Ugrás a fő tartalomra

Tome Topple 2024. - 2. hét

 Az első hét végére egy picit le voltam maradva, de nem aggódtam, mert még egy hét hátravolt. Amúgy sem aggódtam volna. Kicsit olyan "lesz, ami lesz" mentalitással mentem neki ennek a két hétnek, és ez bizonyult a megfelelőnek. Beigazolódott, hogy munka mellett nem annyira jó maratonozni.

8.nap

7:45 Rögtön ébredés után nem volt energiám olvasni. A péntek mindig kritikus, mert addigra már alig bírom kinyitni  a szemem, amikor megcsörren az ébresztő. Azért reggeli közben meg munkakezdés előtt olvastam néhány oldalt. Annyira megérte, még ha kevéske is volt. Majdnem kiköptem a kávémat az egyik karakter megszólalásánál (De szerencsére nem történt meg! Nem köpködjük ki csak úgy az éltető nedűt holmi baromi vicces mondatért. Ez alapszabály. Főleg nem péntek magasságában, amikor a kávé életmentő szerepet tölt be.)

Szóval megérte elolvasni ezt a 10 oldalt, amivel eljutottam a 149. oldalig.

17:57 Végre kitört a hétvége!
Mivel nem lett meg az 1000 oldal az első hét végére, így igyekszem egy kicsit belehúzni, és behozni a lemaradást.
Az alapanyag (a könyv) adott, már csak időt kell találni. Most viszont irány a futópad és az olvasás.

18:38 Napi mozgás pipa. 35 oldalnyit olvastam, de milyen oldalak voltak ezek!
Amint Hayes meg Hattie leművelt a hűtő előtt.... És arra is baromi kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a feszkó Hayes és Ryland között.
Jó kis age-gap sztori ez, ahol a pasi lesz először szerelmes. Tetszik. Határozottan tetszik.

21:10 A nap lezárásaként jöhet még egy kis olvasás.

21:30 Ó, bejött az egy ágy trope is :). Imádom. Fülig ér a szám.

22:19 Én ezt a könyvet imádom! Nem kell agyalni rajta, csak élvezni kell. És lehet is élvezni, mert jó.
Eljutottam a 258. oldalig.

Ma olvasott:119 oldal
Összesen olvasott: 981 oldal
Befejezett könyvek száma:1

9.nap

8:11 Éjjel megint nem aludtam jól. Ezért utálom a nyarat, ilyenkor sokkal kialvatlanabb vagyok.
Azért reggeli közben néhány oldal erejéig belemélyedtem a könyvbe. Nagyon beszippantott Hattie-ék története, jobban, mint azt gondoltam volna előtte. Ezek után biztos, hogy fogok még olvasni a szerzőtől.
Reggeli mellett 16 oldalnyit haladtam, épp a legnagyobb dráma zajlik szereplőink életében.
Ezzel túljutottam a könyv felén, 274. oldalnál tartok. Szeretném még hétvégén befejezni, hogy tiszta lappal kezdhessem a következő hetet és egyben a következő hónapot is.

15:10 Délután megírtam az első hétről az összegzést a blogra. (Tök fura volt újra blogot írni. Teljesen elszoktam már tőle.)
Most pedig elhelyezkedem a kis fotelembe, és tartok néhány sprintet egy nagy adag fagyi kíséretében.

1. sprint - 30 perc - 36 oldal
2. sprint - 30 perc -26 oldal

20:03 Immár átköltöztem a fotelemből az ágyba. Itt azért némileg kényelmesebben bele tudok mélyülni Hayes és Hattie kalandjaiba.
Ma olvastam egy véleményt a könyvről, amivel nem igazán tudok mit kezdeni. Kiemelte az értékelő, hogy ez egy határozottan FELNŐTTENEK szóló könyv. Igen, így nagybetűvel tette mindezt. Egyébként persze, hogy az. A csaj 24 éves, a pasi 36. Egyértelmű, hogy nem YA regény. Továbbá értékelőnk lepontozta, mondván, hogy túl grafikusan vannak megjelenítve az erotikus jelenetek, pedig neki nincs ellenére a jó erotikus jelenet egy regényben. Ezt viszont egyenesen mocskosnak titulálta, sőt lepornózta. Az volt az érzésem, hogy mégsincs annyira kibékülve ő ezekkel az erotikus jelenetekkel. Kész voltam tőle. Nyilvánvalóan nem sok "újhullámos" romantikust olvashatott eddig, a romantasy műfajáról már nem is beszélve (tudom, hogy létezik olyan, amiben nincs spicy jelenet, de a többségébe belecsempészik a szerzők).
Hozzátenném, 64%-nál tartok, és talán két kisebb jelenet volt eddig, ami szerintem nem sok, és egyáltalán nem volt durvább és grafikusabb, mint mondjuk egy Icebreaker. A Bride-on egyenesen kifeküdt volna :D.
Azért a mai romantikusokra ez igencsak jellemző.
Oké, hogy nem számított rá, de ezért lepontozni egy könyvet... Ez nekem annyira fura.
Ezek után már alig várom, hogy milyen lesz ez a pornó minőségű jelenet, ami annyira kiakasztotta ezt a személyt.

