figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2012. szeptember 29., szombat

Megjelenő szépségek (6) - október

Eltelt egy újabb hónap, szerencsére jó idővel, de lassan jönnek az esős, takaróba burkolózós, forró teás napok, amikor a legjobb olvasni.
És azt kell, hogy mondja, ebben a hónapban igencsak el leszünk látva finomságokkal :)
Jó pár könyv jelenik meg ami a most-rögtön-de-azonnal-kell kategória, és mindent eldobok majd, csak hogy olvashassam. Lássuk kik is ők név szerint.


1) Becca Fiztpatrick: Finale Azt hiszem, ehhez nem kell különösebb dolgot hozzáfűznöm, mert akik szoktak olvasgatni, azok tudják, hogy ez az én guilty pleasure sorozatom. Sokan utálják, és furán néznek rám, amiért én szeretem, de nem nagyon izgat. Leköt és kész, még akkor is ha tisztában vagyok a hibáival. Szóval totális elsőséget élvez a könyv, olyannyira, hogy ha sikerül megszereznem, azon nyomban minden mást félbehagyok. Remélem, nem fog lelombozni a befejező kötet.
Megjelenés: október 23.

2)Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer A másik nagy kedvencem az utóbbi időben. Nagyon vártam már, hogy megjelenjen, mert olyan függővége volt az első résznek, hogy a hajamat téptem nagy erőkkel. Erre is ugyanaz a sors vár, mint a Finale-ra, minden más ráér. Mondjuk ebben az a vicces hogy pont aznap jelenik meg, mint Noráék története. Mindegy. Egyik szememmel ezt olvasom majd, a másikkal meg azt :))
Megjelenés: október 23.

3) J. Streling: The Perfect Game Az utóbbi időben nagyon rászoktam az ún. Mature YA/new adult könyvekre, ami érettebb fiataloknak szólnak, már - már felnőtt tartalommal fűszerezve. Ez is egy ilyen könyv, és nagyon ígéretesnek tűnik, jót súg a megérzésem.
Megjelenés: október 12.

4) Carolee Dean: Forget Me Not Valami nagyon vonz ebben a könyvben , de fogalmam sincs, hogy mi. Kell és kész.
Megjelenés: október 2. 

5) Carrie Arcos: Out of Reach Egyszerűen csak megtetszett a fülszövege, meg a borító egyszerűsége.
Megjelenés: október 16.

6) Miranda Keneally: Stealing Parker Érdekes a történet, és mindenhol ódákat zengenek róla. Az írónő más könyvei is a várólistámon vannak, úgyhogy ez is felkerült. Talán most sikerült is elolvasnom.
Megjelenés: október 1.7) Paul Griffin: Burning Blue Nagyon megfogott a tartalma, és imádom a kékes borítót is. Egyértelműen várós.
Megjelenés: október 25. 

Talán kupac:
Laura Ellen: Blind Spot   Megjelenés: október 23. 
Anna Jarzab: The Opposite of Halleluja Megjelenés: október 9.
Daniel Marks : Velveteen Megjelenés: október 9.

Magyar megjelenések októberben:
Ezeket egybe írom, mert a javát már olvastam, de tudom, hogy sokakat érdekel.
Becca Fiztpatrick: Silence - október 8.  - Könyvmolyképző
Simone Elkeles: Rules of Attraction - október 8. - Könyvmolyképző
Lauren Kate - Passion - október 1. - Könyvmolyképző
Maggie Stiefvater: Lament - október eleje - Könyvmolyképző
Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája  - Agave
Cynthia Hand: Angyalfény - október 5. - Maxim
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény - október 5. - Maxim
Jay Asher: Kezünkben a jövőnk - október 5. - Maxim
Jennifer E. Smith - Vajon létezik - e szerelem első látásra? - október 5. - Maxim
J.R. Ward: Újjászületett szerető - ............. - Ulpius
Itó Projekt- Harmónia - Ad Astra

5 megjegyzés:

 1. Fitzpatrick sorozatából én csak a Csitt, csittet olvastam, de ezek a borítók egyre jobban csábítanak a bűnbe :D Hogy azok az amerikaiak mindent el tudnak adni a csomagolással.
  A Lament amint megjelenik, rohanok érte fejvesztve, mint az írónő megszállott rajongója.
  Máris jön A szukkubusz éjszakája? Talán ez egy jel, hogy ideje lenne elolvasnom A szukkubusz dalát? Még a végén ezzel is lemaradok, mint a Vámpírakadémiával...
  Szófosás kikapcs.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennél tovább már nem fog csábítani, mert ez az utolsó része a sorozatnak :))
   De egyébként igen, Amerikában különösen értenek ahhoz, hogy a borítók segítségével keltsék fel az olvasók figyelmét, mondhatni sok gondot fordítanak a külcsínre.
   Igen, meglepően gyorsan jön a második rész. Ha ez megnyugtat még én sem olvastam, viszont a Vámpírakadémiát mindenképpen megéri folytatni ;)

   Törlés
 2. de ha a Silence és a Finale megjelennek magyarul, én már csak szemellenzővel merek majd bemenni a könyvesboltba :D Ismerve magamat, előbb-utóbb engedek, hát majd legfeljebb Foltra koncentrálok, és úgy jó lesz. :)
  A Vámpírakadémiát mindenáron folytatni fogom, majd szép lassan, egyenként összegyűjtögetem őket, elvégre nem futnak el. :)

  VálaszTörlés
 3. Nem tudod hogy kb mikor lesz a Finale magyarul? Most olvastam a Scilence-t es imadtam imadom szerelmes vagyok ebbe a konyvbe es Foltba:) mondjuk a masodik reszt utaltam. De ezt alig varom. :333
  Lostcity.
  (Nem akar mukodni az hogy nevvel jelenjen meg a bejegyzesem szoval azert igy irom bocsi)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem jövőre, az év második felében, annál hamarabb nem hiszem.
   A 2. rész a leggyengébb a sorozatból, nekem is az tetszett a legkevésbé.
   (én is kipróbáltam névvel, nálam működik)

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)