Ugrás a fő tartalomra

Tammara Webber: Easy (Egyszeregy)

Mikor Jacqueline követi pasiját a fiú által választott főiskolára, a legkevésbé sem számít szakításra.  
Két heti sokk után új valóságra ébred: szingli, egy állami egyetemre jelentkezett a zenei konzervatórium helyett, régi baráti köre már nem érdeklődik iránta, exének diákszövetségi haverja követi és nem utolsósorban életében először áll bukásra egy tantárgyból.
A közgáz tanára megadja neki Landon email címét, aki korrepetitor, és aki megmutatja neki, hogy ő még mindig az az intelligens lány, aki eddig is volt. 
Ahogy Jacqueline egyre inkább a srác iránt érdeklődik a jó jegyek helyett, a srác flörtölő emailjei is a kölcsönös érzésekről árulkodnak.Csak egy probléma van - az, hogy kizárólag emailben "érintkeznek".
Mindeközben a titokzatos fiú a közgazdaságtan óráról is bebizonyítja első találkozásukkor, hogy érdemes rá odafigyelni. Lucas a hátsó sorban ül, jegyzetfüzetébe rajzolgat, csendben bámulja a lányt, és kicsit sem olyan, mint korrepetitora vagy akár exbarátja.
Egy belvárosi klubban néhány forró tánc után szó nélkül eltűnik. Mikor arra kéri Jackie-t , hadd rajzolhassa le, a lány belemegy és többen reménykedik.
Aztán Jacqueline felfedezi az elhallgatott kapcsolatot a támogató korrepetitora és vonzó osztálytársa közt, az exe is visszatér a képbe, és követője azt terjeszti róla, hogy összejöttek.
Hirtelen a látszat lesz a lényeg, és eldönteni azt, hogy kiben bízhat, minden, csak nem könnyű.

(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)



A májusi nyálcsorgatás című bejegyzésemben írtam erről a könyvről. Ott azt hoztam fel indokként, hogy nagyon tetszett a borító meg a srác keze a borítón, és ezért (is) kap egy esélyt. Így, hogy túl vagyok az elolvasásán, azt kell mondjam, eszméletlenül örülök, hogy adtam neki egy esélyt, mert sikerült új kedvenc könyvet avatnom romantikus kategóriában.
Emellett újdonság is volt, hiszen ez volt az első New - adult könyvem, és azt hiszem ezzel új kedvenc műfajt is avattam egyben. Miben különbözik a New adult a YA-tól? Idősebbek a szereplők, nem 15-17 évesek, hanem 18 év felettiek, többnyire egyetemisták, vagy esetleg épp friss diplomások. ha jobban belegondolok, a Fifty Shades of Grey is annak számít ez alapján, csak hát... azt valahogy mégsem sorolnám ide... Szóval még nem egészen felnőttek, de jó úton vannak afelé.Természetesen felnőttesebb problémákkal és jelenetekkel.
És most lássuk milyen is egy ilyen könyv. :)

Az egyetemista Jacqueline két hete szakított barátjával, akivel a középiskola óta együtt voltak.Hogy felejtsen, barátnője és szobatársa Erin buliból buliba rángatja. Egy este, mikor épp hazafelé indul a lány, egy totálisan részeg ismerőse megpróbálja megerőszakolni az üres parkolóban. Ám egy titokzatos és nagyon dögös idegen a segítségére siet. Megmentőjének még a nevét sem tudja, ám másnap közgazdaságtan előadáson meglepetten konstatálja, hogy bizony a srác is ott ül az órán.
Bár továbbra sem sokat beszélnek, a fiú, akit Lucasnak hívnak, egyre többször bukkan fel Jackie közelében, aminek a lány még örül is, hiszen, helyes, megmentette őt és a maga módján vad külseje ellenére bízik benne.. De ott van Landon, aki közgazdaságtanból korrepetálja Jackie-t emailben. Soha nem találkoztak, nem tudja, hogy néz ki a fiú, de rettentően szimpatikus neki. Vajon melyik fiút választja? És jól választ? Kijönnek majd?
Ráadásul exbarátja is úgy gondolja, hogy ideje lenne kibékülniük.
A választás minden, csak nem könnyű.

