, azt még nem lehet tudni, de én akkor is azt mondom, hogy Road Tripre fel!! :)
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)