Ugrás a fő tartalomra

Becca Fitzpatrick: SIlence (Hush, hush 3.)

A Nora és Patch közti zaj elcsendesült. Úrrá lett rajtuk a sok titok, amelyek szétzilálták Patch sötét múltját, melyek összekötöttek két összeegyeztethetetlen világot. Szembenéztek szívszorító árulásokkal, hűséggel és bizalommal és mindezt a szerelemért, ami képes átlépni a föld és a menny közti határokat is.
Semmi mással csak egymásba vetet hitükkel felszerelkezve, egy olyan harcba kezdenek, ahol kétségbeesve küzdenek azért, hogy megállítsák azt a gazembert, aki rendelkezik az erővel, ami örökre összezúzhat mindent , amiért a két fiatal dolgozott, a szerelmüket is beleértve.

(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

A 2. rész azzal zárult, hogy Nora és Patch (nem, még mindig nem vagyok hajlandó őt Foltnak hívni) édes kettes pillanatainak közepébe betoppan Hank Millar, Nora apucija.
A Silence 3 hónap kihagyás után folytatódik egy egészen érdekes fordulattal...


Nora amnéziás és 3 hónap után látják őt először. Hogy mi okozta emlékezetkiesését, hol volt hónapokig és mi történt vele ez idő alatt, nem tudja senki, még ő maga sem. Ráadásul arra tér vissza, hogy esküdt ellenségének Marcie-nak az apja (és tulajdonképpen a saját apja, akit utál), Hank Millar , Nora anyjával randizgat.
A lány próbál visszatérni a normál hétköznapok ritmusába, annak ellenére, hogy 5 hónapnyi emléke hiányzik, ám a normális szót el is felejtheti szinte azonnal, hiszen hirtelen különösebbnél különösebb lények kerülnek az útjába, egy Jev nevű fickó véletlenül mindig arra jár, amerre ő, ezen kívül felbukkan Scott is, egy állítólagos jó barát,a ki segíteni akar azzal, hogy felvilágosítsa arról, amit tudni a kellene.
Ám ez még csak a kezdet. Egy szimpla amnéziánál jóval nagyobb dolog van a háttérben és Norának magának kell kibogozni a szálakat.
Tudni kell rólam, hogy nagyon ritkán hagyok félbe könyvet. Csak akkor teszem, ha biztos vagyok abban, hogy mire folytatni tudnám az olvasást normális ütemben, addigra már nem fogok emlékezni az addig elolvasott részekre. Ezzel a könyvel is így történt első nekifutásra, plusz bejött még egy kis ideiglenes YA undor is, így megtörtént az, hogy biza' félretettem.
De nem bántam meg, mert így második nekifutásra, zökkenőmentesen és örömmel olvastam végig. A Crescendo kicsit gyengébbre sikerült, mint a sorozat nyitó része, így egy picit aggódtam, hogy ennek a résznek mi lesz a sorsa, de a végére bebizonyosodott, hogy a Crescendo nem egy lefelé ívelő tendencia nyitánya volt, hanem csak szimplán egy gyengébbre sikerült rész.
Bár az eleje egy kicsit eseménytelenebb volt, valószínűleg drága főhősnőnk amnéziája miatt, de ennek ellenére mindig történtek apróságok, amik vitték tovább a sztorit. 
Történetileg is egyértelműen izgalmasabb, mint az elődjei, messze az első helyen áll ilyen szempontból az eddigi 3 rész közül.
Külön tetszett, hogy bejött a kívánságom, hogy Scott szerepeljen ebben a részben is. Nincs mit tenni, már a második részben is szimpatikus volt valamiért, de itt aztán igazán megkedveltem, bár az még a jövő zenéje, hogy a jó avagy a rossz oldalt választja - e a végén. A Silence befejezése alapján nem lehet megmondani biztosan, teljesen két esélyes a dolog. 
Patchről nem igazán akarok írni, mert nem akarok átmenni tinilányos vinnyogásba, márpedig esélyes, hogy az lenne a vége. Ő az én guilty pleasure-öm. :))
Szóval térjünk át Nora-ra Na, róla azért többet lehet írni. Eddig kicsit esetlenke volt meg butácska. Most azért már kezd a javulás útjára lépni, de még mindig megtalálhatóak nála azok a tipikus YA főhősnőkre jellemző tettek, mint például, ha azt mondják neki, illetve nem is mondják, hanem parancsolják neki, hogy maradjon ott, ahol van, de ő mégis úgy dönt, az a a jobb megoldás, ha elmegy onnan, annak ellenére, hogy tudja így bármikor megölheti/elkaphatják/bánthatják stb. Jó, tudom, tudom, ez egy könyv, és másképp nem haladna a cselekmény, na de akkor is...
Szóval még nem vetkőzte le magáról teljesen a YA hősnőkre oly jellemző tulajdonságokat (többek között a szimpla hülyeséget), de  van benne potenciál, ezt bebizonyította a zárómomentumok egyikében.Sikerült meglepnie és ez már valami.
Eredetileg ez a kötet zárta volna a trilógiát. Nyílván kapott volna valami szupe happy endet, sejtem is, hogy mit, de a siker érdekében fel kellett ezt áldozni és írni még bele egy szálat, amin tovább lehet vinni a cselekményt.
Nem vagyok híve az előre beharangozott lezárások felbontásának és folytatásának, mint tudjuk nem sok jó sül ki az ilyenekből (khm... L.J.Smith....khm) Éppen ezért vegyes érzelmekkel várom a híres 4. részt, aminek még se címe, se borítója csak annyit lehet tudni, hogy 2012 őszén érkezik.
Végezetül az írónő Playlistje a könyvhöz kapcsolódóan (megint csak vannak jó számok ), illetve a könyv trailere:

Megjegyzések

  1. ez fönt lesz magyarul valahol neten, vagy meg kéne hogy vegyem? :) vagy már fönt van?

    VálaszTörlés
  2. Ezt most komolyan kérdezed? Pont Tőlem? Csak mert a kalózfordítás ellenes plakátom itt virít az oldalsávban pontosan a kommentek mellett...

    VálaszTörlés
  3. jól van na :DD relax :D

    VálaszTörlés
  4. amugy király az oldal :)

    VálaszTörlés
  5. Ó de jó,alig várom. És szerintem jó hogy lesz 4. Rész. Mostanába az összes könyv 3reszes. Nancy te amúgy angolul olvasod a könyveket? És áruld el hogy Folt es Nora együtt vannak es ugye Marcie már nem ribanckodik (szorri a karomkodásért) Folttal és nem hagyja a bugyiját itt-ott? Megőrülök tőle. De tényleg te nem utálod?A silence mikor jelenik meg?

    VálaszTörlés
  6. @Lostcity.:
    Őszintén megmondom, én már egy kicsit besokalltam a sorozatoktól, talán ezért is húzom a számat a 4. rész miatt, meg hát nem jók a tapasztalataim, mint ahogy a bejegyzésben is írtam...
    Persze, hogy angolul olvasom őket, hogy máshogy olvasnám? :)
    A Silence, még idén kijön legalábbis, ha jól emlékszem ezt mondta legutóbb a kiadó. A többi kérdésedre meg, ha szeretnél választ kapni írj egy emailt nekem, mert a blogon nem spoilerezek :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Nancy!
    Én tegnap fejeztem be ezt a könyvet és meg kell hogy mondjam, az eddig megjelent 3 könyv közül ez tetszett a legjobban. Amúgy bizonyos szempontból jó hogy lesz folytatás, mert még bőven elviselem a drága férfi főszereplőnket egy könyv erejéig [;)], de én is érzem hogyan lehetett volna lezárni az egészet és hagyni ahogyan van, de ha már így alakult...
    Szóval mindent összevetve nekem tetszett, most a könyv eleje sem volt annyira unalmas mint a többinél, meg jó hogy az amnéziát sem húzta el a könyv nagy részén. Persze voltak benne bakik pl.: *spoiler: azon akadtam ki, hogy amikor Nora visszamegy a temetőbe megtalálja Patch letépett szárnyának egy tollát. 3 hónappal később még mindig ott volt a temetőben az a toll? Se szél se eső el nem tüntette onnan...spoiler vége* <-- de mindegy, logikai bakik mindenhol előfordulhatnak. Elnézést hogy ilyen hosszan írtam a véleményem, csak így tovább szuper a blogod! :)

