Ugrás a fő tartalomra

Nicholas Sparks: The Last Song (Az utolsó dal)

"Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják.
Az utolsó dal mégiscsak egy szerelmesregény; arról az érzésről szól, amely először gyújtja meg a szívet, boldogságot és kétségeket szül, és van olyan erős, hogy két fiatalt összekössön."


Nemrégiben sikerült megnéznem a Kedves John! című filmet, ami  Nicholas Sparks korábbi regénye alapján készült. Mivel egész jó volt a film, gondoltam megnézem magamnak az író könyveit. Azért ezt választottam, mert ez a legutóbbi könyve, de azt hiszem a többire is sort fogok keríteni.
Elöljáróban annyit mondanék, hogy nem lehet anélkül leülni olvasni ezt a művet, hogy az ember a végéig ne fogyasztaná el egy 100-as zsepicsomag felét minimum.
Ronnie szülei elváltak. Testvérével, a 10 éves Jonah-val együtt édesanyjuknál maradtak, aki kijelentette, hogy a nyarat márpedig apjuknál fogják tölteni. Azzal az emberrel, akivel Ronnie 3 éve egy szót sem beszélt. Mivel még nem nagykorú, nem szegülhet ellen, kénytelen beletörődni a helyzetbe. Azonban amikor a katasztrófának ígérkező nyaralás elején találkozik Will-lel, megcsillan a remény, hogy talán a nyár nem is lesz olyan borzalmas, mint amilyennek képzelte.
Mivel Ronnie igencsak kilóg stílusával személyiségével és gondolkodásmódjával a kisváros lakói közül, a laza, de kimondottan gonosz Marcus hamar szemet vet a lányra. De ez  a lány és Will kapcsolatát csak megerősíti.Ez eddig egy szép kis szerelmes sztori. A probléma ott kezdődik, hogy a történet szereplői közül mindenkinek van egy titka. Ronnie-nak, Willnek, Ronnie apjának, Marcusnak, Marcus barátnőjének. Mind - mind olyan titkok, amelyek mindannyiuk életére hatással lesznek.
A leginkább az tetszett a történetben, ahogy Sparks a karakterek jellemét formálja. A legszembetűnőbb változáson Ronnie megy keresztül, meg talán Blaze (Marcus barátnője).
Ronnie úgy érkezik meg apjához, hogy süt róla a dac, egy kis hisztis csitri. Haragszik a férfira, amiért otthagyta őket egy másik nőért. Aztán, amikor lopáson kapják a lányt, és apja kisegíti a bajban, leomlik köztük a fal, és szépen lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Amikor már szinte zavartalanul boldogan élik mindennapjaikat, egy tragédia beárnyékolja a kapcsolatukat és az életüket.
Tulajdonképpen 2 fő szál van a könyvben: Ronnie és apja kapcsolata, illetve Ronnie és Will kapcsolata. Az eseményeket 4 szemszögből ismerjük meg. Minden fejezet más más szereplő elmondása alapján elevenedik meg a szemünk előtt. 
Tényleg szerelmes regény, de valahogy mégsem az a csöpögős fajta. A dráma meg a konfliktus ellensúlyozza a romantikát, de ez pont így jó. A kettő tökéletes keveréke a könyv, megható,néhol megrázó, kimondottan élvezetes olvasni.
Film is készült belőle Miley Cyrus főszereplésével.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr