Ugrás a fő tartalomra

Szaszkó Gabriella: Késő március (Midlife Crisis #2)

Josh és Anna újra furcsa álmokat lát. Előző, közös négy évük legrosszabb pillanatai élénken elevenednek meg előttük, miközben egész Európán átívelő utazásra indulnak közösen a zenekarral. A párral az elmúlt négy évben megfordult a világ. Josh Westberg befutott zenész lett, világkörüli turnékra jár. Annával közösen kezdtek új életet Londonban. A lány azonban korántsem boldog, úgy érkezik meg az amszterdami repülőtérre, hogy szünetet akar tartani a kapcsolatukban. A világhírnév nehézségei, Anna korábbi fájdalmai mind-mind lenyomatot képeznek a megcsalásra épült, nehezen kialakult párkapcsolaton. Úgy fest, Anna félelmeire Európa csodás helyszínei sem hozhatnak gyógyírt. De vajon ki áll az új álmok hátterében, ami csak a rosszra emlékezteti a párt? Lehetséges-e boldog párkapcsolatot építeni egy tönkretett házasság romjain? Milyen hátrányokból indul egy kapcsolat, amely megcsaláson alapul? Van-e esélye Annának is megtalálnia önmagát, vagy neki már csak az a szerep juthat, hogy egy sikeres férfi támogatója legyen?

A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Szaszkó Gabriella duológiájának, a MidLife Crisisnek második része a Késő március. Ha kíváncsi vagy, hogyan alakul a világsztár Josh és  kedvese, Anna története, kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet! 



Kivételesen nem bejegyzéssel érkeztem, hanem egy interjút hoztam Szaszkó Gabriellával. A regényt egyébként imádtam, ugyanúgy faltam, mint az első részt,  talán azért is, mert egészen más problémákat is felsorakoztatott. Josh-t és Annát még mindig nagyon szimpatikusnak tartom, hibáik ellenére (vagy pont azok miatt), ahogy a MidLife Crisis másik két tagját is. 

Na, de elég a beszédből lássuk az interjút az írónővel:

Emlékszem, mikor a Kora februárt olvastam, egyszerűen faltam a sorokat, nagyon izgultam a szereplőkért, és örültem annak, ahogyan a sorsuk alakult, de bevallom a befejezés alapján nem voltam biztos abban, hogy lesz folytatása. Már az első rész írásakor tudtad, hogy lesz második rész vagy csak utána döntöttél úgy, hogy Anna és Josh kapnak egy „második fejezetet”?

Mondhatjuk, hogy annyira nem vagyok rendezett író, hogy előre tervezzem, hogy két részt fogok írni 😊  Hasonló dolog történt velem, mint a Maradj velem-nél: úgy éreztem, még nem állok készen elengedni a szereplőket, és hogy van még mit mesélnem. Valahogy nem akartam, hogy az legyen a Kora február üzenete, hogy a szerelem mindent megold, mert nem igazán romantikus alkatként ezzel az állítással nem értek egyet.

Ha már a folytatást említettük, muszáj megkérdeznem, melyik részt volt nehezebb vagy könnyebb megírni? Már csak azért is felmerül a kérdés, hiszen a Késő márciusban Anna és Josh idősebbek egy pár évvel, a kapcsolatuk más szakaszban van, más problémákkal szembesülnek, mint az első részben.

Érdekes, mert utólag visszagondolva mindig nagyon nehezen tudom felidézni az írás folyamatát, lehet a fejem így védekezik a nehezebb emlékek ellen 😊. De azt hiszem, hogy a Március nehezebb volt, mert kicsit belebonyolódtam a saját szálaimba, és a végén hosszabb sétákra kellett indulnom, hogy kibogozzam őket. Az, hogy Josh és Anna kapcsolata más szakaszba került, hogy idősebbek lettek, talán nem jelentett nagyobb nehézséget, de maga a „rejtély” megoldásán többet ültem.

Az előző kérdésnél szóba kerültek a szereplők problémái. Bevallom Annában nagyon szimpatikus volt az, hogy nem egy kész, tökéletes személyiség hibák nélkül, hanem igenis még keresi a helyét a világban. Szeretné megtalálni azt, amit igazán szeret, és szeretné megtalálni önmagát is, még ha ez az út igencsak rögös is számára. A szememben éppen ettől vált annyira hihetővé és szerethetővé. Az ő karaktere mennyire kapcsolódik valós személyhez? Esetleg tőled is „örökölt” valamilyen tulajdonságot?