21:43 Oké. Elismerem, a szerző bepótolta azt, amit eddig kihagyott erotika terén az első 64%-ból. :D
Hayes meg a mocskos szája... :D De tartom, hogy olvastam már ennél sokkal durvábbat is. Kicsit szókimondóak a karakterek, az írónő meg szeret minden részletesen leírni, de ennyi. (Vagy nekem van már nagyon magasan az ingerküszöböm....)
Most 77%-nál tartok. Kíváncsi vagyok, lesz - e még valami feszkó a szereplők között, mert most minden olyan simának és elrendezettnek tűnik. Jó, van még 1-2 elvarratlan szál, gondolom az lesz elintézve a hátralévő 124 oldalban. Holnap kiderül.

Ma olvasott:148 oldal
Összesen olvasott 1129 oldal
Befejezett könyvek száma: 1

10.nap

10:25 Reggel olyan későn sikerült magamhoz térnem, hogy nem olvastam egy betűt sem. Borzasztóan lenyom ez a meleg, párás idő.
De most leültem egy kicsit ebéd előtt, mert végre nem kell főzni, maradt elég kaja tegnapról. Meglátjuk, mennyire leszek képes koncentrálni.

11:17  31 oldalt olvastam. Most gyorsan összedobom a tzatikit az ebédhez, aztán ebéd után folytatom.

14:04 Befejeztem. Bármenyire is cuki, néhol erotikus jelenetekkel tűzdelt rom-com volt, azért a végét egy - két helyen megkönnyeztem. Főleg Cassidy levelét.
Most azon agyalok, hogy melyik könyvet kezdjem el, a Tatjána és Alexandert vagy a Crusht. Picit még gondolkodom. Eddig a mai nap oldalszáma 118.

17:30 Végül a Tatjána és Alexander mellett döntöttem, mert annyira jó a fogása a könyvnek. (Tudom, nekem sem kell sok a boldogsághoz) Vastag, de iszonyúan floppy (nem tudom, mi a magyar "szakkifejezés" erre, van - e rá egyáltalán). Ez az a típusú könyv, ahol "puhák" a lapok és jó a kötés, mert ki tudod teljesen nyitni a könyvet, anélkül, hogy sérülne a gerince.

18:24 Elolvastam 51 oldalt, azaz az első három fejezetet. Beletelt egy kis időben, mire visszajöttek az emlékek, hogy pontosan kivel mi történt az első kötet végén. Egy ponton az is megfordult a fejemben, hogy újra kéne olvasni inkább az első részt. De aztán szépen belerázódtam, kitisztult a kép is, és minden a helyére került.

20:55 Úgy döntöttem, hogy még olvasok egy kicsit. Közben fél szemmel a Spanyolország - Georgia meccset nézem félve, hogy az olaszok után mi lesz a spanyolokkal.

21:24 18 oldallal sikerült végeznem, igy eljutottam 69-ig. Holnap folyt. köv.

Ma olvasott: 187 oldal
Összesen olvasott:1316 oldal
Befejezett könyvek száma:2

11.nap

18:12 Tegnap éjjel vihar volt, ami miatt ismét bitang szarul aludtam. Ennek megfelelően reggel úgy ébredtem, mint a felmosórongy, amit kimostak és még meg is tapostak, így az olvasás szóba sem jöhetett, mert minden energiámat az ébren maradásra fordítottam (és ez ment kb. egész nap).
Meló után jöhetett egy kis házimunka, vacsi (isteni banános zabpalacsintát csináltam).
De innentől már az olvasásé a főszerep. Semmivel sem derűsebb a regénynek a hangulata, mint az első részé volt, ezt már megállapítottam.

19:40 Kb.5 oldalt sikerült olvasnom, mert mindig előbukkant valami, amit még s.o.s. meg kellett oldani. De majd most. Azt hiszem, itt az ideje néhány sprintnek.
1. sprint - 30 perc - 31 oldal
2. sprint - 30 perc - 39 oldal

21:24 Hivatalosan is elengedtem a 2000 oldalas célt. Az 1500 sokkal reálisabbnak tűnik munka mellett. Egyébként a két sprint alatt 70 oldalt olvastam. Hiába magyar nyelvű a könyv, a téma miatt lassabban megy az olvasása.
Alexander szemszöge a legérdekesebb, de egyben a legnehezebb is, főleg a kihallgatás, ahol most tartok.

