Ugrás a fő tartalomra

Melyik a legkeresettebb könyv avagy statisztika kezdetlegesen

A múltkoriban nézegettem a blogposztjaim nézettségét, és egészen érdekes dolgok derültek ki. Néhány megdöbbentő volt, legalábbis számomra teljesen, néhány nem annyira, mondhatni voltak megjósolható részei is.
Gondoltam veletek is megosztom addig is kerül valami a blogra, amíg nem lesz újabb könyves poszt, ugyanis a Beautiful Creaturesszel nagyon, de nagyon nyögvenyelősen haladok. 
Emellett tényleg levonható néhány érdekes következtetés az adatokból. Azt hogy mik ezek a következtetések, mindenki döntse el maga, én próbálok majd csak tényszerű adatokat és megállapításokat közölni veletek, minden érzelmi töltet nélkül.

2 szekció lesz, az egyik a legnézettebb posztok illetve a másik, ami majd legelhanyagoltabb címen fut.


De kezdjük a legnézettebbek "tornasorával".


Magasan vezet Becca Fitzpatrick Crescendoja 8851 megtekintéssel 19 hónap alatt. Az ezüstérmes helyet ugyanennek a sorozatnak a 3. része a Silence bitorolja, de kevesebb, mint nagytesója szavazatainak felével 3854 megtekintéssel, bár az mindenképpen szép teljesítmény, hogy ezt 6 hónap alatt szedte össze.
A dobogó harmadik foka szintén egy angyalos (nagyon menők az angyalkák, ebből is látszik) YA regényé, mégpedig Lauren Kate Fallenje a bronzérmesünk 3578 megtekintéssel, bár az is igaz, hogy ezt a mennyiséget több, mint 2 év (30 hónap) alatt produkálta. Mindenesetre akkor is említésre méltó.
Utána következik a Fallen folytatása a Torment 3166 megtekintéssel , amit kb. feleannyi idő alatt szedett össze , mint sorozatbeli elődje, azaz nagyjából 1 év alatt.
Őt a Mercy Fall-os Forever követi jócskán lemaradva 1695 megtekintéssel 11 hónapos időtartamban, majd következik az árnyvadászok történetének 3. része a City of Glass, amely 28 hónap alatt 1466-os nézettséget szedett össze. Ami megdöbbentő az az, hogy a sorozat második részről a City of Ashes-ről pontosan 1 héttel előtte született a bejegyzés, ám utóbbit mégis csak mindössze 172-en (!!!) nézték meg. Egyszerűen nem is értem  ezt az égbe kiáltó különbséget. Kétlem, hogy ennyivel kevesebben olvasták volna a második részt.
Na, de mindegy, haladjuk tovább a létra fokain, elemezgetni ráérünk később is.
A következő könyv szintén rekorder abból a szempontból, hogy ez szedte össze a legrövidebb idő alatt a legtöbb megtekintés, ami elég elkeserítő  a fenébe, csak nem bírtam megállni a véleménynyílvánitást.... Ez pedig nem más, mint a hatalmas vitákat kiváltott Fifyt Shades of Grey - mindösszesen 2 hónap alatt 1458-an tekintették meg a bejegyzést. Ami még inkább durva, ha azt nézzük, hogy a mögötte kullogó Csitt - Csitt a maga 1225 megtekintését (ami nem sokkal kevesebb, mint a Fifty-é) 2 év és 6 hónap alatt szedte össze. 
Az ezresek sorát Richelle Mead Spirit Boundja (Örök kötelék) zárja 26 hónap alatt 1029 megtekintéssel.

Az ezer alattiakat nem raktam sorba, mert abból baromi sok van, azok számítanak az átlagnak (200 - 800 között).

Éppen ezért megdöbbentőek azok, amik bejutottak a legelhanyagoltabbak közé.

A legrosszabb eredménnyel Sophie Kinsella zárt a Shopaholic & Sister bejegyzéssel 2 és fél év alatt mindösszesen 2 megtekintést tudhat magáénak, ami meglepő, mert elég ismert írónőről beszélünk.
A második legrosszabb eredmény különösen szíven szúrt, hisz épp egy kedvenc írónőm egyik könyvének jutott ez a hely, mégpedig J.R. Ward Életre keltett szeretőjének - szintén 2 és fél év alatt 12-en nézték meg a bejegyzést. Siralmas, hogy Butch ilyen eredménnyel zárt , pedig szerintem elég sokan szeretik ezt a jó embert, főleg , ha V  is ott van a közelben. ;)
14 megtekintéssel követi őt Jodi Picoult Tizenkilenc perc című könyve, szintén 2 és fél év alatt tett szert erre a mennyiségre.
16 látogatással következő a sorban L.J.Smith : The Vampire Diaries - The Dark Reunion. Komolyan nem értem. Emberek! Mégiscsak Smith-ről van szó. Őt mindenki imádja kivéve aki nem. (kéretik észrevenni az erőteljes szarkazmust a sorok között)
Sophie Kinsella Becky-jének házasságos regénye is csak 12 olvasót vonzott. A 14-es nézettséget erősti még a Vince és Joy, és Coleho Alkímistája is.
Ami még szomorúbb az az, hogy Jane Austen könyve, a nagy klasszikus Értelem és érzelem is mindösszesen 18 megtekintést tudhat magáénak.