    VálaszTörlés
  8. @Lorelei
    Abban teljes mértékben egyet értünk, hogy ez a legjobb könyv az eddig megjelent részek közül.A logikai bakik meg a legjobbakkal is előfordulnak néha, ha meg kicsi is a baki, akkor nem is olyan nagyon zavaró.
    Örülök, hogy neked is tetszett a könyv, és megírtad a véleményed! :)

    VálaszTörlés
  9. Kedves Nancy! Igazán örülök, hogy rábukkantam erre a bejegyzésre, vártam már, hogy végre valaki írjon róla egy pár sort. Annak is nagyon örülök, hogy te sem vagy képes Folt-nak hívni... eddig csak azt hittem, velem van a baj. Én most a 180. oldal környékén tartok, és nem merem tovább olvasni, mert megszabtam magamnak egy határt, ahol abba kell majd hagynom, és ki kell várnom a magyar megjelenést, és úgy gondolom, nem fogom tudni visszafogni magam. A Crescendo-nál már eljátszottam ugyanezt, a vége előtt sikerült leállítanom magam (óriási akaraterővel), és így rögvest rohantam a könyvesboltba a magyar megjelenés napján, hogy azonnal megtudhassam, mi történik a végén. Összességében pedig örülök, hogy így tettem, maradt még jócskán meglepetés. Karácsonyra pedig megkaptam szeretett családomtól a Silence-t angolul, és jó ideig képes voltam csak bámulni a könyvespolcon. Azután elfogyott a többi könyvem, amit karácsonyra kaptam, és képtelen voltam ellenállni. Jól sikerült az első beleolvasás, azonnal meg se álltam a 180. oldalig. Nekem különösen közel áll a szívemhez ez a történet, bár először nem hittem, hogy tetszeni fog. Azóta pedig odáig vagyok érte, na meg persze Patch-ért. Meg szeretnék állni a fő cselekményszál kibontakozása előtt, és ebben szeretném kérni a segítségedet. Nagyjából melyik oldalon található az események beindulása? Egyébként jó kis bejegyzés lett, többi rajongótársam nevében is köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  10. @Pepittocska
    Hát elég nehezet kérdeztél. :) Igazándiból a fő cselekmény már az elején elkezdődik és folyamatosan épül a végéig. De ha mégis mondanom kellene valamit, hogy honnan indul be igazán, akkor azt mondanám, hogy a 15. fejezettől. Azért nem oldalszámot írok, mert az kiadásonként eltérhet.
    És inkább én köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést :)

    VálaszTörlés
  11. 15. fejezet? O.O A 14.-nél tartok. :D Ajjajjajjjj... Azért nagyon szépen köszönöm, és megpróbálom magam visszafogni. :)

    VálaszTörlés
  12. @Pepittocska
    Ha nagyon nem bírod magad visszafogni, még a 15. fejezetet elolvashatod ;))

    VálaszTörlés
  13. Köszi a leírást. Nagyon érdekes, hogy mennyire különbözően lehet látni egy-egy történetet. Nekem a 2. rész jobban tetszett, mint az 1, és Scott-ot pedig nem szívleltem egy percig sem. Jó más véleményeket is olvasni:)