Nagyon szeretek esendő, összetett karakterekkel dolgozni. Nem gondolom, hogy Anna köthető egy az egyben valós személyhez, de természetesen tőlem is „örökölt” pár tulajdonságot, és belegyúrtam a környezetemből felszívott problémákat is. Igyekeztem „női” gondokat adni neki, avagy hogyan találjuk meg önmagunkat, mi mellett tegyük le a voksunkat az életben. Sokan úgy gondolják, hogy ezek a kérdések lezárulnak huszonéves korban, de én nem gondolom, hogy így van. Az útkeresés, a helyünk megtalálása a világban szerintem életfeladat.

A regényeidben rendszeresen használsz két idősíkon való történetvezetést. Van valami különleges oka, hogy pont ez a szerkezetet választottad?  Olvasói szemmel szerintem kimondottan izgalmas a két idősíkos megoldás, főleg, mikor a két szál összeér. De gondolom írói szemmel ez egész más, hiszen pontosan követni kell mi mikor történt. Van valami praktikád, ami segít írás közben követni, hogy hol is tartasz?

Talán azért, mert így nekem is izgalmasabb az írás 😊 A múltban is felfejthetek dolgokat és a jelenben is. Bár a Február és a Március két idősíkos megoldása kicsit más, és egyébként ezt nehezebb is volt követni. A szerkesztőm egy egész idővonalat rajzolt, hogy minden a helyén legyen. A praktikám az, hogy amikor kész van az első vázlat, a másodiknál fel szoktam én is rajzolgatni-írogatni, hogy mi mikor történik. Ennek ellenére nagyon kell a külső szem is, hogy rálásson arra, amire nekem már nem sikerült. Érdekes módon a Késő márciusban a jelen nagyobb gondot okozott, főleg a végén az időeltolódás miatt teljesen belebonyolódtunk az időbe 😊

Nem titok, hogy nagyon szeretem a rock (és egyéb) zenészekről szóló regényeket, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Külföldi szerzőknél gyakran látni, hogy a frontemberek mellett a banda többi tagjának történetét is megírják. Most, hogy Anna és Josh története lezárult, gondoltál már arra, hogy esetleg Pete és Hammer életébe is bepillantást nyerhessünk tolmácsolásodban?

Egyelőre úgy gondolom, hogy a Kora február és a Késő március duológia marad, befejezett egésznek érzem a két könyvet. Szeretek mindig komoly témákat is csempészni az írásaimba, így szerintem jobb, ha Pete és Hammer megmarad kedves, szórakoztató mellékszereplőnek 😊 

Végül, de nem utolsó sorban, biztos sokan kérdezték már, de a rajongói szívek örülnek minden apró hírmorzsának, megerősítésnek. Mi a következő lépés, mi várható a jövőben? Ha nem titok, megtudhatjuk min dolgozol éppen?

Egyelőre 2020-ban még nem született döntés, hogy mi is érkezik tőlem 2021-ben, de két kéziratom is van a kiadónál, úgyhogy remélem, hamarosan visszajeleznek 😊 Az egyik egy ifjúsági halloweeni nyomozós könyv, a másik pedig a Pennington-testvérek egy alkönyve. Most egyébként megint egy komolyabb kéziraton dolgozom, ami az agorafóbiáról-pánikbetegségről és a lélekvándorlásról szól, és már a jóval távolibb jövőben játszódik. Ennek körülbelül a felénél járok, de remélem, összeáll belőle egy kerek egész.

Köszönöm szépen Szaszkó Gabriellának, hogy elvállalta az interjút, és a továbbiakban is sok siker tkívánok neki! Remélhetőleg hamarosan egy újabb izgalmas vagy éppen szívfacsaró regényt olvashatunk tőle.

Ha érdekel Anna és Josh történetének folytatása, itt beleolvashatsz:


Amennyiben megrendelnéd, az alábbi képre kattintva megteheted:

Forrás: https://www.fluxmagazine.com/



Játék
A regényt olvasva gyönyörű európai városokba látogathatunk, melyeket mindenképp érdemes felkeresni. Minden állomáson kiemelt betűket keressetek,  helyes sorrendbe állítva egy-egy városnevet kaptok, ezt kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


A turné állomásai:
12.15 Book Heaven

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)