Ma olvasott: 75 oldal
Összesen olvasott:1391 oldal
Befejezett könyvek száma: 2

12. nap

6:44 Ma reggel végre képes voltam valamennyit olvasni. Na, nem sokat, csak úgy 11 oldalacskát. De az elmúlt napok reggeleit tekintve ez is valami.

18:01 Ma tök nyugis nap volt a melóban, amiért borzasztóan hálás vagyok. Szeretem, amikor végig tudok menni az előre eltervezett feladataimon anélkül, hogy két percenként megzavarnának valami másik, irtó fontos feladat miatt.
Miután végeztem, vacsi közben megnéztem a Maxton Hall utolsó részét, és hát basszus... Most várhatom a következő éveadot. Pedig úgy álltam neki, hogy ez a sori nem nekem való. Ehhez képest...
Most viszont jöhet az esti olvasó etap. Nem hiszem, hogy sokra jutok majd vele, mert már most leragad a szemem.

18:48 A 188. oldalon vagyok (33 oldalt haladtam). Még mindig tartom, hogy Alexander szála a legérdekesebb. Most épp a Dimitrijjel való barátságáról van szó, hogy miként lettek barátok. Ez a nyomorult Gyimka már akkor is nagyon kis görény volt, amikor megismerkedtek. De a történteket olvasva valamilyen szinte megértem, Alexander miért tartott ki sokáig mellette. Ettől még Dimitrij görény marad a szememben.

21:41 Ahhoz képest, hogy korábban azt mondtam, nem biztos, hogy sokáig fogom bírni, eljutottam a 291. oldalig. Egyszerűen újra beszippantott ez a történet. Nagyon szeretem Alexander és a fél tüdejű Ouszpenszkij (remélem, nem írtam el a nevét) beszélgetéseit olvasni.

Ma olvasott: 147 oldal
Összesen olvasott: 1538 oldal
Befejezett könyvek: 2

13. nap

18:34 Amilyen nyugis volt a tegnapi napom, a mai éppen annyira volt ramaty, úgyhogy nem vágyom másra, csak hogy mindenki békén hagyjon és elmenekülhessek egy kicsit a képzelet világába.
Igaz, ez a világ sem túl vidám jelenleg, de legalább nem a valóság.

21:15 Több részletben eljutottam a 374. oldalig. Amikor valaki, egy bizonyos személy hirtelen előkerült az erdőben, leesett az állam. Nem gondoltam volna, hogy Alexander éppen vele fog összefutni. De még mindig szeretem az egész történetet a borzalmak ellenére is.

Ma olvasott: 83 oldal
Összesen olvasott: 1621 oldal
Befejezet könyvek: 2

14.nap

7:14 Utolsó nap. Olyan gyorsan elszaladt ez a két hét. Nem is akarom, hogy vége legyen. Na, nem, mintha nem olvasnék ettől függetlenül továbbra is minden nap. Viszont eldöntöttem, hogy az augusztusi szabadságom alatt csinálok majd még egy kört. Addiktív ez a cucc.:)
Munka előtt úgy döntöttem, hogy belepillantok a könyvbe egy pár oldal erejéig. Csak, amíg megiszom  reggeli kávémat. Eljutottam a 388. oldalig, ami 14 oldalnyi haladást jelent.

17:50 Na, akkor húzzunk bele így az utolsó napon...

18:40  Eljutottam a 448. oldalig, és most tartok egy kis szünetet.
Ouszpenszkijben nagyot csalódtam, Pását pedig borzasztóan sajnáltam. :( Jelenleg azt sem igazán látom, hogy Alexandernek lenne bármi kiút ebből a helyzetből.

21:45 Hát... izé... Az van, hogy eredetileg nem akartam befejezni ma a könyvet, de az utolsó 200 oldal annyira izgalmas volt, hogy nem voltam képes letenni. A végét persze egy kicsit meg is könnyeztem. Ezek után nem tudom, hogy miről fog szólni a harmadik része a sorozatnak. Bevallom, értelmét sem nagyon látom. Szerintem itt le lehetett volna zárni. Ettől függetlenül természetesen elolvasom majd, ha már megvettem és itt vár a polcon.

Ma olvasott:270 oldal
Összesen olvasott: 1891 oldal
Befejezett könyvek: 3

Összességében nagyon jó két hetet zártam, három szuper könyvvel. Ahogy az lenni szokott, megvoltak a hullámvölgyek és a csúcspontok, de ez így van rendjén. Végül kb. 110 oldallal maradtam el az eredetileg kitűzött 2000 odalas célomtól, ami munka mellett nem semmi, szóval büszke vagyok magamra.
De az egészben az volt a legjobb, hogy nagyon élveztem. És három fél téglával kevesebb van a várólistámon. :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.