Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (29)

Itt az ideje ismét némi hírmorzsának. Ez alkalommal a Maggie Stiefvater és a Simone Elkeles fanoknak érdemes tovább olvasnia a bejegyzésemet, ugyanis velük kapcsolatos hírekről lesz szó.

Maggie Stiefvatert érdemes több platformon is követni, mert amellett, hogy nagyon vicces dolgokat oszt meg magáról és a mindennapjairól, mindig elsőként lehet értesülni a könyveivel kapcsolatos dolgokról.
A legújabb hír, hogy végre lerántotta a leplet az egyik titkos projektjéről, amiről kiderül, hogy egy kiegészítő kötet a Shiver trilógiához, a Sinner címet viseli és Cole és Isabel történetét fogja elmesélni. A kötetet 2014. júliusában foghatjuk kézbe, ami nem jöhet elég gyorsan.
Bevallom, én nagyon odavoltam a Cole -Isabel párosért, Cole-t különösen bírtam, így nagyon kíváncsi vagyok, mit fed fel róluk az írónő.

A másik hír inkább egy érdekesség Simone Elkelessel kapcsolatban. Nemsokára (októberben) jelenik meg az írónő új regénye Wild Cards címmel, ami egy új trilógia első része, és annyit megsúgok előzetesen, hogy nagyon - nagyon jónak ígérkezik.
Szóval az írónő a minap felfedte, hogy ennek a könyvnek az alapján a megjelenés örömére leforgattak egy négy epizódból álló úgynevezett web-seriest. ( Ez olyan, mint amilyet a Morganville-i vámpírokból készítenek majd.)
A részek kb. 10 percesek és alább megtekinthető az első kettő, ami ugyan sokat nem árul el, de figyelemfelkeltőnek nem rossz.

Ti tervezitek majd olvasni a könyvet?

Első rész:

Második rész:



Megjegyzések

  1. Cole és Isabel párosát én is nagyon szerettem, úgyhogy nagyon várom az ő külön történetüket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reméljük, hogy sokan vagyunk még így vele! :)

      Törlés
  2. Elkelesnek ez a sorozata csak 3 részes lesz? Nem azt mondta, hogy focicsapat és sok részre számíthatunk...??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre csak három, de egy interjúban olvastam, hogy több történet van a fejében (konkrétan 4). Gondolom ennyire szerződtek vele, aztán majd bővül, ha lesz még ötlete. Láttunk már rá példát, hogy egy sorozat menet közben lett bővítve.

      Törlés
    2. Amikor itt volt Magyarországon, akkor mondta, hogy egy nagyon hosszú sorozattal készül, mert egy teljes focicsapaton szándékszik végigmenni (mármint nem úgy...), vagyis hogy mindenkinek lesz külön könyve(?), én így értettem...

      Törlés
    3. Nem kizárt, persze, hogy több lesz belőle, de nyilván a kiadónak nem érdekes tizenakárhány részes szerződést aláírni, amikor még azt sem tudják mekkora sikere lesz az első résznek. Meglátjuk. :) 2 rész biztosan lesz, mert azoknak már van címe és megjelenési dátuma. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)