Ugrás a fő tartalomra

Kelley Armstrong: The Awakening (Darkest Powers 2)

"Chloe Saunders egy élő tudományos kísérlet - nem csak látni képes a szellemeket annak következtében, hogy genetikailag módosította őt egy Edison csoport elnevezésű  gyanús szervezet. A lány egy tinédzser szellemidéző/halottkeltő , aki  nem képes uralni az erejét,  anélkül kelti életre a holtakat, hogy egyáltalán próbálkozna. Most pedig Chloe az életéért menekül 3 természetfeletti barátjával együtt - az elbűvölő varázslóval, a cinikus vérfarkassal, és az örök elégedetlen boszorkánnyal. Meg kell találniuk azt a személyt, aki segíteni tud, mielőtt az Edison csoport találja meg őket."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Az első rész idegtépő függővége után egyszerűen nem volt kérdés, hogy meg kell szereznem a második részt is, mégpedig minél hamarabb. Kíváncsi voltam mi lesz a kiút abból a közel sem rózsás helyzetből amibe fiatal főhőseink belekeveredtek.
A kis csapat kettévált, Rae és Chloe kettősét az orvosok újra a felügyeletük alá vették,  a fiúkkal , Simonnal és Derekkel, pedig nem lehet tudni mi történt.
Így Chloe és Rae célja, hogy kijussanak az intézetből és megkeressék a fiúkat. Bár Rae ebben nem igazán partner, ő jól érzi magát a luxuskalitkában, ami jól álcázza a kísérleti labort, ugyanis Chloenak annyit sikerült kiderítenie egy véletlen folytán, hogy ők bizony csúnyán szólva kísérleti patkányok. A lánynak  mindenképpen kapóra jön, hogy a csoport tagjai őt akarják csalinak használni, hogy megtalálják a két testvért. A kutatóakcióhoz Tori is csatlakozik, mert nehogy már ő maradjon ki a jóból. Már csak azt kell kitalálniuk, hogy hogyan szabadulhatnak meg kísérőiktől. De ennél mélyebben nem szeretnék belemenni. A fiúkkal való találkozás után elsődleges célja a csapatnak Derek és Simon apjának régi barátját megtalálni, mert ő az egyetlen, aki segíthet. Ám az út nem egyszerű, hisz üldözik őket, a csapat tagjai nem igazán vannak egy hullámhosszon (főleg Tori lóg ki a sorból), Derek a vérfarkassá változással küzd, Chloe pedig úton - útfélen hullákat támaszt fel, akár akarja, akár nem.
Az első rész nem sok mindent árult el a Lyle házról  illetve az Edison csoportról, ebben azonban elég sok információra fény derül, például, hogy kik is ők valójában, mit akarnak Chloe-tól és a többiektől, mi lett azokkal, akik kikerültek a kezük alól.
A sztori végig izgalmas. Amikor ezt hittem végre nyugalom lesz egy kicsit, biztos, hogy jött valami vagy valaki, aki felbolygatta az egészet.
A szereplők mindegyikének megvan a saját kis problémája is az üldözöttek szerepe mellett. Simon szeretne közelebb kerülni Chloe-hoz, de Derek valahogy mindig beelőzi, annak ellenére, hogy néha elég darabos a modora. De van egy dolog, ami némileg összeköti őt a lánnyal. A farkassá változás, amiről csak Chloe tud. Ő mindig ott van vele. Egyébként a szerelmi szál nem hangsúlyos, de néha mosolyra készteti az olvasót. Személy szerint nagyon szurkolok a Derek - Chloe párosnak.
Chloe-nak azonban az a legfőbb problémája, hogy meg kell tanulnia kontrollálni képességét, mert különben könnyen bajba sodorhatja magát és a többieket is.
Örültem, hogy nem függővéggel fejeződött be. De ettől függetlenül kíváncsi vagyok hogyan alakul a 3. rész. Sikerül - e leleplezni az Edison csoport tevékenységét és bosszút állni rajtuk, és megtalálni a fúk apját és Chloe nagynénjét?

Értékelés:

Megjegyzések

  1. szerintem még egyet kiérdemeltél :)
    http://http://creepie-blog.blogspot.com/2010/09/ujabb-dijak.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)