50 körüli helyen is leledzik még jó pár könyv, mint például Kelley Armstrong 2 könyve is, Holly Black a White Cattel (kíváncsi vagyok mennyire fogja fellendíteni a magyar megjelenés), Tonya Hurley szellemlányának második része, illetve Ward Sóvárgása. És végül , de nem utolsósorban a Tantalize (komolyan, ez utóbbit sem tudom ésszel felfogni... :D)

Amit összegezve el lehet mondani, hogy többségében a YA regények a nyerők, ami tekintve, hogy én is többségében azt olvasok, és főleg ezekről készül bejegyzés, teljesen érthető. De ez nem azt jelenti, hogy ha elolvasok 1-1 komolyabb darabot vagy klasszikust, az már nem is érdemes a figyelemre. 
Pont, hogy jobban oda kellene rá figyelni, hisz talán még mondanivalója is akad... Mert valljuk be nem azok a darabok végeztek a ranglista élén, amiket azért érdemes elolvasni, mert elgondolkodtatóak vagy épp aktuális témát dolgoznak fel, vagy valamilyen komoly problémát tesznek történetbe ágyazva emészthetőbbé. 
Azért szerintem az mindenki elismerheti, hogy egy Fallen, vagy egy Csitt, csitt közel sem Nobel - díjas iromány. (nem kell a rajongóknak elkezdeni azonnal háborogni és különböző családtagjaimat szidalmazni, mert mindezek ellenére szeretem mindkét könyvet, csak hát na.... fogalmazzunk úgy, hogy tisztában vagyok a gyenge pontjaikkal is, amiből van nekik bőségesen)
Mint már az elején is mondtam, van olyan helyezés, amit megértek és van, amit nem. Valószínűleg ez is egyéni  ízlés kérdése, ennek ellenére vagy éppen ezért,  ha belegondolunk, kicsit aggasztóak a számok. 

Megjegyzések

  1. Már mentem is Butch könyvéről olvasni! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Tudtam, hogy Rád számíthatok, ha Butchról van szó. :D (még akkor is, ha nincs mellette V ;D )

      Törlés
    2. Butch csak 12??!! Ó, pedig nekem a kedvencem. Most én is gyorsan megnéztem a bejegyzésedet róla, aztán rájöttem, hogy én voltam az egyik a 12-ből :) Emlékeztem az írásodra :)

      Törlés
    3. @Nancy: Egyedül, párban, Marissával, V-vel... velem (sicc!) nekem mindegy, hiszen hát Butch... ohhh... :)
      És nagyon örülök, hogy veled azért marakodhatom rajta! ;))

      Törlés
    4. @Gica Igen, sajnos. Nekem is ő az egyik kedvencem, ezért is "fáj" ennyire, hogy ilyen rossz helyen végzett. De jó hír, hogy már feltornázta magát 15-re. :)) Már csak pár ezer hiányzik és jók vagyunk :)

      @Gretty: Hohó :D Nem adom ám olyan könnyen :P Úgyhogy valóban tudsz velem marakodni rajta. :D Majd beosztjuk valahogy xD

      Törlés
  2. Loki, the God of Mischief2012. július 29. 0:11

    Fel sem tudom fogni, szegény L. J. Smith miért nem örvendezik nagyobb népszerűségnek. Meglepő, de a 4. részt szerettem. A Tantalize olvasásának meg szerintem a fele én voltam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Pedig zabálják a könyveit... :D Az első hárommal nekem sem volt gondom, de onnantól valami tragédia.
      Haha :D Tudtam én, hogy szereted azt a könyvet!xD

      Törlés
  3. Sicc???

    Ha már könyveket olvasol, írni sem ártana megtanulni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értem mi a problémád a "Sicc" szóval, szlengben használják így. Nyilván A magyar helyesírás szabályaiban nincs benne vagy legalábbis nem ebben a formában, de ettől még igenis létezik.
      Arról nem is beszélve, hogy a kommentednek gyakorlatilag köze nincs a bejegyzéshez, úgyhogy külön köszönöm, hogy hozzászóltál!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)