Először is ez az összefoglaló nem jó (meg a fülszöveg is félrevezető), de nem akartam részletekbe menően megírni, mert akkor nem maradna meglepi az olvasásnál, van benne egy - két csavar és nem arról szól csupán a könyv, hogy Jacqueline kit választ a 3 pasi közül. Sőt. Inkább a Lucassal való vívódásról és az erőszak lelki hátteréről van szó.
Másodszor pedig kérek magamnak egy saját Lucast. Komolyan, hol vannak az ilyen pasik? Jó, mondjuk nem kívánom senkinek , hogy ilyen meggyötört múltja legyen, mint neki, de ha belegondolok abba, hogy azért lett ilyen, amilyen... Jajj, ördögi kör. Mindenesetre akkor is jelentkezzenek a kívül - belül ilyen pasik :) Várom őket szeretettel. 
Meg kell mondanom, nem voltam teljesen nyugodt, mikor elkezdtem olvasni a könyvet, de bizakodtam. Azért tartottam tőle, mert az eddigi csak e-bookban kiadott könyvek, amelyek a radaromra és átvitt értelemben a kezembe kerültek, mind borzalmasak voltak. Az Easy is csak Kindle verzióban jelent meg, ezért érthető volt a félelmem. Ám hála a jó könyvtündérnek, ez nem jutott a többi ilyen jellegű könyv sorsára. Sőt, olyannyira nem, hogy messze felülmúlta várakozásaimat, és amint vége lett, újra akartam kezdeni.
Nem csak egy szokványos romantikus könyv ez, mint aminek hirdetik, hanem jóval több. Kicsit dráma jelleget is kap a dolog, hisz az egész történet azzal kezdődik, hogy Jacqueline-t megpróbálják megerőszakolni. Aztán ott van még Lucas eléggé megrázó családi háttere is. Persze ez mind nem nyomja el a kellemes romantikát, mert vannak benne bőven olyan jelenetek, amiket az olvasó is szívesen átélne, és szívesen lenne a lány helyében... Meg vannak olyanok is, amiket messziről elkerülnénk. De mindegyiket iszonyatosan jól leírja a főszereplő szemén keresztül.
Webber karakterei meglepően szimpatikusak voltak, még Erin is,  Jackie szobatársa és egyben legjobb barátnője. Rajta nagyon jókat lehetett mosolyogni, főleg mikor az önvédelmi órán beleélte magát az oktatásba.
Lucas meg egy rettentő titokzatos, agyontetovált pasi, hosszú sötét hajjal és piercinggel a szájában. Alapjáraton menekülne az ember tőle, pedig semmi oka rá, mert olyan, mint egy kis kezes bárány. Na jó, azért, mint a példa mutatta a könyvben, tud kemény és hős is lenni, ha kell, de nem egy félnivaló pasi. Megvannak a maga gondjai, ez az oka a zárkózottságára és viselkedésére. Ha már Lucasnál tartunk, valahol egy rajongó talált egy képet arról, hogyan is képzeli Lucast... khmm  Annyi, hogy a szeme "szürkés" és nem sötétbarna, mint a képen lévő úriembernek. A többi stimmel.



Aztán ott van Buck a lányok réme, aki részegen (és józanon is) a gyengébbik nem képviselőit erőszakolná meg, mert így akarja kimutatni, hogy ő mekkora pasi. Na persze... álmaiban.
Meg itt van még nekünk egy Kennedy nevű expasi, aki akkora tapló, hogy csak na. Csak azért dobja ki a barátnőjét, mert most akarja a főiskola alatt kiélni magát (szexuális téren főleg) és nem a jövőben, amikor már a jog útvesztőiben fog lavírozni. Mily kedves, nem?
Az a jó, hogy bármelyik fent leírt típussal való találkozást el tudnám képzelni, sőt hasonlóakkal már találkoztam is. Talán ezért állt hozzám olyan közel a könyv, valósághűvé varázsolta az egész történetet.
Iszonyatosan olvastatja magát, annak ellenére, hogy az egyik titkot/csavart jó pár fejezettel előrébb ki lehet találni, és már szinte üvölt az ember a főhősnővel, hogy lássa már meg ő is azt, ami egyenesen kiböki a két szép kis szemecskéjét.. Elismerem, hogy ez a része egy kicsit jobban el volt nyújtva a kelleténél, de még így is élvezhető maradt.
A gonoszok megkapták a jutalmukat meg a jók is És, bár nem vagyok a híve a minden szép és rózsaszín végű könyveknek, itt kimondottan drukkoltam a két főszereplőnek. Nem is tudtam volna más véget elképzelni. Így volt jó, ahogy történt.
Szóval, aki egy aranyos kis romantikus könyvre vágyik egy fenti képen lévő pasihoz hasonlító főhőssel, meg némi keményebb szálra, annak bátran ajánlom. Meg mindenki másnak is.
Ja és a lényeg. Olvastam az írónő blogján, hogy hamarosan rendes könyv formátumban is megjelenik majd a könyv külföldön, úgyhogy azok is olvashatják majd, akik a papír alapú könyveket részesítik előnyben angol nyelven.
A könyvhöz tartozó playlist: (nagyon jóóó) http://tammarawebber.blogspot.hu/p/easy.html


Megjegyzések

  1. wow, ez nagyon jól hangzik, és a kép is frankó, amit betettél:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy felkeltette az érdeklődést! :) A pasi a képen meg hmmmmm ;) Tényleg csak a szürkés szem meg a szájpiercing hiányzik róla.:))

      Törlés
  2. nincs meg véletlenül ez a könyv neked pdf-ben vagy ebook-ban? :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megvan jogtiszta, angol nyelvű e-bookban, így nem tudom átküldeni. Továbbá megköszönném, ha elolvasnád és betartanád a blog házirendjének ide vonatkozó pontját (http://nancykonyvei.blogspot.hu/p/egyeb-tudnivalok-aka-hazirend.html). Megértésedet köszönöm!

      Törlés
  3. Bocsi, nem gondoltam, hogy van házszabály, mindenütt kerestem már ezt a könyvet, és nem jutott eszembe, hogy ilyesmibe ütközök. Mivel nincs pénzem minden nap új könyvet venni, igyekszem így megtalálni azt, ami nekem kell. Ami persze tudom, hogy nem túl előnyös, de nem tehetem meg, hogy így kisemmizzem a szüleimet.
    Bocsi a szabálysértésért, nem állt szándékomban felidegesíteni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi gond, nem idegesítettél fel. :)
      Tisztában vagyok azzal, hogy sokan vannak, akik nem tudnak rendszeresen könyvet vásárolni maguknak, nekem is volt ilyen időszakom és éppen ezért nem is ítélek el senkit emiatt. Ettől függetlenül nem szeretem a blogon a csere - berét és könyvkérést több okból sem, ezért került bele ez is a házirendbe. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)