figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2018. május 6., vasárnap

Szemet gyönyörködtető Book Tag

Abstractelf lepett meg ezzel a taggel (na jó, nem lepett meg, mert előre bejelentette, hogy meg fogom kapni tőle) .
Első ránézésre van jó pár olyan pont, amihez nem lesz egyszerű könyvet találni, de azért próbálkozom. Lássuk, sikerül - e.1. Legjobb színkombináció egy borítón
Imádom ezt a cián kék - fehér színkombinációt, van benne valami igazán csodálatos, és látványra sem utolsó. Élőben még szebb ám, csak a blogger nem tud viselkedni és valamiért mindig fordítva teszi be a képet, amit csináltam erről a szépségről, így marad a hivatalos verziója.


2. Legjobb tipográfia/betűtípus egy borítón
Ezen sokat hezitáltam, mert itthon azért nem annyira jellemző a borítókon a betűtípusokkal való játék, amit én hiányolok is rendesen, de azért egy - két kivétel akad. Mégis egy külföldi könyv borítójára esett a választásom, de csak azért, mert angolul olvastam a könyvet. Ez pedig nem más, mint az Everything, everything.

3. Legjobb szimpla borító
A legegyszerűbb borítók a legösszetettebb és legérdekesebb sztorikat is takarhatják, ennek élő példája a Stolen. Imádom a borítót és a történetet is.4. Legszebb végoldalak
Habár maga a könyv története nem nyújtott túlságosan maradandó élményt, egyértelműen az övé a legszebb végoldal titulus. Ennél szebbet elképzelni sem nagyon tudok. Nagyon imádom az ilyen jellegű borítókat, és a víz alatti képeket is, úgyhogy ez telitalálat volt.


5. Legjobb térkép
Ebben azért nagyban közrejátszik maga a könyv iránti lelkesedésem is, nemcsak a térkép szépsége. Mondjuk az is igaz, hogy nem sok olyan könyvem van, amiben térkép is található, így nem volt nehéz kiválasztani a Trónok Harcát.6. Legjobb "meztelen" keménytáblás könyv (azaz védőborító nélkül)
Nem csak a legjobb, hanem a legújabb is, tekintve, hogy körülbelül egy hete került a birtokomba a könyv. Még nem olvastam, de sárkányos, úgyhogy rossz nem lehet.


7. Legjobb hátsó borító
Ez az a könyv, aminek az eleje és a hátulja egyaránt szépséges. Egyébként sajnos jellemző, hogy  a könyvek hátuljára nem fordítanak akkora gondot, mint az elejére.


8. Legjobb fejezetdísz
Na, ezt sokáig keresgéltem. És, ami megdöbbentő, hogy pont a kedvenceimet nem vettem számba. De végül csak rábukkantam a The Ruby Circle-re. Mondjuk ez véletlenszerű választás, tekintve, hogy a sorozat mindegyik része ilyen fejezetkezdő díszekkel büszkélkedhet.
9. Legjobb illusztrációk
Ezt a kategóriát magasan nyerte az Illuminae trilógia. Olyan, könyvekben szokatlan, de felettébb ötletes, kreatív és néha meghökkentő illusztrációkat vonultat fel, amik miatt nem lehet nem szeretni.

Forrás:Miss Bookie's Blog
forrás:goodreads.com

10. Legjobb gerinc(ek)

Szintén sorozat. Persze önállóan is megállják a helyüket, de együtt a legszebbek.


11. Kedvenc borítód a polcodon
Annyi, de annyiiiiii van, hogy alig tudtam választani. Íme, a legek:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)