figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2011. június 27., hétfő

Első könyves írók ugródeszkája avagy a blogger nem ellenség, hanem barát


Miért jó bloggernek lenni? Megmondom én szívesen. Azért , mert olyan emberekkel lehet megismerkedni, akik, ha összefognak, szinte nincs az, amit meg ne tudnának valósítani. Gyakorlatilag  minden héten születik egy - egy újabb jó kis kezdeményezés. Most a legújabbról szeretnék beszámolni, ami főleg a kezdő írók számára egy kiváló lehetőség.
Sansa és FFG gondoltak egy nagyot és létrehoztak egy blogot (Firkálsz? Mutasd, mit?), melynek az a célja, hogy azok akik már rendelkeznek egy saját maguk által írt kézirattal és szeretnék magukra felhívni a kiadók figyelmét, a blogon keresztül a bloggerek segítségével megtehetik.
Ha kezdő író vagy és érdekel a dolog, Word dokumentumban egy A/4 -es oldalon Times New Roman 12 -es betűvel írva röviden, tömören, ám minél figyelemfelkeltőbben (és mindenképpen SPOILER MENTESEN) küldd el a kéziratod tartalmát, ami felkerül a blogra.  Pontos tudnivalókat és részleteket ezen a linken találhatsz.
Ha valamelyik bloggernek felkelti az érdeklődését, elkéri a kéziratot olvasásra és vállalja, hogy egy hónapon belül véleményt ír róla a saját blogjára, akárcsak egy recenziós példány esetében tenné.A kézirat tulajdonosa pedig kap egy korrekt, elfogulatlan véleményt, ez egyben a kiadóknak is mankó, hogy melyik kézirattal érdemes foglalkozni, a blogger meg hódolhat szenvedélyének, olvashat és véleményt írhat. Mindenki jól jár. Minden merész vállalkozót szeretettel várunk, és szerintem az összes könyves blogger nevében mondhatom, hogy remélem, sok remekművet sikerül majd kiadatni a blog segítségével!

3 megjegyzés:

  1. Érdekes kezdeményezés. Mindig is érdekeltek a nem felkapott írók munkái.

    VálaszTörlés
  2. @myrte Lehet köztünk gyöngyszemeket találni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kezdeményezés!Szívesen besegítek az olvasásba majd.:)

    VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)