    VálaszTörlés
  14. @Névtelen: Erre mondják, hogy ízlések és pofonok. Ha egyformák lennénk, igencsak szürke lenne a világ. :)

    VálaszTörlés
  15. Szeretném megkérdezni, hogy te honnan szerzed be angolul a könyveket? És nehéz olvasmányok? Mert én még csak készülök a középfokúra és nem tudom hogy megérteném-e őket.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Külföldről szoktam őket rendelni, a bookdepository oldaláról.
      Hogy nehéz - e ? Attól függ melyik könyvről van szó. A Silence szerintem nem annyira vészes, nem olyan bonyolult a szókincse. Az amazon oldalán bele lehet olvasni a könyvekbe. Érdemes megnézni, így le tudod mérni, hogy mennyire érted meg. :)

      Törlés
  16. Hol és mikor tudok hozzájutni a könyvhöz?Nagyon fontos lenne!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia kedves Névtelen!

      Bookdepository vagy bookline- Ezt a kettőt tudom ajánlani. A szállítás időtartamát mindkét oldalon megtalálod.

      Neked is további szép napot!

      Üdv: Nancy

      Törlés
  17. Kedves Nancy!
    Már nagyon várom a Silencét. Sajnos az angol tudásom elég csekély (14 éves vagyok. 4 éve tanulok angolt) ezért várnom kell a magyar megjelenésig. A Crescendot először rajongói fordításban olvastam el, soha többet nem olvasok rajongói fordítást!!!
    Azt szeretném kérdezni hogy Scottot esetleg a harmadik részben fűzik majd gyengéd szálak Norához? A 2. részben olyan érzésem volt mintha kedvelné Norát. És kb. mikor jön rá Nora hogy Jev és Patch ugyanaz a személy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elküldöd a kérdéseidet az email címemre (nancy7@citromail.hu), akkor nagyon szívesen válaszolok neked. Itt a blogon nem szeretnék, nehogy valakinek elrontsam az élményt. :)

      Törlés
    2. Kedves egyvalaki. Megköszönném, ha a spoilereket kihagynánk a dologból, éppen ezért töröltem a hozzászólásodat. :) Nem szeretem őket itt a blogon, nem véletlenül nem válaszoltam az előző kérdezőnek sem kommentben.

      Törlés
  18. Nem tudom,de nekem az első jött eddig be a leginkább de a 3.at még nem olvastam:/ hmmm..... na most nagyon kíváncsivá tettetek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Crescendo egy kicsit gyengébbre sikeredett, de a 3. rész szerintem kárpótol érte bőségesen :)

      Törlés
  19. A Nagy Barna Medve2012. június 16. 18:18

    Brumm Brumm Brumbrumbrumbrum Brum Brummmm

    VálaszTörlés
  20. Kedves Nancy!

    Meg tudnád mondani hogy mikor jelenik meg magyarul? Már nagyon várom!

    Üdv Nikóca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nikóca!

      A megjelenés dátumát (ami egyébként idén november) megtalálod a magyar megjelenések fülön, itt az oldalon.
      Ennél pontosabb időpontot még a kiadó sem tudott mondani.

      Üdv: Nancy

      Törlés
  21. Kedves Nancy!

    Csak érdeklődnék, hogy esetleg nem tudod-e, hogy ennek a sorozatnak a 4.-dik része lesz-e az utolsó, vagy esetleg azt, hogy hány könyvre kellene számítanunk? Egyébként valóban szuper a blogod. :)
    Üdv: Black_Rose

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Black_Rose!

      Minden jel szerint a 4. rész lesz a sorozat záró kötete, erre a cím is utal (Finale) és a fülszöveg is. :)

      Üdv: Nancy

      Törlés
  22. Tegnap láttam a libriben. Majdnem elsikitottam magam.>.< a nő megkérdezte ne hozzon e egy pohár vizet...*-*

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)